reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Toksoplazmoza

Ale mnie wkurzyła przed chwilą znajoma stwierdziła że jak nazwe synka Janek to go slrzywdze:wściekła/y: i stwierdzila ze powinnam dać takie ładne jak ona dała swojemu czyli Oskar, nie urażając żadnego oskara mój pies sie tak nazywał:angry::angry::angry: ogólnie stwoerdziła że powinnam dać jakieś super mega nowoczesne imie co mi sie osobiście nie podoba. Pozatym mieszkamy w Danii każda polska litera to potem problem i z Łukasza zostaje Lukas albo inne takie kwiatki:no:, jakoś mi sie przykro zrobiło :-(

reklama
Nigdzie nie moge sie doszukać jaki długi jest mój Maluch, a do łba mi nie przyszlo zapytać, bo ostatnio i tak wszystko było na wydruku.

Dokładnie Aniaso-Oskar, pomijając Kolberga i Wilde'a, kojarzy mi się z psem.
Mój będzie własnie
Jan (gr. Ἰωάννης od hebr. rdzenia יחב – łaska) – imię męskie pochodzenia [ame="http://pl.wikipedia.org/wiki/Biblia"]biblijnego[/ame]. Po hebrajsku יוחנן (Jochanan) oznacza "Bóg (Jahwe) jest łaskaw". Imię to nosił jeden z apostołów. Zostało przejęte najpierw do greki, a potem do łaciny. Rozpowszechniło się we wszystkich krajach chrześcijańskich.
W polskich dokumentach zapisywano najpierw to imię w postaci Ioannes, Iohannes (1012-18), później także Jan (1161), Jon (1302), Johan (1320), Jen (1366), Johans (1385) oraz Joan (forma kresowa, 1432). Największą popularność zyskała forma Jan, od czasów średniowiecza będąca jednym z najczęściej nadawanych imion. W 2004 r. imię Jan nosiło 689 212 osób w Polsce (1. miejsce wśród imion męskich pod względem popularności; jedynie dwa imiona żeńskie - [ame="http://pl.wikipedia.org/wiki/Anna"]Anna[/ame] i [ame="http://pl.wikipedia.org/wiki/Maria"]Maria[/ame] - były liczniej nadawane)[1].
Przekształcenia i zdrobnienia: Jach, Janczy, Janek, Janik, Janisław, Janko, Jasiek, Jaszko, Jaś, Jaśko, Jasio, Janusz.

Ostatnia edycja:
Mi się podoba imię Jan. Mój tato ma tak na imię:-) I kuzyn dał tak na imię synkowi. Super.
I nie ma co się przejmowac innymi ludźmi.
Mi znajoma powiedziała, że imię Marcel jest za długie do nazwiska ( Wróblewski), i że wogóle nie pasuje. Też mnie wkurzyła, ale stwierdziłam, że moje dziecko i nazwę go jak będe chciała.
Ważne, że Tabie się podoba i już:-)

Ja mialam wizyte 19 maja i od tego czasu juz co dwa tygodnie.Bylam 4 czerwca i znowu mam jutro ...moze W KONCU sie dowiem jakiej dzidzia jest plci bo do tej pory nie wiem ...

Ostatnia edycja:
To i moje życzenia :-)
- aby Julka była zdrowa
- aby przyjeli mnie do szpitala w którym chce rodzić
- abym szybko urodziła
- aby udało się bez nacięcia krocza
- i aby to wszystko mój M wytrzymał
- i abym urodziła pod koniec lipca

reklama
Ja nie kupuje tych podkladow bo polozna powiedziala mi ze w szpitalu sa dostepne bez ograniczen a w domu juz podpaski mi wystarcza.
Majtki kupilam w aptece z takiej siateczki jak spodenki wygladaja i jeszcze dokupie takie jakby figi (tez jednorazowe) z bebe confort. Zobacze ktore beda mi bardziej odpowiadaly.
Wlasnie tak sobie mysle ze juz zapomnialam co to okres:-D

Do góry