reklama

USG

Ola9876

Fanka BB :)
Jutro mam wizytę, jest to mój trzeci dzień cyklu. Czy w trakcie trwania okresu , to będzie zwykle USG , co się z niego dowiem?
Dziękuję za odpowiedzi , i wybaczcie ale nie miałam tak wcześnie USG, dlatego dopytuje 😉

reklama
Lekarz kazał się zgłosić do 5 dnia cyklu. Dzwoniłam jak dostałam okres i jutro mam się zgłosić. :) Jest to druga wizyta przed in vitro.
Jeśli to wizyta przed in vitro to pewnie chodzi o ocenę fizjonomii przed rozpoczęciem stymulacji.
Przed inseminacja miałam również zgłosić się w 2dc. Usg było przez powłoki brzuszne, więc okres nie przeszkadzał. Chodziło i sprawdzenie stanu macicy, czy nie ma żadnych torbieli itp.

Jutro mam wizytę, jest to mój trzeci dzień cyklu. Czy w trakcie trwania okresu , to będzie zwykle USG , co się z niego dowiem?
Dziękuję za odpowiedzi , i wybaczcie ale nie miałam tak wcześnie USG, dlatego dopytuje 😉
Jeżeli to wizyta przed stymulacją to jak najbardziej 3 dc jest w porządku. Lekarz zapewne chce ocenić czy endometrium prawidłowo się złuszcza. Będzie to na pewno USG dopochwowe. Ale nie musisz się tym przejmować. Ja jak miałam robione USG to lekarz gdy wyciągnął głowice krew kapała na podłogę. Ja przepraszałam a on, że mam się nie przejmować bo to normalne.

Jeżeli to wizyta przed stymulacją to jak najbardziej 3 dc jest w porządku. Lekarz zapewne chce ocenić czy endometrium prawidłowo się złuszcza. Będzie to na pewno USG dopochwowe. Ale nie musisz się tym przejmować. Ja jak miałam robione USG to lekarz gdy wyciągnął głowice krew kapała na podłogę. Ja przepraszałam a on, że mam się nie przejmować bo to normalne.
No właśnie troszkę mi głupio. Wiem że to konieczne , lecz trochę ogarnął mnie wstydek 🤭

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry