Witam. Mam troje dzieci 7 latkę oraz bliźnięta 4l. Mój problem to pierwsze urodzinki szwagierki synka niby wszystko fajnie zaprosiła nas ale moje dzieci idą na taką zabawę pierwszy raz nie martwię się o starszą córkę ale o bliźnięta córka jest ugodowa i spokojna a synek taki wariat lubi się popisywać specjalnie się przewracać a w szczególności jak jest ktoś obcy to pierwsze co mnie martwi że będą inni goście patrzeć na niego i niewiadomo co myśleć.. druga sprawa to prezent mam obawę że będzie chciał te zabawki maluszka albo będzie zabierał najgorsze jest to że bliźniaki nie miały nigdy kontaktu z innymi dziećmi mieszkamy w małej wiosce gdzie nie ma dzieci, mam obawy co do zachowania mojego synka nie wiem co zrobi.. już sama nie wiem czy iść z nimi. Może to głupie ale mam takiego stresa.. proszę o radę
reklama
N
Natuś_ka
Gość
Tu raczej nie ma rady, kiedys dzieci musza wejsc w interakcje z innymi maluchami. 4 latki to juz duze dzieciaczki, nie chodza do przedszkola, na place zabaw itd?
Pozatym dzieci mają przerozne charaktery, czasem nie da sie przewidziec zachowania w roznych nowych sytuacjach, niektore potrafia zaskoczyc rodzicow i w dobrą i złą strone, ale nie mozna przez to dzieci izolowac od innych, wszystko mozna wypracowac, poprowadzic dziecko przez kazdy etap.
Pozatym dzieci mają przerozne charaktery, czasem nie da sie przewidziec zachowania w roznych nowych sytuacjach, niektore potrafia zaskoczyc rodzicow i w dobrą i złą strone, ale nie mozna przez to dzieci izolowac od innych, wszystko mozna wypracowac, poprowadzic dziecko przez kazdy etap.
HappyBabyMama
Fanka BB :)
Myśle ze najwyższy czas isc na taka imprezę. Dobrze wam to zrobi. Wygłupy dzieci typu przewracanie to normalna rzecz. Warto wytłumaczyć ze prezent jest dziecka które ma urodziny a oni dostaną w domu po powrocie np lizaka czy kinder jajko. Nie analizuj. Idź. Będzie dobrze.
12aniolek
Fanka BB :)
Ja swoje dziecko zabierałam między dzieci jak miał rok skończony, a nawet wcześniejWitam. Mam troje dzieci 7 latkę oraz bliźnięta 4l. Mój problem to pierwsze urodzinki szwagierki synka niby wszystko fajnie zaprosiła nas ale moje dzieci idą na taką zabawę pierwszy raz nie martwię się o starszą córkę ale o bliźnięta córka jest ugodowa i spokojna a synek taki wariat lubi się popisywać specjalnie się przewracać a w szczególności jak jest ktoś obcy to pierwsze co mnie martwi że będą inni goście patrzeć na niego i niewiadomo co myśleć.. druga sprawa to prezent mam obawę że będzie chciał te zabawki maluszka albo będzie zabierał najgorsze jest to że bliźniaki nie miały nigdy kontaktu z innymi dziećmi mieszkamy w małej wiosce gdzie nie ma dzieci, mam obawy co do zachowania mojego synka nie wiem co zrobi.. już sama nie wiem czy iść z nimi. Może to głupie ale mam takiego stresa.. proszę o radę
Podziel się: