reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

utalentowane staraczki :) hafty, szydelko, rysunki i inne :)

amalfi no tak..u nas nie dopłacą..a chca zeby im płacic..

a ja sie załamałam..ubrałam stroj,bo w czwartek na basen,,wszytsko mi sie wylewa..no porazka;( jak ja na plaze wyjde..:-(dieta musi byc..od jutra DUKAN:dry:

reklama
Cześć u mnie blado, w zeszły czwartek zmarl ukochany dziadek mojego emka. W sobotę mielismy pogrzeb, a był taki upał, że szok. Wczoraj przyszła @ więc mam dołka.

Koralikowa no ja na caly etat pracuje codziennie po 8h, umowe mam na stale, o wychowawczym wiem ale jesli chce wrocic tu gdzie jestem to nie moge sobie pozwolic na dlugi urlop, niestety taka dzis rzeczywistosc, pracy trzeba pilnowac jak oka w glowie bo z nia ciezko
Niestety taka Polska rzeczywistość...:tak:

AGNIESZKA co nakupiłas?
A co do pracy to ja własnie nie zamierzam wracac na cały etat, ale tu jest lepiej niz w Polsce, bo tu reszte mi socjal dopłaci i leczenie bedziemy miec za darmo itd, tu sie lepiej wychodzi nie pracujac niz pracujac ;-)
amalfi a kupiłam kilka drobiazgów takich jak np.śliczną barbie wróżkę ze skrzydełkami,śliczna dla bratanicy.
Dla taty kosmetyki bo mnie prosił.Co roku przywożę pełen kosz :tak:
Dla mamy także kosmetyki i łańcuszek bo obiecałam :tak:
Szukałam torebki dla mamy ale nic mi w oko ładnego nie wpadło także odpuściłam...
Mam jeszcze troszkę czasu także zdążę dokupić resztę :-)

A co do pracy w Uk i powrotu do pracy to...amalfi pisałaś że "tu lepiej się wychodzi nie pracując niż pracując" owszem zgadzam ale bodajże tylko przez pierwszy rok po urodzenia dziecka,tylko do pewnego czasu.Potem małymi kroczkami prawo działa tak że wręcz przeciwnie "zmusza" Cię do pójścia do pracy ucinając dodatki tak bynajmniej było w naszym przypadku i z resztą jest do dzisiaj.Teraz dostajemy dużo mnie kasy niż na początku.

Ostatnia edycja:
hej,
Atyde strasznie mi przykro-z obu powodów...

Ja popijam kawę, poranna lektura internetowa no i o 12 wychodzę do roboty... Jak dobrze, że dziś środa-już tylko dwa dni i weekend...
Ten czas tak szybko leci, że normalnie wydaje mi się że życie mi ucieka ;/

AGNIESZKA ale ja nie mieszkam w UK, tylko w |Irlandii ;-), moja kumpela juz jest 2lata po urodzeniu i pracuje tylko 3dni i nie narzeka. Jak pojde na caly etat i moj tez, i dziecko bedzie chorowite, to ja nie nastarcze zarabiac na to, a jak bede na socjalu, to mam to gdzies, bo na medical card, mam lekarzy za free. I mnostwo czasu dla dziecka, bo z moimi godzinami pracy, to ja przychodziłabym tylko , zeby dziecko połozyc spac, nie po to sie tyle staralam, zeby sobie odbierac przyjemnosc chocby patrzenia na dziecko .

DOTKA jutro wracam buuuuuuuuuuuuuu

ATYDE przykro mi bardzo, przytulam

reklama
wrocilam z pracki...
Bylam w banku....robie ryz sobie:)

Martusia milej pracki..
aga na jaki?? w avatarze to ty?? taki masz teraz kolor:)
amalfi odpczelas troszku:)) bo jutro znowu pracka...

Do góry