• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Tarczyca -wyniki

reklama
Hej dziewczyny. Ja miałam w 6 tc tsh 3,08, ginekolog zalecił wizytę, po miesiącu od wyniku byłam u endokrynologa, zrobiłam USG tarczycy (za mała ale wszystko ok) i cały pakiet tarczycowy (wyniki w normie oprócz tsh:2,8545, ft3 1,94, ft4 0.96, atg: 0,77, atpo: 0,00), lekarka powiedziała żeby poczekać 4 tyg i ponowić badanie, dziś jestem w 14 tc i wynik z dziś 3,3819 :(. Martwię się, myślicie że powinnam zacząć to leczyć? Nie miałam jak do niej zadzwonić bo już weekend;/.

Podejrzewam, że dostaniesz leki, choć trochę się dziwie, że nie dostałaś ich po pierwszej wizycie. Ja miałam zestaw badań w gabinecie, dostałam mała dawkę Euthyroxu, zlecone miałam dodatkowe badania z krwi i po miesiącu kontrola. TSH nieznacznie spadło, ale zważywszy na inne wyniki zwiększono mi dawkę i tak do końca ciąży. Leki, badania i kontrola co miesiąc. Liczę, że po ciąży sytuacja się unormuje, tak niestety już bywa z tą tarczycą. Nie ma co zwlekać z wizytą, niech szybko Cię przyjmą.

PS. W ciąży są nieco inne normy, na wynikach nie podaje się norm dla ciężarnych, niestety, tylko ogólne.

Hej dziewczyny. Ja miałam w 6 tc tsh 3,08, ginekolog zalecił wizytę, po miesiącu od wyniku byłam u endokrynologa, zrobiłam USG tarczycy (za mała ale wszystko ok) i cały pakiet tarczycowy (wyniki w normie oprócz tsh:2,8545, ft3 1,94, ft4 0.96, atg: 0,77, atpo: 0,00), lekarka powiedziała żeby poczekać 4 tyg i ponowić badanie, dziś jestem w 14 tc i wynik z dziś 3,3819 :(. Martwię się, myślicie że powinnam zacząć to leczyć? Nie miałam jak do niej zadzwonić bo już weekend;/.

Idź do innego endokrynologa. Przy takich wynikach powinnas mieć dawkę wyższa letrox bądź eutyrox. Ja biorę 100 6 dni 1 150 raz w tyg.
Mam tsh 0.653 ft4 12,6. Wszystko w normie. Kobieta w ciąży nie powinna przekroczyć 2,5 tsh wszędzie o tym piszą na forach i w książkach . Nawet każdy lekarz o tym mowi

Przed ciążą mialam tarczyce ok. Co kilka mcy robiłam badania, bo mialam dziwne obajawy. Ale wszystko wporzadeczku.
We czwartek wyniki : ft3 za wysokie.
W pn ogarne jakiegos doktorka i dam znac co mi powiedział. Ale nie martwie sie na zapas bo to nic nie da

Normy
Screenshot_20190706-082149_Chrome.jpeg
Screenshot_20190706-082230_Chrome.jpeg
Screenshot_20190706-082256_Chrome.jpeg
Screenshot_20190706-082328_Chrome.jpeg

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry