reklama

Wrzesień 2009

Moltizerka ja uwazam tak samo, ale korzystając z kalkulatora babyboom wychodzi ze jest to 6 tydz i 1 dzien. Tak samo u mnie jest rozbieznosc jednego tygodnia. Tak jakby babyboom dodawał tydzien:crazy: i ja nie wiem o co to chodzi. Moze ktos bardziej rozeznany wyjasni :-)

a Nasz na 1000000% w Wigilię :tak:
U mnie od ostatniej miesiączki minęło 6 tyg. i 1 dzień , ale liczy się że zaczął się 7 tyg, na baby boom jest 7 tyg i 1 dzień ... też dodało tydzień :)

reklama
ninonka ja tak jak napisalam szybciej to do ginekologa ide przez fundusz bo to dla mnie lepiej finansowo a jak zdecydujesz sie isc prywatnie to za kazde badanie na jakie wysle cie twoj lekarz prywatny ze skierowaniem bedziesz musiala zaplacic. Ja w drugiej ciazy poszlam do lekarza w przychodni ktory pracowal tez w szpitalu i mial swietna opinie troche sie nagimnastykowalam ale w rejestracji wtedy wcisneli mnie do kolejki, a teraz zadzwonic musze dopiero 2 lutego a terminy maja wolne na 16 luty takze ja bede wtedy w polowie 9 tygodnia i tak samo z druga ciaza tez bylam w 9 tyg pierwszy raz u ginekologa i juz wszystko ladnie widzialam.

witam! Ja też mam problem z ustaleniem tygodnia ciąży ostatni okres miałam 28 listopada cykle tak co 31 dni, a narazie do lekarza nie mam możliwości iść i się martwię czy nie jest za późno! czy może już powinnam iść do ginekologa

ninonka, ale mocne masz już te krechy !! Ja robiłam dzisiaj 5 test i nadal leciutko widoczna (to jest 32 dc) - dzidzię robiliśmy 2,3 stycznia. Byłam dwa dni temu (poniedziałek) na badaniu HCG z krwi - wynik 151 oraz dzisiaj 245. Jestem troche przewrażliwiona, bo poprzednią ciążę straciłam pod koniec sierpnia w 8tyg. Teraz jestem na duphastonie i no-spa, ale mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze. Robiłyście badanie z krwi? Jakie miałyście wyniki??

witam! Ja też mam problem z ustaleniem tygodnia ciąży ostatni okres miałam 28 listopada cykle tak co 31 dni, a narazie do lekarza nie mam możliwości iść i się martwię czy nie jest za późno! czy może już powinnam iść do ginekologa

No tak w sumie to moglabys sie szykowac na wizyte u gin ale czemu nie mozesz ? (jesli moge wiedziec oczywiscie ?)

Kurcze dziewczyny a ja sie nie moge pochwalic kiedy dokladnie nasza dzidke poczelismy bo teraz mielismy doslownie ostatni cykl wolny przed wyjazdem meza do pracy w dani takze starania trwaly na okraglo haha takze z moich obliczen gdzies miedzy 27 grudnia a 3 styczen

Mogę powiedzieć! Od 5 miesięcy mieszkamy w Radomiu nie znam tu nikogo to miasto jest dla mnie obce- dlatego trudno mi tu znaleźć dobrego lekarza. Pochodzę z Kielc i to tam bardziej znam lekarzy a wiem, że bardzo ważny jest ginekolog. Ciąg dalszy mojej historii to taki, że na początku stycznia wyszła blada kreseczka prawie nie widoczna dlatego nie myśleliśmy o lekarzu dopiero dziś wyszły dwie piękne kreski i jutro zdobędę namiary na lekarza Skomplikowane to trochę Przepraszam za długą wyczerpującą odpowiedź

Witam serdecznie wszystkie przyszłe wrześniowe mamusie. Jestem niedowiarkiem i zrobiłam w dniu oczekiwanej miesiączki 3 testy. Wszystkie pokazały upragnione-śliczne dwie kreski. Czekałam na ten widok prawie rok. Wprawdzie nie pierwszy raz zostanę mamą - ale każda ciąża jest inna i zapomina się te wszystkie objawy... Według kalkulatora to 5 tydzień... Do lekarza idę w piątek. Na razie tylko lekki ból brzucha - baaaaardzo obolałe piersi i lekkie mdłości.
Życzę wszystkim spokojnych 40 tygodni. I do najbliższego spotkania na forum... :-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry