reklama

Ubranka do suszarki

SzklanaKulka

Fanka BB :)
Hej :)
Mam małe bobo na pokładzie i dużo prania. Zakupiliśmy pralko suszarkę ale okazało się że większości ubranek nie mogę suszyć w suszarce, tak naprawdę jedynie te z NEXT, wszystkie inne H&M czy sinsaye mają przekreślony znaczek na metce. Znacie może inne firmy z których ubranka można spokojnie suszyć? Czy może mimo przekreślonego znaczka suszarki wrzucacie i tak do suszenia?

reklama
Mam małe bobo na pokładzie i dużo prania. Zakupiliśmy pralko suszarkę ale okazało się że większości ubranek nie mogę suszyć w suszarce, tak naprawdę jedynie te z NEXT, wszystkie inne H&M czy sinsaye mają przekreślony znaczek na metce. Znacie może inne firmy z których ubranka można spokojnie suszyć? Czy może mimo przekreślonego znaczka suszarki wrzucacie i tak do suszenia?
Ja susze wszystko jak leci na programie * bawelna do szafy , kurcza sie pepco i sinsay ( kupuje wiekszy rozmiar 😂) h&m mozna spokojnie nie zauwazylam zeby cos sie dzialo

Ja czasem wrzucam, czasem jest ok, a czasem się kurczą :)
Kiedyś przez przypadek wrzuciłam czarne jeansy to się poodbarwiały....

U mnie już nastolatki, ale mają jakieś ubrania z sinsay - nie sprawdzałam czy można je suszyć, ale specjalnie nic im się nie dzieje.

Ja też "wszystko" bawełniane suszę w pralko-suszarce, niektóre się kurczą i z niektórych schodzi nadruk. Więc przy następnych zakupach biorę rozmiar większy, od razu piorę i suszę - albo mam do założenia od razu, albo na przyszłość (jeśli się nie pokurczy). Uważam też na nadruki (mniej więcej da się rozpoznać, który zejdzie).

Zdziwilas mnie, że HM ma na metce przekreślona suszarkę, kiedyś to oni właśnie bardzo czesto dawali znak, że można suszyć w niskiej temp. Większość ubrań ma zakaz suszenia, ale mnie to nie rusza.

Ja też "wszystko" bawełniane suszę w pralko-suszarce, niektóre się kurczą i z niektórych schodzi nadruk. Więc przy następnych zakupach biorę rozmiar większy, od razu piorę i suszę - albo mam do założenia od razu, albo na przyszłość (jeśli się nie pokurczy). Uważam też na nadruki (mniej więcej da się rozpoznać, który zejdzie).

Zdziwilas mnie, że HM ma na metce przekreślona suszarkę, kiedyś to oni właśnie bardzo czesto dawali znak, że można suszyć w niskiej temp. Większość ubrań ma zakaz suszenia, ale mnie to nie rusza.
Podejrzewam że mam strach bo sprzęt jest nowy, a za jakiś czas będę wrzucać wszystko jak leci 🫣 to tak jak dużo ubrań ma by prać ręcznie a na to to już nawet nie patrzę.

A tak z ubrań dla dorosłych - też tak wrzucacie większość na niskiej temp?

Ja też suszę wszytko. Kurczy się tylko Sinsay, hm i C&A nie zauważyłam. Ze swoich rzeczy to przestałam suszyć T-shirt bo wszystkie zrobiły się krótkie 😅

reklama
Na początku patrzyłam na metki i nie wrzucałam na suszenie rzeczy, których nie można. Teraz wrzucam już wszystko 😄 Niektóre ciuchy się trochę skurczyły, ale nie aż tak żeby nie dało się ich nosić

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry