Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Ten z USG. Owulacja może się zawsze przesunąć. Skoro wg USG ciąża jest młodsza o tydzień, to o tyle później wystąpiła u ciebie owulacja.Witam, według ostatniej miesiączki tj.31.12 wychodzi że jestem w 6t5dz ciąży, a dziś na USG wyszło że to 5t5dz zarodek 2,5mm. Który tydzień bardziej brać pod uwagę?
No właśnie tu też mam dylemat... Robiłam test owulacyjny przez około pięć dni i 15 stycznia wyszedł ewidentnie pozytywnie, więc przyjęłam że owulacja nastąpiła 16,17 stycznia. 31 stycznia test ciążowy ujemny. 3 luty już pozytywny. A lekarz nawet sugerował że do zapłodnienia doszło 10-14 stycznia... Sama nie wiem jak to ocenićTen z USG. Owulacja może się zawsze przesunąć. Skoro wg USG ciąża jest młodsza o tydzień, to o tyle później wystąpiła u ciebie owulacja.
Być może wziął pod uwagę datę miesiączki. Musiałabyś się dopytać, czy datę zapłodnienia oszacował w oparciu o om czy USG. Ale wg mnie wyliczył to z om (31.12. ostatnia@ plus ok 12-15 dni później owulacja).No właśnie tu też mam dylemat... Robiłam test owulacyjny przez około pięć dni i 15 stycznia wyszedł ewidentnie pozytywnie, więc przyjęłam że owulacja nastąpiła 16,17 stycznia. 31 stycznia test ciążowy ujemny. 3 luty już pozytywny. A lekarz nawet sugerował że do zapłodnienia doszło 10-14 stycznia... Sama nie wiem jak to ocenić
Zgadza się, to dlaczego USG 5tydz5dz? hmByć może wziął pod uwagę datę miesiączki. Musiałabyś się dopytać, czy datę zapłodnienia oszacował w oparciu o om czy USG. Ale wg mnie wyliczył to z om (31.12. ostatnia@ plus ok 12-15 dni później owulacja).
A jeżeli test owulacyjny pozytywny 15, to faktycznie 16-17 owulacja. Do tego czas na implantację i pojawienie się bety ok 14 dni. To ok 1 luty. A tobie test pozytywny wyszedł 3go. Więc uważam, że pasuje![]()
Najbardziej miarodajne badanie określające wiek ciąży to pomiar crl do 7 tyg. ciąży wiec z USG, późniejsze pomiary USG mogą już różnie wskazywać bo dzieci po tym tyg rosną już w różnym tempie.GratulacjeWitam, według ostatniej miesiączki tj.31.12 wychodzi że jestem w 6t5dz ciąży, a dziś na USG wyszło że to 5t5dz zarodek 2,5mm. Który tydzień bardziej brać pod uwagę?
Ostatnia miesiączka 31.12, więc dzisiaj byłby 6t5d, gdyby owulacja była wtedy kiedy szacuje się że występuje (czyli ok 10-14 DC) Możesz policzyć. Bo tygodnie liczy się od pierwszego dnia ostatniej @, przy wyliczaniu wieku na podstawie om. Natomiast USG pokazuje ci wiek ciąży na podstawie jej "wielkości". A u ciebie ciąża jest młodsza bo owulacja była tydzień później, niż w standardowym cyklu. Czyli 5t5d.Zgadza się, to dlaczego USG 5tydz5dz? hm![]()
DziękujęNajbardziej miarodajne badanie określające wiek ciąży to pomiar crl do 7 tyg. ciąży wiec z USG, późniejsze pomiary USG mogą już różnie wskazywać bo dzieci po tym tyg rosną już w różnym tempie.Gratulacje![]()