reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
Verita, moja mała ma już 7 ząbków i wielką szparę między jedynkami u góry. Jak się szczerzy to śmiesznie wygląda, ale też się tym nie przejmuję, bo wydaje mi się, że się zejdą, tak jak dziewczyny tutaj piszą.

Martusia, u nas też są jakieś problemy jeszcze niesprecyzowane do końca. Moja mała zaczęła mieć lekką wysypkę na policzkach, ale też nie zawsze, i pediatra powiedziała, że to skaza. A druga pediatra już nie mówiła, że skaza, tylko, że może być przebiałkowanie, i mamy ograniczać białko w taki sposób, że kaszki na mleczku nr 2 podawać tylko 2 x dziennie, a poza tym niech je więcej innych rzeczy, tzn. warzyw i owoców, a z nabiałem też bardzo ostrożnie. Więc zaczęliśmy stopniowo ograniczać mleczko i czekamy na efekty...

U nas z samodzielnym chodzeniem już coraz lepiej. Małej bardzo sprawnie to idzie. Chciałam wrzucić filmik z pierwszych samodzielnych kroczków, ale ten filmik już jest grubo nieaktualny, bo to co teraz moje dziecko potrafi ... Praktycznie już więcej chodzi niż raczkuje i robi to bardzo swobodnie i coraz szybciej. Jeszcze ze dwa dni i będzie biegać. Mam tylko problem z dobraniem jej odpowiednich butków do tego chodzenia- po podwórku. Bo w domu śmiga oczywiście na bosaka lub w skarpetkach a do tej pory na dwór miała takie butki, które ja nazywam atrapy, bo niby ładne, na rzep, ale na pewno do chodzenia się nie nadają. No, ale jak siedziała w wózku to wystarczyły a teraz trzeba kupić coś porządnego. W sklepie jak coś mierzymy to mała drze się i wyrywa, nie a sobie buta założyć. Poza tym każdego buta jestem w stanie założyć jej tylko do palców, a dalej nie wchodzą:baffled: Nie dość, że tu u nas taki mały wybór porządnych butów dla dziecka to jeszcze jak coś znajduję co mi odpowiada, to i tak nie pasuje. Podobają mi się buty Bartek, ale najbliżej 100 km, a z małą taka jazda to katorga. Możecie coś polecić z butów dla dziecka? Jak była już o tym mowa to dajcie znać, bo ostatnio mam spore zaległości w czytaniu.

Może Młoda ma wysokie podbicie więc bez mierzenia butków się nie obejdzie. My właśnie jesteśmy na kupnie drugich trzewików - z pierwszych już powoli wyrasta a do tego zdarte że hoho, ale już się raczej nie przewracamy więc następne chyba w lepszym stanie będą:D My kupujemy emel, drogie ale wg mnie warte swoje ceny -skórzane, nóżka się nie poci, elastyczna podeszwa i bardzo łatwo się zakładają na nóżkę (inne -pewnie nie wszystkie-tańszych firm które młoda dostała nie wchodzą tak łatwo). Ada od razu je zaakceptowała chociaż bardzo rzadko miała zakładane buty do wózka.

Witam :-)
No my juz spacerek zaliczony choc kropi troche ale super oddychac idzie ,odpoczynek od upałow ;-).

Jasminium mała ma pewnie podbicie wysokie ,wiec najlepiej przymierzac choc to czasami niełatwe my juz jedne buciki zaliczone- sandałki , teraz za jesiennymi sie rozgladamy jakimis ciekawymi .

O rany, rany!!!
Oszaleję, chyba druga górna jedynka idzie.
Masakra!

Fasolka
Ja wczoraj trzy razy spacer w deszczu zaliczyłam hehe.
Młoda pod folią zadowolona siedziała, kukając przez okienko a ja przemokłam.

Dziewczyny, zajrzyjcie na "mleko, papki..."
Potrzebuję porady, HELP!

Ja jedne buty w necie kupilam i juz wiecej nie kupie :wściekła/y: ciezko wchodza na nozke, juz chyba nawet nie bede kombinowac. Tragedia, za to drugie kupilam w Van Haren czyli holenderskim Deichmannie elefanteny i sa super, jednak na dobrych butach nie ma co oszczedzac.

Dzis kupilismy rower, pierwszy naprawde byl ekstra, swietny design mial ale zostal skradziony i dlugo nie moglismy sie zdecydowac na nastepny rower, bo ciagle cos wypadalo. Dzis jednak kupilismy Batavus'a , siedzonko na przod, maz mi pozamawial jeszcze bajery w postaci nowych raczek i jeszcze wybieram torbe na tylnie kolo cos takiego Fietstas kopen? | Achteraf Betalen | Gratis Verzending

Adas madrala kiedy tylko widzi ze cos ubieram to pokazuje i mowi "papa" i czeka na moja reakcje :-D Uwielbia mojego brata, caluje go, wklada mu palce w nos, wychodza razem na spacer, powiem wam, ze dzieki bratu sie troche lepiej wyrabiam ze wszystkim, a pod koniec dnia znow jest syf. Chyba zmienie strategie i bede sprzatac wieczorem. :crazy:

No i za niecaly miesiac roczek :szok: o matulu ale ten czas leci...

Ale powiem wam, jestem najszczesliwsza mama na swiecie i moze to dziwne ale kazdego dnia dziekuje Bogu za to, ze dal nam syna, jest nasza inspiracja i sa momenty, w ktorych czas staje w miejscu na pare sekund, kiedy rozpiera nas duma z osiagniec naszego syna :tak:

Witam z rana mega wielkim kubłem kawy:-p młoda cała noc sie wierciła stękała przezywa chyba dzien no i zebole :crazy: ale kochana moja maruda bawi sie i przychodzi co chwile przytulic sie albo dziobka dac;-).

Ayni moja tez cykor jednego palca sie trzyma i zasowa ale sama nie ma mowy zeby szła :-p u mnie odwrotnie przestaje sie wyrabiac ostatnio doba stała sie za krotka ,pewnie jak młodziez moja do szkoły wroci to znowu normalny rytm dnia wroci i wszystko bedzie normalnie a nie na wariata jak teraz ;-):-D

Miłego dzionka mamuski :-)

A Future witaj dawno Cie nie było :-)

reklama
Ja się tylko witam i znikam do prasowania, bo wybywamy do niedzieli, a w chacie burdello.

Acha przy okazji burdello zrobiłam jeszcze większe burdello i wyjęłam już ciuchy na jesień/zimę. Ja pierdykam ile tego jest.

Wychodzi na to, że Adriannie muszę tylko swetry i buty zakupić. :laugh2:

Do góry