Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
No i co lekarz to opinia... hmm...
Cebion multi ma witaminy z grupy B czyli przy jakim kolwiek nawet katarku trzeba by było odstawić ten preparat. I co w takiej sytuacji z wit.D???
Dostaje witaminki w mleczku 

). Takie było zlecenie szpitalne - w książeczce zdrowia dziecka wbita została pieczątka informacyjna dotyczącą zarówno witaminy K jak i witaminy D. Witaminę D podaję 1 raz dziennie po jednej kropelce też prosto do paszczy;-) Ale faktycznie, co pediatra to inna opinia: moja pierwsza lekarka zaleciła 2 krople dziennie, a druga ( u której nota bene się leczymy) powiedziała, że 1 w zupełności wystarczy. Tak więc nie ma się co martwić. Jeżeli masz dobrego pediatrę i mu ufasz, to rób tak jak Ci kazał/kazała
Inaczej można zwariować

Moja starsza cora dostawala codziennie po kropelce wit D i cebionu, o witaminie K wtedy nie slyszalam....
jak pytam czy podawac witD ("a po co, tu nikt jej nie dostaje i nie ma krzywicy"). Zalecaja tylko zeby jak karmisz piersia to przyjmowac samemu witaminki w ktorych jest D i to powinno dziecku wystarczyc, a jak butelka to nic nie trzeba dawac bo wszystko jest juz w mieszance. Ja sie z tym zgadzam, mysle ze raczej nie ma co przesadzac ze sztucznymi witaminkami. Witaminke K malutka dostala w 3 dawkach w ciagu pierwszych 3 miesiecy od poloznej i to tez ponoc wystarczy - ja zastanawiam sie czy aby na pewno to konieczne...
Ale to dopiero za kilka tygodni
. Moze jednak powinna dostawac cos wiecej????????