Nie wiem, czy wszędzie jest obowiązkowa wiztya stomatologiczna, ale u mnie np. w szkole rodzenia (zaczęłam tydzień temu) pani położna od razu powiedziała, żeby pójść na wizytę kontrolną, bo na izbie przyjęć przed porodem pytają o to.. też muszę się wybrać wkrótce, bo byłam jakoś w drugim miesiącu ciąży i dentysta sam kazał mi przyjść za kilka miesięcy..lepiej zaliczyć taką wizytę, dla włanego spokoju i zdrowia
reklama
M
milionka
Gość
ja po wizycie - po tym usg które się robi między 30 a 32 tc
Wszystko jest super, mały rośnie jak na drożdżach waży już 1895g i pan dr powiedział, że nie zdziwi się jak dobije o zgrozo do 4500g albo do 5000g
i mam się zgłosić jeszcze między 36 a 37 tc żeby to sprawdzić.
Ułożenie takie jak trzeba-główką w dół. Termin z usg 32t4d - w porównaniu do tego z ostatniego okresu 31t0d.
Ale mi ulżyło choć boję się, że będzie duży i trzeba będzie ciąć
a do dentysty chyba nie dam rady iść bo jak ostatnio mamę zawiozłam to na sam zapach tak mnie zemdliło, że prawie padłam
Wszystko jest super, mały rośnie jak na drożdżach waży już 1895g i pan dr powiedział, że nie zdziwi się jak dobije o zgrozo do 4500g albo do 5000g

Ułożenie takie jak trzeba-główką w dół. Termin z usg 32t4d - w porównaniu do tego z ostatniego okresu 31t0d.
Ale mi ulżyło choć boję się, że będzie duży i trzeba będzie ciąć

a do dentysty chyba nie dam rady iść bo jak ostatnio mamę zawiozłam to na sam zapach tak mnie zemdliło, że prawie padłam

mala.di
Fanka BB :)
Milionka, chyba wiele kobiet daje rade rodzić takie dzieciątka-giganty, wiec tez dasz sobie rade, jak cos
irisson, i to jest super rozwiązanie ! nie wpadlam na to. bo czarnej plomby w zębie bym nie zniosła
mam nadzieje że u mnie tez tak mozna tylko za to zapłacić ;-)

irisson, i to jest super rozwiązanie ! nie wpadlam na to. bo czarnej plomby w zębie bym nie zniosła

milionka wielkie gratulacje
! Mały, kochany klocuś Ci rośnie
, superowo.
Ja mam wizytę na 15 30, właśnie się zbieram. Dygoczę jak zawsze...kakakarolna dołączam do drżących o fikołka. Moja Marysia też dupcią w dół siedziała ostatnio i zdaje mi się po ruchach, że nadal nic się nie zmieniło
.
Ja nawet nie myślę o porodzie pośladkowym SN, choć marzę o naturalnym, to to dla mnie zbyt wiele...Tym bardziej, że sprawa ryzykowna.
No nic, jeszcze 2 godziny i będę wiedziała na czym stoję. Trzymajcie kciuki proszę!!!
Ja mam wizytę na 15 30, właśnie się zbieram. Dygoczę jak zawsze...kakakarolna dołączam do drżących o fikołka. Moja Marysia też dupcią w dół siedziała ostatnio i zdaje mi się po ruchach, że nadal nic się nie zmieniło
Ja nawet nie myślę o porodzie pośladkowym SN, choć marzę o naturalnym, to to dla mnie zbyt wiele...Tym bardziej, że sprawa ryzykowna.
No nic, jeszcze 2 godziny i będę wiedziała na czym stoję. Trzymajcie kciuki proszę!!!
mala.di
Trzymamy mocno! ;-)
u mnie kolejne usg 26 ale cos tez tak czuje ze nic sie nie zmienilo
u mnie kolejne usg 26 ale cos tez tak czuje ze nic sie nie zmienilo
M
milionka
Gość
trzymam mocno kciuki!!!
no to wizytującym mocno kciuki trzymam 
Milionka ktoś w twoim brzuszku lubi jeść !! mama się szykuj na głodomora
Mała Di podejrzewam, że też to funkcjonuje w innych gabinetach, a serio można ładnie zaoszczędzić ;-)

Mała Di podejrzewam, że też to funkcjonuje w innych gabinetach, a serio można ładnie zaoszczędzić ;-)
kruszki
milionka dasz rade, nie daj sie ciac! moja siora urodzila klopsa ponad 4kg grubo, a malutka jest
dobrze ze wszystko okey
dobrze ze wszystko okey
mala.di
no to wizytującym mocno kciuki trzymam
w końcu mi sie do stomatologa nie spieszy, mam czas

reklama