Hej dziewczyny! Czy któraś z Was miała też taką sytuację, że dni płodne przyszły po 3 tygodniach później niż planowane? Jestem w ciąży. ostatni okres zaczął mi się 16 marca, a do zaplodnienia doszlo 19 kwietnia. Ginekolog mi wyliczył, że jestem już w 10 tygodniu ciąży. Ale dla mnie to jest dziwne, że jak można liczyć tygodnie ciąży nie będąc w ciąży? Wiem, że przy regularnych cyklach tak się robi, że dolicza się te 2 tygodnie od ostatniej misiaczki… Ale żeby aż miesiąc? Wychodzi na to, że mam praktycznie początek ciąży a już powinnam mieć prenatalne na następnej wizycie? Pomóżcie bo kompletnie tego nie rozumiem
reklama
Lady Loka
Fanka BB :)
Datę skorygują na prenatalnych.Hej dziewczyny! Czy któraś z Was miała też taką sytuację, że dni płodne przyszły po 3 tygodniach później niż planowane? Jestem w ciąży. ostatni okres zaczął mi się 16 marca, a do zaplodnienia doszlo 19 kwietnia. Ginekolog mi wyliczył, że jestem już w 10 tygodniu ciąży. Ale dla mnie to jest dziwne, że jak można liczyć tygodnie ciąży nie będąc w ciąży? Wiem, że przy regularnych cyklach tak się robi, że dolicza się te 2 tygodnie od ostatniej misiaczki… Ale żeby aż miesiąc? Wychodzi na to, że mam praktycznie początek ciąży a już powinnam mieć prenatalne na następnej wizycie? Pomóżcie bo kompletnie tego nie rozumiem
Lekarz tez po wielkości zarodka moze skorygować. Co było widać na USG?
NiebieskookaEM
Powinien powiedzieć wiek wg wielkości pęcherzyka, a nie od OM i wg niego iść na prenatalneHej dziewczyny! Czy któraś z Was miała też taką sytuację, że dni płodne przyszły po 3 tygodniach później niż planowane? Jestem w ciąży. ostatni okres zaczął mi się 16 marca, a do zaplodnienia doszlo 19 kwietnia. Ginekolog mi wyliczył, że jestem już w 10 tygodniu ciąży. Ale dla mnie to jest dziwne, że jak można liczyć tygodnie ciąży nie będąc w ciąży? Wiem, że przy regularnych cyklach tak się robi, że dolicza się te 2 tygodnie od ostatniej misiaczki… Ale żeby aż miesiąc? Wychodzi na to, że mam praktycznie początek ciąży a już powinnam mieć prenatalne na następnej wizycie? Pomóżcie bo kompletnie tego nie rozumiem
Mama23?????
Jak ostatni okres miałaś 16 marca to do zapłodnienia mogło dojść miedzy 28.03 a 03.04 . Ginekolog ci dobrze mówi że to 10 tydz . Podejrzewam że potwierdziła miesiączkę z USG . Na USG widać mniej więcej który to może być tydzień , mierząc płód .
olka11135
Jak ostatni okres miałaś 16 marca to do zapłodnienia mogło dojść miedzy 28.03 a 03.04 . Ginekolog ci dobrze mówi że to 10 tydz . Podejrzewam że potwierdziła miesiączkę z USG . Na USG widać mniej więcej który to może być tydzień , mierząc płód .
Skoro autorka pisze, że do zapłodnienia doszło 19.04 to pewnie był to jedyny seks w danym cyklu
Nie widzę tego inaczej.
Mama23?????
Chyba że przesunela się owulacja . Jak pójdzie na prenatalne to będzie wszystko wiadomoSkoro autorka pisze, że do zapłodnienia doszło 19.04 to pewnie był to jedyny seks w danym cyklu
Nie widzę tego inaczej.