reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

reklama
20131107_104616.jpg20131107_104911.jpg
To moja latorosl fikala machala rączkami ma60.6mmdodatkowo mam cyste ale mam nadzieje ze nie będzie rosła. Wizyte z polozba mam za 3 tyg tydzien po niej wizyta z konsultantem w szpitalu a usg polowkowe2/01 no i ciaza mlodsza jest trzymac sie mam terminu na 18 maja

Załączniki

• 20131107_104911.jpg
    20131107_104911.jpg
    26,4 KB · Wyświetleń: 113
  • 20131107_104616.jpg
    20131107_104616.jpg
    26,2 KB · Wyświetleń: 112
Ostatnia edycja:
Pytałam o badania te "obowiązkowe" cytomegalię, hiv, hcv i mi powiedział, że są one wymagane ale niestety płatne, ale badanie na różyczke też jest wymagane a mało kto je robi bo większość kobiet była szczepiona, więc jak się któregoś z badań nie zrobi to nic się nie stanie-przecież przez to że się nie zrobiło nikt nikogo nie będzie karał:baffled: no ale mimo to HCV zrobię bo to przebiegły wirus...

naściemniał ;-) że płatne - pewnie miał "swoje limity przekroczone" w przychodni...
ja miałam je zlecone bezpłatnie na NFZ więc jak to było kiedyś tu podsumowane - zależy tylko od lekarza... :tak:

odnośnie Octaniseptu na opryszczkę - stosuj do woli...
przy zoviraxach, wratizolinach itp. ostrożnie - mają w składzie acyklovir (niby nie stwierdzono u kobiet w ciąży jakiś problemów z płodem - ale kto przeprowadzi takie badania?, za to przebadali na zwierzętach i duże dawki powodują deformację u płodu i inne problemy u ciężarnych zwierząt) - lepiej na zimne dmuchać. dopytywałam się w aptece i odradzają jednogłośnie w ciąży.

Ostatnia edycja:
Szuszunia ja mu powiedziałam, że pani w Laboratorium powiedziała mi że one na skierowanie są, a on do mnie, że nie-że są płatne i to już 2 raz mi to powiedział, tak samo moja druga pani gin powiedziała (ale prywatna więc i tak by skierowania nie dała) ... wkurzona jestem, bo jak lekarz "wymaga" takich badań a one rzeczywiście nie są płatne na skierowanie to niech takie skierowanie da, mi powiedział że on nie wymaga ale są obowiązkowe- zwariuję chyba ... i pójdę się zapisać do kolejnego ginekologa z nfz-można tak chyba co?

reklama
Do góry