reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wizyty u gina i zdjecia USG maluszków :)

Kardamon śliczna córunia.
miki gratuluję udanej wizyty.

Ja dziś umówiłam się do lekarza ginekologa ( nie swojego, choć u pani doktor kilka razy byłam na konsulatcji) - mam wykupiony pakiet w prywatnej przychodni - z prośbą o wystawienie skierowania na usg ciąży, tak mi poradziła moja internistka bo ona niestety nie może. Ostanie usg miałam robione w 32 tyg, jak dla mnie wieki temu, maluch wtedy ważył 1750 g, wg mnie to nie dużo , chciałam więc sparwdzić ile teraz waży dzidziol i czy wszystko jest w porządku, wyłożyłam to pani doktor, a ona z wielką łachą wystawiła mi skierowanie, jak to stwierdziła ona nie widzi wskazań, a dla ciekawości usg się nie robi. Myślałam że ja walnę normalnie !! Kurcze człowiek płaci co miesiąc a tu takie coś !! Nie wiem ale wydaje mi się że jako mama mam prawo się martwić o swoje dziecko i sprawdzić czy wszystko jest w porządku. Ostatecznie usg mam umówione na 30 sierpnia.

reklama
Wreszcie mam czas napisać.
ktg ok. zero skurczy, serduszko bije dobrze, mały sie ruszał ale bez szaleństw. Potem było badanie i usg. Na usg wykazało ze mały waży ok 3650 i sie ustawił do sn już na dobre. Szyjka mi sie zgładziła ale na razie brak sygnałów porodu. Łożysko mam między 2 a trzecim stopniem. Od teraz co 2 dni ktg. I jeśli sie mały nie urodzi do 30 sierpnia to 30 lądujemy w szpitalu i pewnie na cc ( mój gin wraca 30 z urlopu i na pewno nie pozwoli mnie męczyć oksy) A poza tym dobrze.

A tylko szpital jest zakorkowany pacjentkami. Dziś jak leżałam na ktg przywieźli dziewczynę w 32 tygodniu ze skurczami na poziomie 70 i wody jej odeszły. Współczuje dziewczynie, dzidziuś jest jeszcze taki malutki.

Anisen o kurcze u Ciebie jutro juz 39tydzień:szok: super, że wizyta udana i z dzidziusiem wszystko ok, ale bedziesz miała cc (masz skierowanie) czy dopiero sie okaże "w praniu"??

Anisen wooow to ty już tuz tuż ;-) fajowo.Jeeejku tez mi szkoda tych wszystkich kobiet które maja swoje maluszki tak wczesnie :-(
Igocencja nie rozumiem tych lekarzy :wściekła/y:.Ja u swojego chociaz nie płące za usg jak mam wizyte bez usg to i tak zawze na wizycie podglądam maluszka(bo za usg takie szczegółowsze to płące dodatkowo 30 zł)

Igocencja wspolczuje ze musialas prawie prosic ja o to skierowanie. Jakas glupa jedza z niej i tyle....
Anisen czyzbys miala ochote na braz :-D Jesli sie zadna do tej pory nie rozpakuje to bedziesz trzecia :-)

reklama
Igocencja widzisz ja też prywatnie do gina i on powiedział, że też już mi nie zrobi usg..i pewnie nawet jakbym prosiła to by mnie olał. Dobrze, że mogłam iść do swojego, który wrócił i zrobił mi normalnie. Idę jeszcze 30.08 też do niego, więc pewnie będę miała usg..juz ostatnie.
Jutro idę na ktg. Mam nadzieję, że max 30 minut będę leżeć, bo potem jedziemy na urodziny do koleżanki synka.

Do góry