reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrzesień 2014:)

Ritta jakie ty masz nogi :cool2:(kurcze nie ma tu tego emotka z serduszkami w oczach :-p) figurka jak ta lala :cool2:ehh ja to o takiej mogę chyba pomarzyć jedynie .... nooo, chyba,że nocowałabym na siłowni przez rok to wtedy może i tak :-p
Najpierw się pozachwcałam tobą, a teraz twoim przedpokojem <3 jaka ja durna byłam jak mąż chciał kłasć kamień na ścianę kiedy się wprowadzaliśmy :wściekła/y:teraz sama pluje sobie w brodę, że się nie zgodziłam bo od jakiegoś czasu tak mi się podoba, że już planuje remont, tylko jeszcze mążo tym nie wie :cool2::rofl:

a teraz odnośnie ciuszków :) wszystkie extra ! jak kupowałaś na allegro to poptoszę o linki :tak:szczególnie tej ostatniej,beżowej i granatowej- świetne są :)

jeszcze napiszę co do tego duphastonu. Dziewczyny to chyba wszystko zależy w jakiej dawce. Ja np po in vitro dostałam maxymalną dawkę luteiny 200mg i żadnego duphastonu ! przyjmuję luteinę na razie do 12 tyg zapobiegawczo. Lutka refundowana jest w dawkach 50mg i 100mg, 200 jest już pełnopłatna ale teraz jak byłam na wizycie w drugiej klinice to poprosiłam gina żeby mi tę setkę przepisał na refundację i będę brała 2x dziennie. tak więc jak już napisałam, wszystko zależy w jakiej dawce ;)

anusiaszymka moim zdaniem nie ma sensu kupować drugiego małego łóżeczka :) myślę, że córa doskonale sobie poradzi w większym. Kup po prostu takie z barierką żeby nie fiknęła w nocy na ziemię;) my też będziemy zmieniać niedługo tylko że mój krasnal śpi cały czas z nami w łóżku... jakoś nie lubi swojego łóżeczka

Ostatnia edycja:
reklama
ritta ale szczuplutka , zgrabniutka ile ty ważysz?

to ja też się pochwalę suknią choć nie wiem na jaką okazję ją założe ale była okazja i kupiłam używaną za 100zl jest piękna choć nie ciążowa ale co t
am

Załączniki

• DSC_6472.jpg
    DSC_6472.jpg
    15,2 KB · Wyświetleń: 72
  • DSC_6469.jpg
    DSC_6469.jpg
    11,6 KB · Wyświetleń: 76
Ostatnia edycja:
u nas tez nie robią bety, ani badań na paciorkowca, ani dupka nie dają...
Za to przezierność jest w standardzie pirwszego usg w 13 tygodniu,a w 20 tygodniu dokładne usg z pomiarami wszystkich narządów, przepływów itp. No i ze szpitala po 24 godz wypisują. To dla mnie super sprawa. Stwierdziłam po urodzeniu córeczki,że dłuższy pobyt w szpitalu jest początkiem depresji- przynajmniej u mnie byłby na pewno. Nie chodzi mi o opiekę, bo jest naprawdę wspaniała, bardzo życzliwy i pomocny personel, ale ja z tych, które dopiero w domu staja na nogi, w swoim łóżku, łazience itp.

Więc mój wolny czas dobiega końca. Córcia postanowiła uciąć sobie tylko 50minutową drzemkę, a teraz już na głowie w łóżeczku wstaje, więc raczej wybawię ją stamtąd zanim coś wywinie :-)
Tak się zastanawiam , jak to będzie z łóżeczkiem, jak się urodzi drugie dziecko. Córka będzie miała niespełna 20 miesięcy, nie wiem, czy to nie za wcześnie na przekładanie jej do zwykłego łóżeczka? Co myslicie ? Mamusie juz podwójne macie doświadczenia, a pojedyncze w tej samej sytuacji jak ja- kupujecie drugie łóżeczko, czy siup do zwykłego? Choć mi się wydaje,że na parę miesięcy chyba nie ma sensu inwestować w małe łóżecczko?

