reklama

USG w ciąży - ile razy można robić

natasza_intro

Fanka BB :)
Witam.
Mam pytanie dotyczące wykonywania USG w ciąży, a bardziej częstości jego wykonania. Czy można robić USG 2 razy w ciągu dnia w odstępie 3 godzin? Nie zaszkodzi to dziecku?

reklama
Rozwiązanie
Nie nagrzewa:) Pytałam lekarza, mamaginekolog też o tym ostatnio napisała w odpowiedzi na pytanie jakiejś pani. To jest po prostu zmiana trybu, robione dosłownie w ten sam sposób co normalne usg i w większości po prostu zdjęcie 2d zmieniane jest na 3D.

Sporo miałaś tych usg :)
Ciąża wysokiego ryzyka, miałam schizy i na początku chodziłam co 2 tygodnie. Wypadło kilka wizyt na ip w szpitalu, prenatalne i się uskładało 22 [emoji2368] ostatnie przed samym porodem
reklama
No to dobrze wiedzieć znajomej lekarz mówił że to 3d też nagrzewa, ja nie jestem przeciwniczką usg sama podczas ciąży miałam 22 razy [emoji1787]

Nie nagrzewa:) Pytałam lekarza, mamaginekolog też o tym ostatnio napisała w odpowiedzi na pytanie jakiejś pani. To jest po prostu zmiana trybu, robione dosłownie w ten sam sposób co normalne usg i w większości po prostu zdjęcie 2d zmieniane jest na 3D.

Ciąża wysokiego ryzyka, miałam schizy i na początku chodziłam co 2 tygodnie. Wypadło kilka wizyt na ip w szpitalu, prenatalne i się uskładało 22 [emoji2368] ostatnie przed samym porodem

Rozwiązanie
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry