reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza :)

kajtusza77 bedzie okey, poki co dzieciaczek rosnie, jestes pod kontrola
Sunshine27 ale jezeli wychodzi za 31tydzien to znaczy ze dzidzia albo szybciej sie rozwija, no bo rozumiem ze jest wieksza w takim razie? a wiesz jak pomiary czasem na usg wychodza
skoro mi wczoraj obliczylo usg ze dzidzia ma 2kg, 10%moze byc pomylki to 1800 albo 2200 ma, jak obliczam z samej kosci udowej albo z samego obwodu brzuszka to wacha sie od 1781.69 do 2149.25, wiec mysle ze te 2kg to taka srednia, przeciez nie wszystkie dzieci maja dlugie nogi, idealne rece itd. jestesmy rozni, samo to ze dzieci niektore rodza sie 50cm a moja mama np.miala 62cm! glowa do gory

reklama
My idziemy na wizytę dziś o 17. Nie sądziłam, że będę kiedyś czekała z niecierpliwością na wizyty u ginekologa. Cieszę się na nie jak małe dziecko. Ale też i lekki stres mnie dopada, czy z małym wszystko w porządku.

juz po wizycie u poloznej, w sumie to czekaly na mnie dwie!
przy badaniu dzidziolka panie polozne zadziwione rozmiarem dziecka, ze duze!
no to pocieszenie.. chyba mnie rozerwie jezeli wytrzymam do 40tygodnia! aaaa ;)
dziecko polozne bardzo bardzo nisko, generalnie prawie w kanale rodnym juz ulokowane, tez byly w szoku :)
panie kazaly odpoczywac jak najwiecej, w razie bolow glowy, ucisku w klatce piersiowej, puchniecia stop lub dloni w jakims zastraszajacym tempie kazaly mi jechac prosto do szpitala, w obawie o stan przedrzucawkowy, oczywiscie w razie skurczy takze nie mam sie zastanawiac tylko szpital :)
no to tyle
nastepna wizyta w zakonczonym 34tygodniu, za 3tygodnie,4go lipca
plan porodu pani polozna przyjdzie omowic do mnie do domku na spokojnie, po nastepnej wizycie :)
no takze dziewczynki trzymajcie kciuki zebym dotrzymala do tej wizyty za 3tygodnie!
p.s.to juz bedzie lipiec!

Gratuluje udanej wizyty kruszki i trzymam kciuki zeby bylo ok ;) Moj Synek tez 2 miesiace temu byl za duzy jak na swoj ,,wiek''(700g) , ostatnio nie dowiedzialam sie ile wazy ,ale chcialabym aby byl w normie:) boje sie tez ze ja drobna a tu duzy dzidzol to co mi sie tam na dole porobi przy porodzie:-D nastepna wizyta dopiero pod koniec miesiaca, eh a ja tak jak karenm ciesze sie na kazda jak dziecko i nie moge sie doczekac:tak:

Sunshine, katjusza[/b, dziewczyny kochane, zaciskam kciukasy, wszystko będzie dobrze, głowy do słońca!

kruszki cieszę się, że na stresie się skończyło :). Wiedziałam, że będzie dobrze. Tak samo będzie teraz. Spokojnie leżakuj, czilałtuj się i byle do 4 lipca :)!

A ja bylam u lekarza ale w sumie nie wiem co i jak. wiem ze szyjka ok. i ze wymaz z pochwy, posiew czy tak to tam sie zwie nie wykrył zadnych bakterii.. wiec skad te upławy i pieczenie powracajace mniej wiecej co miesiac? . tylko jakies lactobilus czy cos... ale lekarz powiedzial ze to normalne, chyba mial na mysli ze to zadna bakteria. . choc on jest takim debilem ze nie wiem. w kazdym razie nigdy mi tak hormony nie buzowaly jak dziś.
i nie ma terminu na usg, ktore mialam miec robione za tydzien... wiec zrobia za dwa tygodnie :confused2: nie wiem czy tak mozna. ale co zrobie...

Dziewczyny, ja dzis po wizycie i USG. z szyjka nie jest jednak tak zle (usg wykazalo 3,5 cm) wiec mam odpoczywac ale juz nie lezec plackiem :) z synkiem wszystko dobrze, wszystkie pomiary i przeplywy ok! A wazy juz 2100 :))

My już po wizycie, L4 do porodu już. Maluszek główką w dół, waży 1750 g. Wszystko ok z nim ze mną też, poród sn jak a ten czas.

reklama
Wszystkim Sierpnióweczkom, które miały dziś lub wczoraj pomyślną wizytę gratuluję.

I mam pytanie odnośnie okulisty. Mam niewielką w sumie wadę wzroku, choć nie wiem, czy mi się nie posunęła do przodu. Jak wygląda badanie ciężarnej pod kątem wskazań lub przeciwwskazań do porodu sn? Asia, Ty, zdaje się, byłaś ostatnio u okulisty. Jaką masz wadę i jak wyglądało badanie? Co dokładnie lekarz sprawdzał?

Do góry