reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Szafa malucha

Agik, a mnie się te kurteczki i kombinezony podobają.:tak:
Czapki Madzi też na oko kupuję i nigdy nie wiem jaki ona ma rozmiar.
Mnie by się za to przydały takie rękawice jak Gingeros dla Antonka zakupiła. Magda za chiny nie daje sobie rękawiczek założyć na ręce i marznie potwornie. Szlag mnie trafia bo do domu wraca z dwoma czerwonymi lodami, ale nawet jak Jej usiłuję wsunąć rączki w rękaw (jest trochę za długi) to mi awanturę robi i wyciąga.:baffled:

reklama
Agik mam 2 kombinezony dla Zuzi na zimę - jeden w rozmiarze 86, drugi 86/92.
Kurtki w sumie mamy 3 sztuki (na wypadek zabrudzenia).

Dzagud u mnie znów z rękawiczkami odwrotnie - Zuzia uwielbia mieć je na rączkach...nawet w samochodzie nie pozwala zdjąć :tak:

Dziewczyny czy szykujecie sie juz powoli do obkupowania maluchow na wiosne?
Ja kurcze powoli przygotowuje psychicznie B na wieksze zakupy dla Amelki:-D bo z wielu rzeczy wyrosla i mamy braki.W sobote kupilysmy gruby sweterek,sukieneczke i bluzeczke i 40 funtow poszlo.A tu jeszcze kilka bluz trzeba,kilka spodni i cale mnostwo jeszcze.:angry:

Elmaluszek moja Zu jest tak obkupiona ciuszkami że mogę ją przebierać 3razy dziennie, a pranie robić raz na dwa tygodnie. Dużo ciuszków mam po siostrzenicy, ale sama wpadłam w jakiś nałóg i co tydzień z lumpcia przynoszę po kilka sztuk. Do tego jeszcze Allegro i w szafach mi się nie mieści...​

Elamluszku na fakt ze kasa idzie niesamowicie na te ubranka,niby nie drobo ale jabys chciala kupic i sukienki i spodnioki i cos na sportowo ,do tego pare bucikow,to niestety 200 stowki nie nasze:(
Ja juz zaczelam miesiac temu i tak dokupywalam co tydzien ,dwa i skompletowalam juz prawie wszystko.Jeszcze jakis dresik by sie przydal ale na razie Jasiowie nie wspominam bo zejdzie na zawal:p
Buty tez mamy,rozmiar 7!!!!!:szok::szok::szok::szok:Wiecie tu buty zimowe kozaki a potem to juz prawie na letniaka z kolekcia leca,nic nie potrafilam przejsciowego kupic.No wsciekla bylam bo dzieciak w zamalych butach chodzil a mi sie nic nie widzialo:(
No kurcze polbuciki to na wiosne a teraz to jeszcze chlodno jest.No i w koncu sie zdecydowalam na adidaski w Clarks ale takie troszke elegancki,bialo-rozowe i migaja heheh.Amela skacze w nich przed lustrem jak nakrecona i nawet po domu by w nich chodzila:)

Aha i jeszcze jakis plaszczyk na wiosne bym chciala dla niej zeby w puchowej juz jej nie grzac ale na to to juz cos na eBay musze opchnac:-p

Olla-My dobilysmy do rozmiaru 20,znaczy prawie ale na wiosne ten rozmiar bedzie pasowal na Amelke.Na szczescie jestesmy zaopatrzone chociaz w buciki,bo mamy 3 pary.Tesciówce udalo sie w holandii kupic za grosze na wyprzedazy,wiec pakupila jej pumy chyba za 8 euro i nike tez jakos tak.Juz niepamietam ale smieszne pieniadze.Za to ja teraz musze nadrobic z ciuszkami a promocji niestety niet:-p

Zachorowałam na takie buty dla Wojcia:
Buty ADIDAS dla dzieci BOKAJONE MID 013068 r 25 (574183314) - Aukcje internetowe Allegro

ale M, gada, że nie da mi zamówić przez Interent bez przymierzania:baffled::-(, a nie wiem czy w sklepach akurat znajdę.
Kupowałyście buty przez neta dla dzieci? Jak się mają wymiary podane do rzeczywistości?

A tak z ciekawości jaki rozmiar mają Wasze pociechy, bo mi Wojtek właśnie z zimowych 23 wyrósł, łapcie ma już 24.
I się zastanawiam czy te adidaski też 24 brać czy już 25?

Jak dla mnie buciki pierwsza klasa:tak:Tyle ze ja bym sie bala kupic bez mierzenia bo Amelka ma bardzo wysokie podbicie i zawsze mamy problem.My mamy jeszcze rozmiar 19 ale na wiosne 20 mysle bedzie juz dobra wiec na nas chyba nie bardzo mozna sie wzorowac:-D

A moze te buciki wiosną pojawia sie w sklepach i bedziecie mogli zWojciem pomierzyc:tak::confused: bo ślicznosciowe sa

Agik buty super i chyba tez zachorowalam :-).fakt myslalam troche o innych ze skorki podobaja mi sie od Koleckiego czy jakos tak.Ale przez neta boje sie buty kupic ,podobnie jak Amelka Miki ma wysokie przegub i mamy zawsze problemy z butami juz sie boje a rozmiar Miki nosi 25-26.Co do rzeczy to tez powoli kompletuje narazie mamy 1bluze, 1 sweterek rozpinany ,2 pary spodni kurteczke ktura kupiląm w pazdzierniku ktura juz mi sie odwidziala i dedzie ja chyba nosil przy domu.:baffled::-)jeszcze troche nam zostalo.

reklama
No więc trzeba nam było dzisiaj do Łodzi jechac bo dzieciak nie miał w czym na dwór wyjść, bo z zimowych butów wyrósł:szok:, a w tej dziurze gdzie mieszkam to NIC nie znalazłam.

Kupiliśmy takie:
Obuwie Adidas Cerro Mid I 032812 | Buty sportowe

bo pisałam Wam wcześniej że mi się BOJAKONE spodobały, ale były tylko różowe:szok:, no ale na szczęście mnie olśniło w porę i przymierzyłam mu te dziewczyńskie, różowe, dobrze leżą, i teraz zamówię ten sam model z allegro tylko te chłopackie co mi się podobały.:-)
Ale jestem zadowolona, normalnie się cieszę jakbym sobie nakupowała.
Dzisiaj gadałam z koleżanką, jak to jest z tymi dziećmi i z ich zakupami...
No więc stwierdziłam, że mama się będzie w lumpach ubierać a dziecko w firmówkach chodzić...
Mąż stwierdził, że to snobizm żeby dzieciakowi takie rzeczy kupować... no może troszkę;-) ehhh ale kiedy mi to sprawia radość:tak:

Moje maleństwo ma buty nr 25:szok::szok::szok:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry