reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wczesna ciąża 6 tydzień - silne bóle podbrzusza

Dzień dobry,
Jestem na wczesnym etapie ciąży, ( początek 6tc) wiem, że zapewne wiele było takich tematów ale proszę o wyrozumiałość.
Pobolewa mnie mocno podbrzusze ból jest taki jak na okres ale silniejszy. Trwa to pół minuty potem puszcza. Potrafi tak mnie pobolewać kilka razy w ciągu dnia. Chwilami kuje mnie pępek i czasami mam wrażenie, że pobolewaja mnie wargi sromowe
Czy to wszystko jest normalne ?
Wizytę mam za tydzień dopiero
Czy w razie silnych bólów mogę wziąć Nospe ?

reklama
Dzień dobry,
Jestem na wczesnym etapie ciąży, ( początek 6tc) wiem, że zapewne wiele było takich tematów ale proszę o wyrozumiałość.
Pobolewa mnie mocno podbrzusze ból jest taki jak na okres ale silniejszy. Trwa to pół minuty potem puszcza. Potrafi tak mnie pobolewać kilka razy w ciągu dnia. Chwilami kuje mnie pępek i czasami mam wrażenie, że pobolewaja mnie wargi sromowe
Czy to wszystko jest normalne ?
Wizytę mam za tydzień dopiero
Czy w razie silnych bólów mogę wziąć Nospe ?
Rózne szkoły są co do nospy.
Jedni Ci powiedzą, ze można, inni że lepiej nie.

Ja osobiście jestem w tej drugiwj grupie. Nospa nie jest obojętna dla płodu i dla szyjki macicy.
Zacznij brać magnez w maksymalnej dozwolonej dawce.

Miałam takie bóle na początku ciąży, obecnie 10+1 i dalej się zdarzają ale już radziej. Mój lekarz nie jest zwolennikiem leków w ciąży bez wyraźnej przyczyny, więc odradzał mi branie nospy itp.
Nospa może wpływać na napięcia mięśniowe u dziecka, bo działa rozluźniająco.

A nie masz może zaparć i wzdęć? U mnie część tych bóli to po prostu jelita i mam jeść dużo owoców, suszonych owoców, pić dużo wody aby sobie pomóc. I dopiero w ostateczności jak nic nie pomaga lactu.losum

Macica się rozciąga. Również wszelkie więzadła. Zwiększa się przepływ krwi, wzrasta poziom hormonów więc ciało jest drażliwe.
Nie brałam ani razu nospy przy tych bólach, brałam magnez jak pisała Loka i starałam się odpocząć.

Ja miałam takie bóle na początku, które składały mnie dosłownie w pół. Jak złapały w nocy to całą noc potrafiłam nie spać. Ból nie do opisania jakby mi się w środku coś rozrywało. Lekarz zlecił mi doraźne stosowanie nospy w tych pierwszych tygodniach. Ponadto miałam kontrolowany przy tych bólach progesteron.
Miałaś juz robione USG? Jednak jest ono ważne na tym etapie żeby wykluczyć nieprawidłowości które mogą powodować takie dolegliwości.

Do góry