reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

wrzesień 2011

sińka ale krowa, matko tyle stresu..ja też bym jej zrobiła awanturę, chociaż może juz szkoda nerwów..

My wczoraj cały dzień w Gdańsku, mieliśmy porobić badania słuchu, a po jednym pan dr gbur stwierdził, ze Iga ma wysiękowe zapalenie ucha,dał leki i 23 maja jedziemy znowu. strasznie się zdenerwowałam, bo stwierdził, ze to jest od kilku miesięcy. A przecież chodziłam z nią u nas do laryngologa..nie skarżyła się na bóle itd..ale poczytałam o tym, więc to nie boli, ciężko jest wykryć. Miała któraś z tym do czynienia? Także wizyta trwała 6minut..ale ok, trudno, ważne że zdiagnozowana i się leczymy.
Potem oczywiście galeria bałtycka i klif i do domku. Wczoraj i dzisiaj wzięłam urlop, więc siedzę z mała w domku. Pogoda coś się poprawiła, mam nadzieje, że już tak zostanie.

Mój mężuś też ma pasję, mecze koszykówki, jeździ gdzie tylko może, właśnie jutro jedzie do Gdyni..ale niech jedzie. Czasami się wkurzam, ale to tak bardziej dla zasady;-)po za tym nie jest źle..

Ja zabieram się za zmiany w pokoju nr 3- na razie jest tam pralnio suszarnia..są tez meble brązowe, ale będziemy je malować na biało..zobaczymy jak wyjdzie..do tego już znalazłam łóżko jakie sobie wymyśliłam w głowie, żyrandol..urządzę ten pokoik dla Igi, jak już będzie ciut starsza, to będzie jej..a jej aktualny przechwyci Ada.

ellancz to dobrze, ze podobasz się mężowi bez make-up..mój chyba tez tak mówi, ale ja się sobie nie podobam bez i zawsze chodzę "z"..:-) taka norma dla mnie..

reklama
Sińka ciesze sie ze z córeczką wszystko dobrze a lekarce chyba bym niepodarowala...jak mozna być tak lekkomyslnym i przekazywac takie wiesci jak sie na czyms człowiek niezna...jak juz coś tam swoim niefortunnym okiem zobaczyła mogla poprosic o konsultacje z innym lekarzem a nie stresować Ciebie kochana i dzidzię. naprawdę współczuje...ale najważniejsze ze wszystko jest juz ok z toba i dzidzią...całuje was mocno:*

Sińka - współczuję sytuacji jak Cię spotkała, ale najważniejsze że z dzdidziolem wszytsko o.k.

U mnie już lepiej, cały czas leżę, i trochę przechodzi mi ten ból. Dziękuję wszystkim za miłe słowa.

My wczoraj cały dzień w Gdańsku, mieliśmy porobić badania słuchu, a po jednym pan dr gbur stwierdził, ze Iga ma wysiękowe zapalenie ucha,dał leki i 23 maja jedziemy znowu. strasznie się zdenerwowałam, bo stwierdził, ze to jest od kilku miesięcy. A przecież chodziłam z nią u nas do laryngologa..nie skarżyła się na bóle itd..ale poczytałam o tym, więc to nie boli, ciężko jest wykryć. Miała któraś z tym do czynienia? Także wizyta trwała 6minut..ale ok, trudno, ważne że zdiagnozowana i się leczymy.

Mój mężuś też ma pasję, mecze koszykówki, jeździ gdzie tylko może, właśnie jutro jedzie do Gdyni..ale niech jedzie. Czasami się wkurzam, ale to tak bardziej dla zasady;-)po za tym nie jest źle..

ellancz to dobrze, ze podobasz się mężowi bez make-up..mój chyba tez tak mówi, ale ja się sobie nie podobam bez i zawsze chodzę "z"..:-) taka norma dla mnie..

W kwestii uszów nie pomoge bo moje córcie nigdy nie miały zapalenia ucha.
Mój mąż jest kibicem piłki nożnej i jeżdzi na każdy mecz bo ma karnet.Jak jest ąłdnie to wybieramy sie tez całą rodzinka namecz.Takze bylismy na meczu naszych siatkarek jak były mistrzostwa europy u nas w łódzkiej Atlas Arena i było tak wspaniale że mogłabym tak chodzic co tydzień z rodziną.
A teraz wybieramy się na koncert Shakiry z córkami .Tyle że mamy problem bo mąż źle zamówił bilety i mamy na płyte a chcielismy na sektor i będę musiała przed koncertem na głowie stawac by wspóścili nas na setor a nie na płyte.Oby się udao bo córki baardzo czekaja na ten koncert ;)

ja narazie idę b trzeba uzupełnic lodówke bo mizaraz pajeczyny sie pokaża :-D

Ostatnia edycja:
Oooo, pasje naszych mężczyzn.... Mój jest fascynatem piłki nożnej. Zarówno czynnym jak i biernym. Ale ja na szczęście też to lubię, bo inaczej chyba byśmy się nie dogadali. Sama przez długie lata grałam w siatkówkę więc jestem ze sportem w jakiś sposób związana. Dlatego lubię patrzeć ile radości sprawia mojemu ślubnemu bieganie za futbolówką przez 90 minut.
Oprócz tego ostatnio zaczął wędkować. Nawet sama mu sprzęt kupuje :eek: Tego rodzaju pasji do końca nie kumam, bo oprócz miłego spędzenia czasu nad wodą nic mnie w tym nie zachwyca. Szczególnie jak czasami siedzą po kilkanaście godzin i żadnego brania nie ma. No ale im się to podoba, także niech siedzą i moczą kije. Ja przy okazji opalam się :-p

Sinka wspolczuje z calego serca, czlowiek ufa lekarzom i w sumie moglas leciec na drugie usg nastepnego dnia ale bylas pewna ze ten nie mogl sie pomylic. CIesze sie ze to byl tylko/az 1 tydzen nerow a nie cala ciaza.
Mira wspolczuje dolegliwosci.
Motyl ja tez mam ciezkie chwile z mezem, wczoraj wyjechal i dzis wraca z delegacji wiec mielismy okazje wymienic wiele zdan przez smsy moze to lepiej bo nie bylo lez, trzaskania drzwiami czy przerywania rozmowy w polowie. A jak bedzie, zobaczymy. Czasem mam wrazenie ze jest taki troskliwy i dojrzaly, a czasem widze Piotrusia Pana..
Dzis nas z rana obudzila spadajaca roleta i normalnie moje dziecko sie przestaszylo. Zaczelo fikac, czulam mega tetno, chyba sie przestraszylo tak jak mama :)

witam.
Dzieki za pocieszenie ,chłop chyba jednak zmadrzał bo był dzis z rana jak aniołek:szok: nawet mała przed wyjsciem sie zajał:sorry:.Co do rozmowy to czesto rozmawiamy tylko to wyglada raczej jak monolog bo on jest raczej małomowny a potem marudzi ze sie wymondrzam:confused2:.

MIRA nie zazroszcze bølu oby jak naszybciej paskudztwo Cie zostawiło w spokoju.

SINKA a za te nerwy i niekompetence chyba bym nie podarowała i złozyła skarge.Tutaj na forum tez mozesz inne dziewczynypoinformowac o lekarzu w dziale"Złota lista" jest dział do dzielenia sie informacjami o TAKICH konowałach.

Mam nadzieje ze M w konicu przestanie zachowywac sie jak dziecko bo inaczej go wywale z domu.Zobaczymy jak dzisaj to bedzie idziemy na połøwkowe mam nadzieje ze moj stres nie zaszkodził malenistwu.

Buziole.

Sińka ale stres Cie spotkał, współczuje ale najważniejsze że wszystko dobrze z dzidzią. A takich lekarzy wcale nie powinno być :angry:

Mira wracaj do zdrowia. Mnie kilka razy ostatnio też złapał taki ból ale po prawej stronie, też pomyślałam że to może skurcz ale zaraz przeszło. Był to mocny ból ale krótkotrwały. Pytałam o to na wizycie i położna zasugerowała że może maluszek naciska. Wyniki moczu mam wszystkie ok i problemów z załatwianiem się nie mam więc nie wiem czy mam się tym przejmować

Dziewczynki uwierzcie, że ja bardzo chciałam tę babę oskarżyć, ale jak już usłyszałam, że jest ok z Niunią to nic więcej mnie nie obchodziło. Wiem, że powinnam dla dobra innych kobiet i ich dzieci i moze to egoistyczne z mojej strony ale ja bardzo szybko się denerwuje i wszystkim przejmuje, wiec to by były kolejne nerwy dla mnie i dzidzi. Jedno wiem na pewno, nigdy w życiu nie chce jej na oczy oglądać. A wiecie co jest najdziwniejsze??? że na stronie o lekarzach ma świetne opinie
realmad2.gif
ja nie wiem za co, być może mi się tak trafiło, zresztą w pierwszej ciąży miałam podobną sytuację tylko na samym początku i u innego lekarza.

aniawos, wiesz moja córa jakis czas temu też miała zapalenie co bardzo mnie zdziwiło bo ani razu nie skarżyła, że ją ucho boli, to podobno taki rodzaj zapalenia który nie daje żadnych objawów. Nam lekarz przepisał DICORTINEFF i po kilku dniach było ok. takie zapalenie jest zwykle po ciągłych chorobach, katarach.

Motylku współczuje sytuacji z M ale doskonale Cię rozumiem bo swojego czasu miałam to samo
realmad2.gif
A może jest zazdrosny o dzieci? moze ma jakieś problemy w pracy? wiem, że z chłopem ciężko rozmawiać a już wyciagnąć od niego cokolwiek grqaniczy z cudem ale moze spróbuj z nim pogadać, powiedz, że boli Cię takie zachowanie???? U nas po takim wyrzuceniu z siebie, porządnej awanturze zawsze jest potem tylko lepiej, ale jak już się nagromadzi to trudno przebrnąć przez to.
Życzę Ci kochana poprawy sytuacji z M bo taka atmosfera w domu porządnie dobija człowieka. Ściskam Cię:*

Dziewczynki mam pytanko: jak drugą sygnaturkę się wkleja zeby pierwsza się nie usunęła?

reklama
Do góry