Hej dziewczyny z racji tego że zbliża się u mnie termin porodu zaczynam juz wszystko planowac kupowac itd zastanawiam się jak trzeba ubrac dzidziusia do powrotu ze szpitala termin mam na 6 marca więc zima moze byc jeszcze na calego. Dodam że to moja pierwsza ciąża, wszystkie moje koleżanki kuzynki rodzily w ciepłych miesiącach więc nie mam się kogo doradzić
reklama
Rozwiązanie
Wszystko zależy jaka będzie pogoda. Ważne, aby malucha nie przegrzać. Ja co prawda rodziłam w lecie, ale myslę, że body na długi rękaw, półśpiochy takie grubsze i kombinezon wystarczy. I jak bedzie w foteliku to kocyk na to. Ja preferuję zimny chów i może się to komuś wydać dziwne. Koleżanka rodziła na początku listopada i ubrała dziecko w body, pajaca, kombinezon i na to koc i położne patrzyły na nią dziwnie i stwierdziły, że trochę przesadziła.
Mamafasolki
Fanka BB :)
Kochana, zapraszamy na Marcówki
Co do ubrań (mam termin o 10 dni późniejszy) - body plus ciepły pajacyk plus kombinezonki cienki - jeśli okaże się, że jest zima, to wtedy dzidzia ląduje w śpiworku w foteliku, jeśli tylko chłodno - kocyk grubszy. Plus czapeczka - jakiś delikatny polarek 
Dzięki za pomocKochana, zapraszamy na MarcówkiCo do ubrań (mam termin o 10 dni późniejszy) - body plus ciepły pajacyk plus kombinezonki cienki - jeśli okaże się, że jest zima, to wtedy dzidzia ląduje w śpiworku w foteliku, jeśli tylko chłodno - kocyk grubszy. Plus czapeczka - jakiś delikatny polarek
![]()
Mirakulum
ubrac body spiochy cieplejsze welurowe czy jakies tam a w fotelik mozna zakupic cos takiego co sie przyda napewno i potem..no i kocyk masz
w aucie wtedy nie grzac za bardzo/zalezy jak zimno bedzie
Link do: kocyk do fotelika dla noworodka - Szukaj w Google:
w aucie wtedy nie grzac za bardzo/zalezy jak zimno bedzie
Link do: kocyk do fotelika dla noworodka - Szukaj w Google:
jasani
Wszystko zależy jaka będzie pogoda. Ważne, aby malucha nie przegrzać. Ja co prawda rodziłam w lecie, ale myslę, że body na długi rękaw, półśpiochy takie grubsze i kombinezon wystarczy. I jak bedzie w foteliku to kocyk na to. Ja preferuję zimny chów i może się to komuś wydać dziwne. Koleżanka rodziła na początku listopada i ubrała dziecko w body, pajaca, kombinezon i na to koc i położne patrzyły na nią dziwnie i stwierdziły, że trochę przesadziła.
Podziel się: