reklama

Wrzesień 2014:)

Witaj felicity :) Ja mam 8 letnią córke więc wiem co czujesz ;-) Też juz nie pamiętam jak to było.

Ayni ja póki co sypiam dobrze, poza tym że od jakiś kilku dni zdaża mi się wstawać w nocy na siusiu (do tej pory nigdy nie wstawałam).

olandia mi lekarz zamienił Duphaston na Luteinę (dopochwowo). Refundowana kosztuje 3,20 zł. Może zapytaj lekarza.

EM ka widzę że z suwaczkim się udało. Mała uwaga, jak cytujesz jakiś post to na początku i na końcu musi być znak
[/QUOTE] bo inaczej sie rozjażdża. Szybko załapiesz ;-) ania// już chyba podpowiedziała ;)

maddlena ja dziś kupiłam kilo pomarańczy i gruszek i też będę wcinać. Jakoś wzięło mnie na owoce.

Dziś zrobiłam pierwsze zakupy ubraniowo-ciążowe. Tzn. nie ciążowe tylko luźniejsze co by oponke ukryć ;-)

reklama
Ja tez mam katar dziewczyny ale to tez normalne w ciazy. Wody sie zbiera duzo w organizmie i sluzowka sie powieksza. W nosie tez i stad ten katar i uczucie zapchanego nosa :) powinno przejsc z czasem :)

Widzę, że u większości podobne objawy się zaczynają. Ja dzisiaj wstałam i nie zdążyłam zrobić śniadania... tak mnie zemdliło na pusty żołądek że wylądowałam w kibelku :] a tak na marginesie- to jest straszne dla mnie wejść rano do kuchni .... od razu wszystko podchodzi do gardła.

Dziewczyny, jestem kompletnie zielona w tym temacie, a czytałam że robiłyście betę z krwi? To jest jakieś obowiązkowe badanie od lekarza czy samemu się to robi? Ja robiłam tylko zykłe testy i trochę się denerwuję, czy wszystko na pewno jest ok i czy na USG cokolwiek wyjdzie...

candy to po kawałeczku podzielić sie proszę :)

ritta pochwal sie co kupiłas :)

elleni no wszystkie podobnie mamy :)

smerfetka beta nie jest obowiazkowa chyba ze lekarz na wizycie powie zeby zrobic ) dziewczyny bardziej same od siebie ja robia zeby sprawdzic czy ładnie rośnie :)

ja tez rbiłam tylko testy bety nie bo bardzo mnie to stresuje :) wolałam do lekarza isc :)

EM Ka wchłonoł sie po 4-5 tygodniach jakos.. tylko mowie on był bardzo wielki...

EM Ka wchłonoł sie po 4-5 tygodniach jakos.. tylko mowie on był bardzo wielki...
dlatego pytam bo u mnie teraz tez jest dosc duzy, ale lekarz inny i nie podawal mi jego wymiarow ani jego ani zarodka , dopiero jak mocno dopytywalam to cos tam probowal wymyslac.

Ja chyba nie mam takich typowych mdlosci, rano jak wstaje to mi sie nie chce od razu jesc wiec nie ide do kuchni od razu, dopiero po chwili czuje glod i ochote na cos konkretnego i wtedy wlasnie sobie to jem:D
wczoraj wsunelismy z P. calego melona byl tak samo soczysty jak arbuz:D a dzisiaj sie racze caly dzien magnezem :)

Dziewczynki co do luteiny i dhupastonu, czesto lekarze podaja go razem , gora i dol :) podwojne zapewnienie progesteronu, slyszlalam ze ta luteina pod jezyk bardzo okropna.

Witam się w końcu ja!!!

ufff nadrobiłam, chociaż nie było lekko. Produkujecie jak szalone :-D
Teraz tylko nie pamiętam kogo mam ochrzanić za te winogrona!!! Język mi do d... ucieka, a za oknem taka pogoda, że nie ma szans nosa za drzwi wystawić :-( Nic, na męża będę czekać jak na zbawienie :-)

Burzowo hormonowo trochę się zrobiło przez chwilę.. Ja tez myślę,że każdy ma prawo do wyrażenia swojej opinii, szczególnie,jeśli temat został poruszony.

Kusiak widzę,że mdłości dopadły :-) u mnie przychodzą i odchodzą falami :-)
ania// fajnie,że wstawiłaś instrukcje do założenia suwaczka , chciałam o to prosić już wcześniej. Czekam z utęsknieniem do soboty, jeśli wszystko będzie ok, wstawiam suwaczek natychmiast!

Chciałabym powitać wszystkie nowe mamusie! przepraszam,że nie po nicku...
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
Miłego dnia babolki!

Dziewczyny, jestem kompletnie zielona w tym temacie, a czytałam że robiłyście betę z krwi? To jest jakieś obowiązkowe badanie od lekarza czy samemu się to robi? Ja robiłam tylko zykłe testy i trochę się denerwuję, czy wszystko na pewno jest ok i czy na USG cokolwiek wyjdzie...

Wiem, ze w Polsce sie raczej robi te bety, ale np tu gdzie mieszkam w ogole. Test ciazowy jako narzedzie diagnostyczne ciazy, a w 8 tyg usg i tyle. Nie denerwuj sie, jak bardzo chcesz to mozesz sobie ta bete zrobic prywatnie za kilkanascie zlociszy.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry