reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

Wesolutka to dziwne, ja drugiego syna rodzilam w 42 tyg i nikt mi nie mowil ze niebezpieczne... Teraz tez jak beda musieli wywolywac to w 42 tyg. Tutaj nie robia szybciej tylko czekaja no ale co kraj to obyczaj :) w kazdym badz razie jak masz termin na 6 a termin wywolywania ustala Ci 1 to przeciez nie duza roznica :) to juz niedlugo :)

reklama
To i moja relacja.
Szyjka długa, zamknięta, chociaż juz miękkawa... .. zrobił mi dzisiaj wszystkie bad. pod wzgl. cukrzycy. Badanie dopplerowskie idealne- przepływy są w porządku, nie ma żadnych icisków, mózg też idealnie dotleniony. Wody są w takiej ilości jak trzeba, serce ok, narządy wewn. też.
Mały nie ma zamiaru przystopować z rośnięciem. Waży ok. 3300 i powiedział, że do 05.09. raczej nie dotrwamy. Mam w poniedziałek zgłosić się już na oddział i będziemy dalej obserwować i na 99% w piątek 29.08. będę miała małego przy sobie :-)
Ulżyło mi niesamowicie, że wsio jest ok, no i że on teraz po urlopie jest codziennie na oddziale. Małego też będzie rodził ze mną. Dodatkowo jak pisałam ucieszyłam się z tej p. doktor, bo to była złota kobieta i chciałąm do niej wrócić, ale ona w inym mieście była, a od tyg. jest już u nas. Zobaczymy tylko jakie położne i pielęgn. będą, bo to róznie bywa, ale kij, nieważne. Mam tylko prosić rodzinę o dobre jedzonko, bo jak lekarz stwierdził mogę schudnąć za bardzo :-D

Wesolutka, ty juz też wiesz szczegóły a to zawsze mozna się jakos nastawić :-)

Aaaa i GBS jest ujemny ale jeszcze raz zrobią w pon.

Ostatnia edycja:
Joani gratulacje! Kurczę jak się sypna te cesarski na koniec sierpnia to już nas niewiele na wrzesień zostanie...

Wesolutka może okna zacznij myć od poniedziałku ;) a Olę rodziłas po terminie? (pewnie pisałaś ale nie pamiętam, sorki)

joani, fajnie ze udana wizyta i jestes spokojnieksza :)

kara, Ole urodzilam rowniutko w terminie ;) czyli 40 w 4 d. Tyle ze przez 6 miesiecy mialam anemie i generalnie lezenie, a Ola byla sporo mniejsza wg om a usg. Roznica byla 12 dni na kazdym usg.
A zuzia jest idealnie wymiarowo - wiec oboje z mezem pomyslellismy sobie ze pewnie sie urodzi w 38 tygodniu :)

Juz sie nie spinam, jutro maz przywozi worek papryki, wiec sobie zrobie marynowana. umowilismy sie ze znajomymi na wiczor. Niech sie rodzi kiedy chce :)

Joani super, że znasz już konkretny termin :) w przyszłym tygodniu w takim razie sporo dzieciaczków wrześniowych powitamy ;)

Dzięki dziewczyny :-)
Mam spięcia macicy dość często i jak od poniedziałku odstawimy leki to lekarz będzie obserwował co się dziać będzie. Może się wszystko wydarzyć, mimo że szyjka długa ale to tylko chwila i po szyjce. Więc przyszł tydzień cały się okaże czy pójdzie normalnie czy cc i czy mi znowu cukier nie będzie dawał się we znaki.

reklama
Do góry