reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wózki, wózeczki...

szuszu, a składanie spacerówki ze stelażem nie jest w standardzie? To mi się teraz mętlik zrobił, ale z tego co pamiętam to mi w sklepie sprzedawca składał spacerówkę ze stelażem (w XA) - co prawda zajmowała duużo miejsca ale się składała. Chyba, że już mi się pomieszało coś..

To zależy od wózka, mi się wydaje że większość modeli składa się osobno, ale może się mylę;-) No i pani w sklepie też przedstawiała to jako atut.

reklama
Moja koleżanka ma Espiro GTX i skłanima sie ku tem ze gondola ma jednka 81 cm bo wgladała zdecydowania na wieksza niz x-lander (78cm)

malamii- dobrze widzialas w sklepie, x-lander, przynjamnie xa w wersji spacerowej składa sie cały ze stalazem, powiem szczerze ze inaczej sobie tego nie wyobrażam bo żeby przymocowac spacerowke do stelaza w XA trzeba duzo guziczków i paseczkow zamontować :D

Tu znalazłam inną specyfikację Espiro i ma 80cm długości i wagę też inną bo 18,5:szok: Co to za specyfikacje skoro wszędzie piszą co innego..

A teraz to zdębiałam, bo na stronie producenta wymiary różnią się diametralnie....Babydesign Group

niestey jkaby poszukac to przy kazdym wozku mozna znalezc rozne wymiary :/ Dlatego najlpeij ogladac na zywo bo mam wrazenie ze 78 cm nie jest 78 cm, wszytsko zalezy jak sie rozklada caly kszatlt gondoli

Odnośnie wymiarów to najlepiej zobaczyć na stronie producenta lub tam zadać pytanie.
Ja tak zrobiłam z X-Landerem bo też różne wymiary są na różnych stronach. Wymiary gondoli w XA wynoszą 73/21/30 cm - długość/wysokość/szerokość.
Są to wymiary wewnętrzne. Może różnica w wymiarach wynika właśnie z tego, że niektórzy podają wymiary zewnętrzne..

Jak ja sie rozgladalam za wozkami to wlasnie Mutsy mialy jedne z najlepszych i najwiekszych gondoli i w kazdym sklepie je zachwalali, ale ja sie naczytalam ze lamia sie stelaze, choc moje obawy rozwiala maggie78, bo napisala, ze tak bylo w modelach starszych, a te nowsze sa juz wzmocnione. Fajny wozeczek i do tego leciutki, ale tez sporo kosztuje w komplecie. A jest jeszcze jeden plus Mutsy, gratisowy spiworek zimowy :-)

Jak ja sie rozgladalam za wozkami to wlasnie Mutsy mialy jedne z najlepszych i najwiekszych gondoli i w kazdym sklepie je zachwalali, ale ja sie naczytalam ze lamia sie stelaze, choc moje obawy rozwiala maggie78, bo napisala, ze tak bylo w modelach starszych, a te nowsze sa juz wzmocnione. Fajny wozeczek i do tego leciutki, ale tez sporo kosztuje w komplecie. A jest jeszcze jeden plus Mutsy, gratisowy spiworek zimowy :-)

Pani w sklepie też mówiła mi o łamiących się stelażach, ale to było w starszych modelach rzeczywiście. Teraz poprawili:-) Co do śpiworka to plus bo koszt waha się od 150zł wzwyż. Co do ceny znalazłam za 1558zł, ale bez fotelika, chyba nie jest tak źle. A firma istnieje od 1937:-):szok:

Gondolka w XA ma tylko 73 cm?:szok: Devi, a może Ty zmierzysz swoją? O ile to nie problem...
Co do wymiarów i wag wózków to mamy cały przekrój i to w jednym modelu na róznych stronach...
Ja chyba wezmę miarę do sklepu:-D:tak:

szuszu a będziesz inwestować w koła pompowane?

reklama
karola- kurcze, nie za bardzo mam jak sie dostac do gondoli :/ Ale jak patrzylam w sklepie to mam wrazenie ze byla wyraznie wieksza niz np. w mutsy ale napewno mniejsza niz w espiro gtx...
Bez wzgeldu na rozmiar ja sobie tłumacze to tak ze x-landerow jezdzi sporo po ulicach i skoro rodzice go wybieraj i malucy sie mieszcza w gonodlach to my damy rade .....no ale co mam pisac jak wozek juz w domu:-D

Do góry