reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u gina i zdjecia USG maluszków :)

reklama
ellsi powodzenia i daj znać..
kasiula no tak niby jest stres i go nie ma..jakoś o tym nie myślę, wiem co mnie czeka itd..ale chyba to że w nocy źle spałam i obudziłam się o 5 i nie mogłam zasnąć świadczy o jakimś podświadomym stresie:sorry:
bluetooth fajnie, że wizyta udana.

A ja byłam dziś w szpitalu, gin mi zrobił usg, a później poszłam na ktg ale że nic się nie dzieje wypuścił mnie do domu, ale już w niedzielę mam się stawić na oddział i już na 100% zostaje w szpitalu. Chyba, że coś wcześniej się rozkręci to mam się stawić wcześniej.
Bluetooth; Gratuluje udanej wizyty:tak:

super ze wizyty macie udane!
oby tak dalej!

Aniawos to jutro juz tulisz swoje Maleństwo! jupp! trzymam kciuki
czekamy wiec na wiesci od reszty Mamusiek!

ja wizytę mam na piatek i też licze że może dzieki temu dowiem sie co i jak z moją Alusią sie dzieje czy sie już do mnie wybiera czy jeszcze nie.
Aniawos
trzymam kciuki:-)

Aniawos - super! Widzisz - grunt pozytywne nastawienie do sprawy i wszystko się układa zgodnie z myślami! A piątek już niebawem i będziesz miała obie swoje księżniczki przy sobie!
Bluetooth - dobrze, że Twoja wizyta też zaliczona do udanych...coraz bliżej godziny "0"
Kołysanka - najważniejsze, że lekarze ustabilizowali Waszą sytuację, a cc - pomyśl, że to dla dobra Maleństwa..

Ja już po wizycie.

Szpital odroczony do PONIEDZIAŁKU :-D:-D:-D i już na pewno mnie nie wypuszczą.

Czyli jeszcze jeden weekend na szaleństwa.

Miałam dziś robione badanie ginekologiczne i usg. Wszystko niby w porządku nie licząc wód. Ciągle jest ich mało bo AFI=4 (prawie 5). Waga Maleństwa tym razem wg usg 2300gramów ale po ostatnim lekarka stwierdziła że uśredniając będzie w okolicach 2500gramów. Dała mi skierowanie do szpitala z przykazem stawienia się w poniedziałek. Dziś byłam jeszcze na NST (tętno Maleństwa) w szpitalu i wszystko jest w porządku, na kolejne mam przyjechać w piątek późnym popołudniem. Grę wstępną z M musimy rozkręcić bo ten masaż sutków to ma trwać 3xdzienniex30minut :szok: - chyba mi sutki odpadną.

Co do szpitala to tam zadecydują i wszystko zależy od kondycji łożyska. Mogą czekać na samoistny poród, wywoływać lub też cesarka. Okaże się dopiero w poniedziałek lub we wtorek (po obchodzie) co obmyślili.

Załatwiłam też sprawę położnej środowiskowej i mi się oberwało że tak późno :zawstydzona/y: bo mogły jeszcze przeprowadzić jakieś pokazy (kąpiel noworodka itp) Ale wszystko jest w porządku i mam numer do niej i jakby co to mam dać znać.

reklama
Do góry