Co kraj to obyczaj, ja bym sie chyba zle czula prowadzac ciaze w Polsce , bo juz odwyklam od nerwowego biegania do przychodni. Czyli Twoja cora ma teraz hmmm roczek ? dobrze licze? Moze zrob suwaczek. Ciesze sie, ze sa mamy z dziecmi w okolicach wiekowych mojego A, przynajmniej bedziemy mogly sie wymienic pogladami jak to wszystko zgrac aby dobrze bylo z dwojka maluchow.
Jesli chodzi o lozeczko, to ja myslalam na poczatku o koszu Mojzesza dla numeru 2, ale chyba nie bede w ten kosz inwestowac tylko Adaska sruuu do lozka dla starszakow, a male do lozeczka niemowlecego. W ogole moj syn we wrzesniu skonczy 2 latka, pojdzie od wrzesnia do przedszkola 4x tyg na poranki i jeszcze dojdzie zmiana lozka i rodzenstwo. Martwie sie jak on sobie z tym poradzi. Jeszcze w lato chcialabym go odpieluchowac.

Anusia moj synek mial 18 miesiecy jak poszedl do normalnego lozeczka. Strasznie sie cieszyl :) i nie bylo problemow. Chyba tylko raz wyladowal na podlodze w nocy :D

Kurcze, pocieszylas mnie, chyba za bardzo to wszystko przezywam.

kusiak, elleni dzięki :-) tak właśnie zrobię
ayni razem raźniej, troszkę się obawiam początków, ale jakoś damy radę. Przypomniałaś mi ,że mam kosz , tylko stojaczka do niego mi brak :-( ale i tak pewnie zainwestuję w łożko dla małej. Ale z niej będzie starsza siostra :tak:
Też myślałam,żeby odpieluchować w wakacje i również się zastanawiam, czy nie za wcześnie. Wszystkie moje znajome maja dzieci w pieluchach do prawie 3 roku życia wg mnie to jednak za długo. Córcia 07 lutego skończy roczek. Wstawię suwaczek później jak znajdę chwilę. Teraz obiadek lecimy szamać :-)

anusiaczymka moja córka zaczęła spać na swoim łóźku jak miała 1,5 roku. Na początku kładłam poduszki na podłodze jakby spadła ale ona akurat nie sapdała ;)

elleni ciuszki kupawałam dziś rano w galerii. Tunika reserved (jest szara ;) była przeceniona z 79 na 39. Ciemnoszara sukienka Pretty Girl 109zł a niebieska też Pretty Girl przecena przeceny 27,90 :-D

candy ważę 56kg przy wzroście 162

ANUSIASZYMKA juz wspominalam ze u nas straszy syn zmienil lozko na wieksze majac 2,5 roku. W sumie ty razem tez nam pasuje dla mlodszego kupic normalne lozko a noworodka od poczatku dac do szczebelkowego :-)

Ritta ale mi zrobiłaś ochotę na zakupy :) chyba się wybiorę w czwartek...

Kurczę nie za fajne mi ciśnienie wychodzi ostatnio- wczoraj 140/70, dziś 134/72... Przed ciążą miałam zawsze książkowo 120/70 czasem nawet trochę niższe... jak to jest u Was?

Zmierzylam sobie cisnienie z ciekawosci... 107/66 p 63 to i tak nie bardzo niskie jak na moje mozliwosci bo u mnie standardem jest ponizej setki :p

reklama
mój syn ma aktualnie 1rok i 9 mies i jeżeli można tak powiedzieć to odpieluchowałam go już w dzień. Pampersa zakładam jedynie na dłuższy spacer ( do sklepu jak idziemy to siusia przed wyjściem i wiem że nie zrobi w majtki) i na noc. Tak w dzień chodzi bez pieluszki już i prosi:) ma swój nocnik,wczoraj kupiliśmy razem nakładkę na sedes i bo był zafascynowany nim i teraz cały czas chce na sedes tak mu się podoba :tak: do lata mam zamiar całkowicie odpieluchować.jeszcze nie wiem jak to z nockami będzie wyglądało ale na spacerach jak będzie ciepło to żaden to problem przecież :-p

Ritta no to faktycznie niezłe ceny i ta granatowa jaka tania :szok:

Do góry