reklama

wrzesień 2012 ;)

Demetrios poprzednio rodzilam w sierpniu upaly do 40 st byly... koszmar... ale wtedy nie mialam smyka, nie bylo obowiązków więc się rozpłaszczyłam na wersalce, wiatrak i wio a teraz? nie ma szans... zakupy, obiad, plac zabaw i to wszystko tak, aby omijać godziny 12-16

Patrysia ja staram się nie głaskać, ale za to Sebcio glaszcze, daje buziaki, przytula ię do przusia:)

reklama
Domiś bardziej buziaka i sie przytuli:)ale też tam raz na jakiś czas zagłaszcze...ogólnie mysle że to musiałoby być mocniejsze głaskanie np.wcieranie balsamu/oliwki aby jakoś skurczowo reagowało i codziennie...a takie raz na jakiś czas dotknięcie zagłaskanie(nie głaskanie)to nie ma nic do tego...

Kasia P-P - Mama mi powiedziała, że jak byłam malutka to karmila mnie mlekiem krowim.. hm..coś mi zostało ;)

Do-ti - zazdroszczę energii, z moich dzisiejszych porządków nici :O

Merlin - no ja z Miedzeszyna do Międzylesia mam całkiem blisko, moja gin. nawet polecała ten szpital. Rozpatrujemy jednak Karową, Inflancką i ewent. Solec

Palemka - ślę &&&&&&&&&&&

Gorgusia - a moja Mala to głównie w dole mnie kopie- bardzo nisko, czasami jestem poprostu obolała. Lubię niekiedy położyć się na pleckach, położyć rękę i obserwować jak Malutka reaguje , jak brzuszek się rusza :)

*martusia* - super, to czekam na info

Ansure - co do karowej to ponoć tam trafiają ciężkie przypadki i jesli masz prawidłowy poród i żadnych komplikacji to nawet nikt do Ciebie nie podejdzie do samego rozwiązania - a tłumaczą to tym ze mają 15 innych dziewczyn na raz rodzących z cieżkim przypadkiem - moja koleżanka tam rodziła kilka miesięcy temu - opowieści mroczne .. i owszem jeśli coś nie tak to na karową jechać i tam rodzić najlepsi specjaliści ale jeśli wszycho ok mogą Cie olać w imię innych potrzebujących a na Inflancką mam strasznie daleko ale bratowa rodzilka rok temu - była bardzo zadowolona ale miała cesarkę - jak ją odwiedzaliśmy to też opieka była bardzo miła
ale jeszcze na koniec trochę wyprostuje swoją wypowiedź bo co opinia to inaczej wiesz każdy ma jakieś traumy i przeżycia i opinie - najlepiej chyba samemu wybierać na podstawie własnych odczuć po np wizycie w takim szpitalu

Ostatnia edycja:
Ja odkąd Młody się przekrecil to w dole czuję bardzo niewiele. Czasem przy pachwinie i równocześnie pod żebrami po skosie,ale tak to ciągle nad pępkiem i po bokach,ale też dość wysoko.

Ja umylam wannę- to dopiero wyczyn :-p

W niedzielę prawdopodobnie jedziemy oglądać oddział z położoną. W ogole mam dylemat.... nie wiem czy wykupić dodatkową opiekę położonej. To koszt 400zł,ale pewność,że będzie ze mną znana mi i kompetentna osoba. W moim szpitalu położne są różne.... choć z drugiej strony moim lekarzem jest ordynator ginekologii i położnictwa i ponoć samo to sporo ułatwia.
Jak jest u Was?

co do głaskania to jak trafiłam w Pl do szpitala i lezalam sobie z reka na brzuchu przyszedl lekarz i nakrzyczal zebym nie dotykala brzucha ,nie masowala,nie glaskala bo moze wywolac skurcze macicy,a ze tego bym nie chciala.wiec wtedy sie pilnoowalam z tym dotykaniem .pozniej jak juz bylo ok to zas zaczelam lezec z rekami na brzuszku , glaskać go ale jak stawia mi si ebrzuch albo mnie boli to staram si enie dotykac wczoraj emkowi tez zabronilam bo boli mnie zas tak przy pepku ze makabra:( a jak zasypiamy to emek zzawsze przytula mnie tak zeby na brzuszku reke miec no ale od wczoraj do odwolania zakaz:(

