reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Szafa malucha

reklama
Sorga my dopiero wyrastamy z 56 :tak: ale jak śpioszki za duże to wystarczy założyć skarpetki żeby mały się nie zaplątał, a kaftaniki podwinąć :tak:

Jolu ze spioszkami pomysł dobry:tak:dziekować, kaftaników nie używam ale tylko body bo mały długi jest ale ma chuda dupe i mu pieluchy potrafią się zsówać, już używamy 3 bo 2 nie tyle za małe co za krótkie i mu sie w bioderka wbijały...

A ja mam pytanie odnośnie pieluch - też Wam tak z nich qpa wypływa? :eek: Przetestowane pampersy, huggiesy i happy - wypływa porównywalnie :baffled: No bo chyba to nie wina montażu - aż tacy lewi nie jesteśmy...

Co do ubrane, to raczej 62 jest na razie dobre. W miarę ;-) bo właśnie patrzę, że aktualnie noszone body ma jakiś spory ten dekolt ;-)

ponownie pisze że nauczyłam się dobrze zakładać pampersy oi przestało wylatać, wiec u nas ewidentnie wina moja... i wiele kolezanekl przez to przechodziło.

Esiu nam też czasem wypływa.....i to raczej nie wina naszej techniki zakładania(wypróbowane rózne sposoby mocowania):tak:

Zuzia powoli wyrasta z ubranek 56 (choć nie z wszystkich), nosimy czasem już 62, ale są lekko przydużawe.

Esia mojej niuni ani razu nic z pieluszki nie wypłynęło, sorry 1 raz jakims cudem troszke spodenki były obsiusiane:tak:.
Co do ubranek tez nosimy 62 a nieraz i 68 i jak są troszke za duże robie tak jak Jola. Body to nawet specjalnie większe zakładam bo nie lubie jak tam w kroku ma za ciasno zapięte bo wtedy jest ślad na cipuszce;-). Pieluszki nosimy 3 (Pampers), ale mam już 4 kupione przypasowałam je do siebie i różnią sie tylko wysokością na szerokośc sa takie same.

Esia-a mojej malej od paru dni regularnie wyplywalo i doszlam do wniosku ze pieluszki sa za duze (swadlersy 2) wczesniej nie mialam takich klopotow-ani razu sie to nie zdarzylo. Pieluszka za duza wiec i za luzna-te gumeczki przy udach nie przylegaly wystarczajaco mocno i przy wymachach niuni skutecznie przelatywala "musztarda" prosto na ubranko :baffled: Dlatego kupilam mniejsze pieluszki-"2" ale takie zwykle pampersy nie swadlers(te sa ciut wieksze).
Kotek- Jak patrze ze wy juz za "4" sie zabieracie to jestem w szoku:szok::-D :-) Mojej malej dupince "2" jak najbardziej wystarczaja :-)

reklama
Czesc laski...

Z tymi kupkami to tez byl u nas problem -zreszta nie tylko u nas;-)
Jakby sie dobrze nie zalozylo to potrafilo wyleciec...Poprostu ta "konsystencja"kup taka cholipa ze zawsze sie gdzies wydostanie...Nie raz przecielko nam pod sama szyje:szok:Ale mysle ze to tez dlatego ze roznie mloda lezala i jak przycisnela pieluche to nie zlecialo w dol a poszlo w gore:-D
Kotek07 niezle ci pociecha rosnie...my na dzien dzisiejszy zakladamy pieluszki 4+ a mloda rok starsza:-)

a te okularki przeciwsloneczne super...Tylko u nas by nie przeszly...noemi nie da sobie zalozyc ani okularow ani czapek,opasek czy chust...:no::eek:

Do góry