reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

wrzesień 2012 ;)

smoczkens w aptece zamówiony - mam nadzieje, ze się spisze :happy2:

Nadal poprosze o podpowiedzi w sprawie usypiania mej córy w dzień, ona sie tak meczy, nie potrafi zasnąć, jedynie na rekach, ale tez po stoczonej bitwie :baffled:

reklama
Nagapalma moj maly tez niechetnie sypial w dzien. Szukalam sposobu jak go nauczyc spania o stalej porze i przede wszystkim jak uspac.

Niestety wszystkie metody odkladania do jego lozeczka zawodzily a plakal ze zmeczenia, wiec bralam go do nas do lozka, kladlam sie obok malego , lekko kolysalam i przykladalam twarz do jego glowy. w 3 minuty dziec spal :) troche jeszcze otwieral pol oka zeby sprawdzic czy tam dalej jestem ale w ten sposob nauczyl sie spania i zdecydowanie wiecej spi niz wczesniej. Po prostu wczesniej nie potrafil sie zrelaksowac, a ja jako niedoswiadczona mama za bardzo nie wiedzialam co zrobic.
Teraz juz powoli odkladam go do swojego lozeczka albo do kojca w salonie.

WITAM:)

My niedizelę spędzamy w domku...mieliśmy gdzieś jechac ale nie wypaliło a pogoda smętna mżawkowa...

RISIA
rozumiem jak najbardziej tulam :*
PALEMKO połóż się po prostu z córcią i czekaj az zaśnie :)

Yyy miałam coś jeszcze pisac ale mi wyleciało :/:p ale pamieć ma :0

edit:aa wiem hehe DOTI my mamy chrzest 25 grudnia na 11:30 :)

moje mieszkanko zaczyna powoli wyglądać :)
jeszcze muszę m zaangażować w czyszczenie podłóg i łazienki

niby kuchnia większa, a jakoś o wiele więcej rzeczy tam się nie mieści :-D:-D:-D

mam ulubiona dużą szufladę z herbatkami :D

doti - dzieki, zaraz lece kupic, tez mam TT, ale 1 nonstop sie zatyka, a 2 rzadziej, a jak leci to za mocno i mała płacze ;)

u mnie 2 też się nie sprawdziło
ale x sprawił, że nie było płaczu przy jedzeniu bo leciało ;-)

Martusia tak to jest niby pokarm mamy najlepszy, jednak są wyjątki:-:)-(a czy dajesz synkowi wodę do picia albo herbatkę? tak się zastanawiam czy go dopajać? a i czy dajesz witaminy K i D?

ja daję herbatkę, bo woda nie smakuje :-D

Ewa jak dzidzia na mm to koniecznie musisz dopajac, najlepiej woda lub herbatka,wit D nadalal podajesz a K odstawiasz.

Witam sie niedzielnie

Mój M stwierdził ze zajmowanie sie dzieckiem to proscizna i on mnie nie rozumie dlaczego ja zmeczona jestem ze chyba przesadzam, :angry::szok::angry::szok:
No to mu zaproponowałam 24h z dzieckiem i zeby zobaczył jak to jest przy czym musi byc obiad, posprzatane itd. no i spacer koniecznie.

taaaaaaaaaaaa
zostaw go na 24h
już nigdy więcej nie będzie chciał :-D

Chciałam podziękować dziewczynom za rady, co zrobić, żeby młoda się w kąpieli nie darła.
Nalałam znacznie więcej i dużo cieplejszej wody, włożyłam ssaka.
Zrobiła się czerwona od razu więc myślałam, że tym razem woda za ciepła i będzie ryk.
Ale jednak nie :-)
Obyło się bez płaczu.
I to na pewno nie przypadek, bo cały tydzień testowałam tę metodę i płaczu nie było. :-D

super, że się udało - oby tak dalej

Nadal poprosze o podpowiedzi w sprawie usypiania mej córy w dzień, ona sie tak meczy, nie potrafi zasnąć, jedynie na rekach, ale tez po stoczonej bitwie :baffled:

ja angażuję w to m
odkłada małą do łóżeczka, bo ona śpi sama w pokoju
i jak popłakuje a jest pora jej spania
to wysyłam go
i nauczyła się, że przy tatusiu nie ma zmiłuj się i udaje się prawie zawsze
a jak się nie udaje
to m bierze ją opatuloną w beciku na chwilę przed tv
trochę pobuja i zasypia

WITAM:)

My niedizelę spędzamy w domku...mieliśmy gdzieś jechac ale nie wypaliło a pogoda smętna mżawkowa...

RISIA
rozumiem jak najbardziej tulam :*
PALEMKO połóż się po prostu z córcią i czekaj az zaśnie :)

Yyy miałam coś jeszcze pisac ale mi wyleciało :/:p ale pamieć ma :0

edit:aa wiem hehe DOTI my mamy chrzest 25 grudnia na 11:30 :)

my raczej też będziemy mieć chrzest 25.12 ale to zależy od tego w jakiej formie będzie moja mama po szpitalu i czy lekarz się zgodzi na jej udział w uroczystości

A ja od jakichś 3 tygodni wysypiam się bez problemu. Mały się przestawił i teraz po wieczornej kapieli robi sobie drzemkę 1-2 godz., a na dobre usypia ok.23-24 i spi sobie do 10-11, oczywiście z przerwami na karmienie (zazwyczaj 4 razy). Przesypia ciagiem 3-5 godz. Przerwy na karmienie sa krotkie, naje się w kwadrans i zasypia przy piersi jeszcze, po czym odkladam go do łożeczka. No chyba ze przewijamy to przerwy trwają do pól godziny. Wstajemy ok.11 :) Więc jestem wyspana. Za to caly dzień własciewie nie spi, poza krotkimi dwoma-trzema drzemkami trwającymi 15-30 min. Ale taki harmonogram mi odpowiada jak najbardziej :) W dzień potrafi się trochę zająć soba na macie edukacyjnej, lezaczku-bujaczku czy patrząc na karuzele, więc i pocwiczę i obiad zazwyczaj robię i w necie posiedzę. Oby tak dalej.

Wczoraj mielismy chrzciny i przespał cała mszę, po czym na imprezie tez spał cały czas budząc się tylko na karmienie :) Kochane dziecko :)

Palma a sprobuj z mala w lozku u siebie. jak bedzie juz pora jej spania poloz sie z nia w lozku, przytul, glaszcz po glowce i czolku, mozesz mowic tak jak ucisza sie brzdaca w sensie 'csiiiiiii', mozesz tez ciasno zawinac w kocyk czy tam w rozek, przygasic swiatlo. niech mala czuje ze Ty caly czas jestes z nia - doszlam do tego metoda prob i bledow bo odkladanie do lozeczka konczylo sie snem w postaci 5min i dziec rozbudzony byl ;/

mój mężulek podarował mi 2 całkowicie przespane nocki :tak:
poszedł spać do pokoju juniora dzięki czemu mały spał w łóżeczku a ja się nie budziłam :-D

hehe ale fajnie co? tez spie wiecej bo M sie zajmuja szkrabem :)

nakarmilam dzis Oliego na spiocha. zasnal o 14.30 o 18 butla na spiocha i spi dalej - blogi spokoj :D

Hallo Kochane!!!
Patrycja, Ada i Hubercik Żebyście Byli Grzeczni, Dużo Jedli, i Dużo Spali Dziś dwa miesiączki!!!!
Ada dziś świątecznie pobiła rekord spania, spała od wczoraj od 20:30 do dziś do 6:30, zjadła, i spała do 10:-D
Palemko, niestety niektóre dzieci tak mają, ale wyrośnie z tego. Mój Kac nie zasypiał sam, tylko przy cycu, smoczek miał w nosie, w nocy budził się co godzinę, ale jak miał 3 lata to już spał normalnie. Dziś śpi nawet 12 godzin, i nawet na siusiu nie chodzi w nocy:-D
Jest szansa na to, że drugie dziecko będziesz miała takie grzeczne jak ja Ade:-D
Mam nadzieję, że spędziłyście miło niedzielę, bo nie zdążyłam życzyć rano!

reklama
Do góry