co do spania to ja dzis wstalam cala obolala ,kregoslup mnie tak boli ze makabra,nogi i rece dretwieja juz nei wiem jak mam spac:( a zazwyczaj spie na prawym boku bo na plecach nie moge oddychac dobrze i na lewym boku mma to samo ze ledwo powietrze łapię wiec zostaje tylko lewy bok ,czasami jak zdretwieje to wstaje w nocy pochodze z 15min po mieszkaniu i ide dalej spac ale juz mnie to drazni :(

ja do szkoly rodzenia si enei zapisalam bo emek mnie sama nie puscil by zebym jezdzila a on pracuje wiec lipa:(

co do upalow to wam troche zazdroszcze u nas dzis 15stopni a my si ecieszymy ze jaka ladna pogoda:( chcialabym zalozyc krotki rekawek czy letnia sukienke a tu zimko!!! ale z drugiej strony faktycznie nei ciekawie jest w ciazy przy takich upalach jak bylam w maju to ledwo zylam

Palemko trzymamy kciukasy!!! a egzamin nastepnym razem zaliczysz!!!

Mój maly tez chyba akrobata bo niby lezy glowka w dół ale po obu stronach kopie wiec chyba faktycznei szpagat tam robi bo jak inaczej??? a nie czuje kopniakow na gorze tylko po prawej i lewej stronie ,juz si enie moge doczekac jak sobie Go poogladamy a chyba dopiero w piatek pojdziemy na wizyte , ale uwielbiam patrzec na niego bo zawsze mamy w 4d i on taki sliczniusienki :) no i zapytam o te bole w okolicy pepka bo nie wiem czy tak ma byc czy nie:( buuuu

a mialam dzis isc na impreze do pracy bo jedna laska odchodzi i robi pozegnanie ale jak wstalam rano i bolam mnie brzuch to wiedzialam ze nic z tej imprezy nei bedzie bo nie bede sie meczyla i tak pewno bym nie doszla bo jak mnie tak boli i si enapina to zazwyczaj spacerek konczy sie po 10metrach ehhh

patrysia... właśnie strasznie dużo i dlatego każdy kolejny wydatek musimy dokładnie przemyśleć. Szkoda mi pieniędzy na tą położna i pewnie się nie zdecydujemy...będę się modlić by akurat miała dyżur moja położna z przychodni, bo to złota kobieta i położna z powołania.
W czwartek kolejna wizyta za 400zł... na ciążę (sam lekarz, szkoła, leki) wydaliśmy lekką ręką ponad 3800zł. Zamkniemy się pewnie gdzieś w 5000...masakra jakaś! Przy kolejnym dziecku na pewno zmienię lekarza, bo choć specjalistą jest bardzo dobrym to jednak nas na niego nie stać...

GORGUSIA nieźle z tą kasa:0 toć to wiecje niż mi wyprawka wyjdzie i o wieeeele:0
MANTEZOWA wiesz nie wiem bo nie interesowałam nigdy...ale ogólnie tam opieka super jest:)

Patrysia słyszałam o tym szpitalu sporo pozytywnych opinii. Moja ciotka pracowała tam od poczatku powstania szpitala jako oddzialowa na urologii. Dla mnie jednak zbyt daleko żeby jechać do porodu 80km

reklama
A w trójmiejskich szpitalach jest zakaz brania kasy przez połozne. W tym szpotalu w ktorym rodziłam poprzednio i teraz też zamierzam ordynator ostro tego pilnuje.

w Międzylesiu - (wawa) głowna położna to samo mi powiedziała że jest u nich zakaz - i właśnie mówiła też o tym że niebezpiecznie jest jak pojawia sie położna po 12 godzinach pracy...

gorgusia a mogę zapyt ać sie gdzie chodzisz ? - w sensie szpital...
moja szwagierka wybrała położną a jak zaczęła rodzic z tego wszystkiego nie zadzwoniła do niej i urodziła z pomocą innej akurat pracującej - i nie poniosła żadnych kosztów - nie wiem jakie są umowy tam gdzie chodzisz

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry