reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrzesień 2011

Jestem po wizycie, odczucia spoko. Lekarz potwierdzil ciaze, niestety za wczesnie by tam widziec serduszko i te sprawy. Poki co jest pecherzyk ciazowy i zarodek, wiek ciazy 5 tygodni i 4 dni czyli tak jak suwaczek.
Jedynym czyms co mnie zaniepokoilo to to ze pecherzyk umiejscowil sie na przodzie sciany macicy a nie na tyle jak powinno byc. Poki co nie kazal sie tym martwic, ale powiedzial tez ze teraz jest okres najwiekszych poronien w tym czasie i poki co badan nie robimy. Dostalam fotke i do domku. Musze brac podwojna dawke kwasu i odstawic dupka. Amen. Prosze zeby bylo ok.....

reklama
BigChild nie martw się, na pewno będzie dobrze.

Ja mam wizytę w piątek i się zastanawiam czy będzie już coś na zdjęciu widać skoro tle z Was w podobnym czasie ciąży pisze, że jeszcze było za wcześnie:-(

Witam Kobietki!

Cieszę sie z Waszych dobrych wieści po wizytach! Gratulacje!:-D

Ja dzisiaj miałam wszystkie badania krwi i moczu... rano przeżyłam masakrę:tak: Tak jak czułam, na czczo długo być nie mogę...:baffled: Bałam się, że szpital zarzygam (sorki)Ale już po wszystkim. UFFF i wszystko dobrze! Wyniki ok. Na wizytę dopiero 11 lutego, bo mój ginek na urlop zagramanicę się wybrał...
Mam stresa trochę, bo znów mam brudzenie na pierze toaletowym :szok:. Ale nic mnie nie boli, nudności są, piersi bolą... I strasznie dzisiaj nie mam apetytu. Teraz już chyba z godzinę jem sałatkę grecką z kwaśnym sosem i słoną fetą, bo tylko takie smaki mi teraz pasują...:tak: Niby takie krwawienia mogą być po Duphastonie, ale trochę sie denerwuję. Matko, nie wytrzymam do tej wizyty... Rozmawaiłam dzisiaj z ginkiem przez tel i przykazał mi się mniej stresować. No ale weź i się nie stresuj...:confused: Czy może któraś z Was ma takie plamionka?

Tez mam nadzieje ze bedzie ok, jutro dolacze fotke :)
Lina jak gin mowil ze masz sie nie martwic to nie martw sie on wie co robi, wytrzymasz kochana!

nawiasem mówiąc też mam przeczucie ze to dziewczynka choć jeśli chodzi o jedzenie to najbardziej mi smakuje kwaśne... dzis robię szczawiową:) myślicie ze sugierowanie sie smakami na płeć dziecka sie sprawdza?? ja nie mam doświadczenia bo to moje pierwsze beby:)

To się absolutnie nie sprawdza:no:;-) Jak już wcześniej wspominałam w poprzedniej ciąży ciągnęło mnie do słodkiego a odpychało od mięsa, czyli typowo na dziewuszkę - a wyskoczył chłop jak dąb:-D

fenulka przezierność karkowa to bardzo ważne badanie, gin sprawdza wielkość tkanki karku twojego dzidziusia. Jeżeli jest podwyższona to łatwo można wykryć jakieś tam (dokładnie nie wiem:sorry2:) wady u dzidziusia.

Zdaje mi się, że chodzi o zespół Downa, ale nie jestem do końca pewna:sorry2:

- imbir świeży z wodą;
- migdały bez skórki;
- należy coś przegryźć przed wstaniem z łóżka, a potem najlepiej poleżeć jeszcze z 15-20 minut;
- nie łączyć płynów z pokarmami stałymi: jak jesz kanapkę, pij dopiero po jakichś 30. minutach, zupę i drugie danie też powinno oddzielać tyle czasu;
- jedz często i małe porcyjki

witajcie kobietki:) wpadłam na chwilkę bo dzis miałam kiepski dzien;( mała cos strasznie marudna no i ja cos kiepsko sie czuje...ledwo wstałam z łozka..rano sie czułam bardziej zmeczona niz wieczorem...tak jakbym wogole nie spała...

ciesze sie ze wizyty u ginka udane:):):)

pozdrawiam i moze jutro cos wiecej naskrobie:):):)

Wczoraj byłam u lekarza i dostałam czopki działające przeciwwymiotnie! O dziwo zadziałały :-) i dziś w końcu nie wymiotowałam (odpukać ;-)). Czopki są na receptę, nazywają się Torecan.
Koszt czopków ok 8 zł, ale, że są refundowane są po ok 2 zł :-)
Nie wiem czy każda z nas może ich używać. Ja wymiotowałam nawet po wodzie, w ciągu 2,5 tygodnia 'schudłam' 5 kg!!
Są bezpieczne... :-)

gratuluje kobietkom ktore byly u gina ale mam jedna prosbe.... kurcze dziewczyny piszcie o wizytach w watku do tego stworzonym zebysmy mialy to wzglednie poukladane :/

lina nie martw sie brudzeniami, pomysl teraz moglas miec juz drugi okres... tzn mialabys gdyby nie ciaza. Organizm pamieta i takie brudzenia moga sie zdarzyc. moja mama miala tak przez pierwsze 3 miesiace ciazy :>

dziuba wspolczuje wymiotow w pracy, ja na szczescie mam ferie wiec kazde "niedomaganie" przeleze albo przesiedze pod kocem :>

reklama
Witam :)
U mnie ostatnie dwa dni - masakra. Sporo nerwów i w ogóle...niby siedze w domu, ale i tak sie dzieje...a do tego wszystkiego jeszcze hormony...no, ale 1 trymestr niby najgorszy :p
Dzisiaj musiałam się wcisnąć w spodnie ciążowe, a w poprzedniej ciązy zmieniłam je dopiero w 5 miesiącu :( Ehh...nie zdążyłam wrócić do mojej poprzedniej figury...
Gratuluje udanych badań i zdjęć fasolek!

Do góry