reklama

Wrzesień 2009

Hej. Moge do was dolaczyc?? Fakt ze juz troche pozno bo to koncowka wrzesnia ale widze ze jeszcze sa ktore nie urodzily... ja termin mam na 27 i jakos u mnie nic sie nie rusza.. w dodatku jestem chora biore antybiotyk i boje sie zeby malej nic sie nie stalo przez to. Jutro mam wizyte u gin i jestem ciekawa co mi powie :) od 34 tygodnia mam rozwarcie na 2 cm i od tamtej pory nic sie nie zmienilo...
Co do olejku rycynowego to ja wypilam go 2 razy i tylko mnie przeczyscilo, pojawily sie nawet silne skurcze no ale niestety przeszly :(

reklama
Witam się i ja.
Niuskaa-witaj, lepiej dołączyć późno niż wcale ;)
U mnie żadnych oznak porodu-też mam rozwarcie na 2 palce i nic.
Teraz już tylko czekanie pozostało, a że również jestem podziębiona to trochę siedzę w łóżku, trochę się kręcę, chociaż powinnam leżeć.
pustawo tutaj, dziewczyny pewnie na spacerkach
miłego popołudnia

Witam :rofl2:
Ja nie wyspana dzis... siostry moje przylecialy, nie spaklam do 1 w nocy z wrazenia ze jada a potem od 6 ze juz sa... i zaraz beda u mnie :-D:-D:-D Potem na miasto male zakupki i wszyscy wycienczeni,niewyspani haha :-D

Witam kobietki:-)dawno mnie tu nie było ale po przyjezdzie z kliniki moj maly dawał mi się troche we znaki heh.Już jest lepiej Oliwier spi prawie całą noc-znaczy sie budzi sie raz o 3 w nocy a pozniej 8-9.
Nie rozpakowanym życzę powodzenia.Bądźcie cierpliwe:-)Pozdrawiam

Witaj Niuska :-) To chyba lepiej że na razie nic się nie dzieje, poród to wielki wysiłek - lepiej najpierw się wykurować :tak:
Ja jutro mam się stawić w szpitalu na 15 więc mam nadzieję że najdalej pojutrze urodzę. Jak już wiem że wszystko konkretnie ustalone to od razu mi lżej i nawet się tak nie boję - na razie.

Ja jestem tak wykonczona dzisiejszym dniem.. ze gdyby zaczal sie pord... to chyba nie mam sily przec...:sorry:

Witaj niuska ;-)Nigdy nie jest za pozno zeby do nas dolaczyc... i jak fajnie,ze ktos ma jeszcze termin po mnie !:-D:-D:-D

witam i ja po krótkiej nieobecności

postów to chyba nigdy nie nadrobię :wściekła/y: takie z Was gaduły ;-)

w czwartek wróciliśmy do domku no i pierwsze samodzielne kąpanko prawie się udało, pierwszy dzień pielęgnacji karmienia przebierania i co chwile o czymś się zapomniało, ale nabraliśmy już wprawy
mamusia zaliczyla pierwszą wtopę pierwszej nocy, nie odbiła i położyła oj oj oj wszystko wróciło i noskiem i usteczkami :-(
leje się mi z piersi ale to dobrze przynajmniej wiemy że jest amciu amciu ;-)

dziś pierwszy spacerek :tak: oczywiście za ciepło ubrałam małego i trzeba było zmniejszyć warstwę ubranek :zawstydzona/y:
no i najważniejsze DZISIAJ ODPADŁ PĘPUSZEK :rofl2::rofl::rofl:
przesypiamy nawet nawet od 2 do 4,5 godziny zależy jaki głodomorek się mu włączy :-) a no i nie śpimy cały czas, bo czasem trzeba pooglądać świat, powiercić się, dać rodzicom się ponosić :tak: ale jest BOSKO i strasznie KOCHAMY naszego Franusia :happy:

Witam się poniedziałkowo:-)

Zaraz zbieramy się do szpitala i pewnie wrócimy już z Maluszkiem. Olej rycynowy przeczyścił i wywołał aż 3 silne skurcze:-D które niestety przeszły więc nic z tego.
Tymczasem pozdrawiam i powodzenia dla oczekujących i mamusiek.

miłego dnia i cierpliwości w oczekiwaniu... no i szybkich i bezbolesnych porodów

reklama
Witam się i ja po długiej nieobecności. Opieka nad małym pochłania bardzo dużo czasu. Przez 2 tyg mąż był ze mną a dzisiaj jestem po raz pierwszy sama z małym mam nadzieję że jakoś damy radę chociaż do końca nie jestem w pełni sił. Niestety jeszcze brzuch boli i dalej się wszystko obkurcza. Mam antybiotyk dopochwowo, irygacje 2 razy dziennie i zastrzyki przeciwzakrzepowe które sama sobie daję. Mały rośnie jak na drożdżach:) i jest słodziutki. Czasami włączy mu się atak małego terrorysty bo musi sobie pokrzyczeć jak za wolno jest zmieniana pieluszka lub mama jeszcze nie otworzyła baru mlecznego:) Najlepsze jest jak się przeciąga to takie dźwięki wydaje że można by pomyśleć że coś się mu dzieje a w samochodzie jak jedziemy to sobie mruczy. Nic wracam do małego bo się wybudza i włączy się syrena alarmowa:)

Jogobelka będzie dobrze i za nie długo Miłoszek będzie z Wami:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry