• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

wrzesień 2011

Witam Was drogie mamusie:)
Jak samopoczucie dzisiaj?? Ja właściwie średnio, spać niemogłam coś dzisiaj:)
pozatym mam pytanie do mamuś które już mają swoje pociechy a mianowicie jak i kiedy zacząć przygotowywać dziecko na przyjście rodzeństwa?? robić to od początku czy może dopiero w zaawansowanej ciąży?? pozdrawiam serdecznie i życze miłego dnia:*:-):-):-)

reklama
dziuba nie martwisz się, bo do tej pory było wszystko ok. Ja w pierwszej ciązy nie wiedziałam co to jest beta..zrobiłam jeden test i miało byc dobrze..i było:-) niestety druga, skończona w 8 tyg ciąża trochę mnie wytraszyła. Też sie nie spodziewałam..człowiek zawsze myśli..to mnie nie dotyczy, czytasz o smutnych rzeczach, ale nie myślisz, że może dotyczyć Ciebie..my jeszcze na początku ciązy byliśmy na urlopie w Grecji, czułam sie świetnie..trochę bolały cycki nic więcej..po powrocie byłam u gina widziałam serducho..radocha..a za 4 dni krew na papierze toaletowym..płacz, histeria, lekarz..przykro mi..koniec. Na szczescie jest Iga, przy której nie da się myśleć i rozpaczac, bo masz dla kogo życ..jakoś szybko sie z tym uporalam, tłumacząc sobie bardzo racjonalnie dlaczego tak się stało. ale teraz przy trzeciej ciązy martę się bardziej niż przy pierwszej i drugiej. Nie chce znowu tego przechodzić. Chociaż wiem, ze robienie bety, ogladanie papierków itp..nic nie pomogą..jeśli ma być coś nie tak, to poprostu bedzie. Ale trzeba myśleć że będzie wszystko dobrze. Musi być:tak::tak:

Witam o poranku, z pracy..zmulona..jak co dzień:-) masakra..
wczoraj smażyłam sobie naleśniki, bo mi się chciało:-)obżarłam się i leżałam na kanapie..chodze ciągle coś podjadam..to kanapkę z majonezem i salami, za chwilę z dzemem, potem jajko z majonezem..jakiś miałam haj na majonez.
Nie zrobiłam wczoraj obiadu, bo mi się nie chciało, trzeba wysłać męża gdzieś do baru na obiadek..
dziuba, katezbb co panikujecie z odprowadzaniem dzieci do przedszkola, mężów nie macie? u nas P odprowadza małą..z reguły, a jak bedę miała wielki brzuch, to napewno bedzie to jego obowiązek.
Co do wózków dla dwóch małych dzieci, to są bardzo fajne, moja znajoma miała, że dla młodszego byla spacerówka, a tak jakoś pod spodem gondolka dla dzidzi..trochę ten wózek kosztował, no ale niestety nie ma innego wyjścia jak sie ma dwójkę takich maluchów.

Witam nowe mamy:-)
katezbb ja też źle spałam, co chwilę się budzilam..
co do przygotowania dzieci, nie wiem. My Idze poiwedzieliśmy, chciałam czekać, ale jakoś nie wytrzymałam. Wcześniej miałam problem, bo powiedziałam jej o dzidzi, a potem po poronieniu musiałam powiedziec ze dzidiz nie ma..wiesz jak było mi cięzko..nie potrafiła tego zrozumiec..

Ostatnia edycja:
cześć lasencje,
ja dziś już w lepszym nastroju, wiem że trzeba myśleć pozytywnie, sama tak Wam zawsze mówię, więc i sama się będę tego trzymać! lekarz stwierdził że maluszek rozwija się prawidłowo i to jest dla mnie najważniejsze!

Mama Boo - witaj wśród nas i nie tajniacz sie nam tylko pisz normalnie!! :-D

Kate - moja Martyna już wie że będzie miala rodzeństwo, myśmy jak planowali to już ją nastawiałam, a musiałam jej powiedzieć bo ona strasznie po mnie skacze i kopie w trakcie zabawy, więc teraz jej ciągle przypominam że nie może bo zaszkodzi naszej dzidzi. Chciaż najierw bywało ciążko bo ciągle mi zaglądała w cycki czy jej siostrzyczka już urosła i płakała że nie może jej wyjąć, ale teraz już jest ok.

aniawos - mój mąż pływa, ma pracę 2tyg w domu/2tyg w morzu, często też robi nadgodziny bo teraz mieliśmy taki okres urządzania mieszkania więc kasa potrzebna... no mam nadzieje że przed samym porodem to se urlop weźmie i zajmie się małą!

Ja dziś mega niewyspana, jakoś mi niewygodnie było i teraz wszystkie kości mnie bolą, za to zaraz się pakujemy i jedziemy sobie na działkę, zobaczyć jak po zimie i przy okazji pooddychać świeżym powietrzem, przejść się kawałek nad jeziorko... więc życzę wszystkim miłego dnia i do wieczorka!

Ostatnia edycja:
ja zapytałam mojej Nikolki czy chcialaby mieć braciszka lub siostrzyczke...ona oczywiscie ze tak ze bedzie wozić dzidzie w wózku i teraz ciagle sie pyta kiedy dam jej dzidzie:) ona tak slodko opowiada ale narazie nie bede juz wspominac chyba bo ona niecierpliwa jest i jak powiem to chciałaby już:)

Moja też ciągle pyta kiedy dzidzia się urodzi? Tłumaczę jej że jeszcze troszkę, że się urodzi jak bedzie ciepło..ona już na szczescie kumata i jakoś chyba zrozumiała:-) chyba jeszcze bardziej zrozumie jak zobaczy duzy brzuch..moja woła, ze chce siostrzyczkę, ale ostatnio stwierdziła, ze jak bedzie chlopak "to tez bedziemy go kochać"cała rodzina sie z tego smiała..
dziuba to dosyć fajny układ 2 tyg na 2..dużo lepszy niż pół roku na dwa miesiące;-)..

Witam Kochane rano :) Och ciężką noc miałam, bo na dzisiaj kilka prac do oddania na zaliczenie semestru. Oj dobrze, że mój Braciszek jest obok i pomaga mi w pisaniu - bo zasypiałam na siedząco.
Wczoraj zadzwoniłam tu do przychodni - chciałam zarejestrować się do lekarza - ale jak powiedziałam o co chodzi - zarejestrowali mnie do położnej - tu w uk ciąże prowadzi położna. Mam wizytę dzisiaj o 12.45. Więc dopiero dzisiaj będę miała oficjalne potwierdzenie ;) Pewnie bez usg - tylko badanie z moczu. Szkoda - zazdroszczę Wam tych comiesięcznych usg. Poszperam później w necie i może znajdę jakąś prywatną opiekę... Mam nadzieję, że koszty nie będą powalające.
Pozdrawiam Was serdecznie i wyśmienitego samopoczucia na dzisiaj życzę :-)

W Szwecji tez cala ciaze prowadzi polozna, lekarza sie spotyka tylko jak jest taka potrzeba. I tutaj jest tylko jedno usg przez cala ciaze :-( chyba nie wytrzymam i pojde gdzies prywatnie.

reklama
Witam was wszystkie

i wita również nowe mamusie, fajnie że coaraz więcej nas się robi.

Ja jakoś ostatnio nie mam siły na pisanie, ale przeczytałam wszystko co naskrobałyście.
Mnie jakaś deprecha złapała, nie mam na nic siły anbi ochoty :-(

Marze już o wiośnie i słoneczku.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry