reklama

Wrzesień 2014:)

dominika a ja bym nie brala- z tego prostego powodu ze nie masz mozliwosci zeby ktos Ci przepisal kolejne opakowanie. A duphaston jak sie zacznie brac to nie wolno przerwac ( w pierwszym trymestrze) bo moze byc jeszcze gorzej. Ja mialam pierwsza ciaze w uk i tez plamilam i dobrze sie skonczylo. Chyba ze uda Ci sie w ciago tygodnia zalatwic plskiego lekarza

reklama
dominika a ja bym nie brala- z tego prostego powodu ze nie masz mozliwosci zeby ktos Ci przepisal kolejne opakowanie. A duphaston jak sie zacznie brac to nie wolno przerwac ( w pierwszym trymestrze) bo moze byc jeszcze gorzej. Ja mialam pierwsza ciaze w uk i tez plamilam i dobrze sie skonczylo. Chyba ze uda Ci sie w ciago tygodnia zalatwic plskiego lekarza

No chyba nie do konca masz racje z tym ze nie wolno przerwac. Ja bralam od 7 do 9 tyg. Przez 14 dni.

Dziewczyny a jak to u Was jest z mdłościami? Wszystkie czujecie już je? Bo mi się zdarzyło raz, jakiś tydzień temu, a od tej pory nic... Wiem, że pojawiają się one w różnym czasie a czasami wcale, ale trochę się martwię ich brakiem...

Dziewczyny a jak to u Was jest z mdłościami? Wszystkie czujecie już je? Bo mi się zdarzyło raz, jakiś tydzień temu, a od tej pory nic... Wiem, że pojawiają się one w różnym czasie a czasami wcale, ale trochę się martwię ich brakiem...

anncka ja nie mam wcale mdlosci ale w pierwszej ciazy tez w ogole nie mialam i przewiduje ze moze byc podobnie.

ja np musiałam teraz pilnie coś zjeść.. bo tak mi zle na żołądku było że szok... z głodu czasami mnie mdli...
w ciaży z córką miałam mdłości dopiero w 5-6 miesiącu.. i to najczęściej przy myciu zębów:) zaraz uciekamy spac :-)

do jutra mamusie :):* Dobranoc :*

Nie szkodzi ale faktycznie brać go lepiej wtedy jak wiesz, E dostania kolejne recepty, dlatego pytałam czy jakiś lekarz może ci wpisać, a może np luteina jest u ciebie dostępna???

Powiem Wam moje Drogie, że sama siebie ostatnio nie poznaje :)

Jeszcze 5,5 tygodnia temu poranna wstanie było dla mnie jakąś masakrą:) Moj M rano stosował różne sztuczki, żebym wstała:
- zabrana kołderka z rana
- pochlapanie wodą
- oba Nasze koty chodzące po mnie :D
i nic.... jak spałam tak spałam :)
A teraz - mogę wstać o 05:00 jak skowronek, czuje się wypoczęta, pełna energii i chęci do życia :)
Popołudniami też mam jakoś więcej ochoty do życia....

Czy to normalny objaw :)? Piszecie o mdłościach, osłabieniu itp a ja wręcz odwrotnie.... Dziś jak wstałam to postanowiłam jeszcze popracować przed pracą - własnie odpalam służbowego laptopa, żeby zaległości troszkę nadrobić :)

Miłego dzionka Wam zyczę

reklama
U mnie jest tak, że od poniedziałku czyli od rana kiedy tylko zrobiłam test nie mogę spać (przynajmniej rano) pewnie to podekscytowanie, nowa sytuacja, mój M. wychodzi do pracy o 6 a ja chwilę po nim już się kręcę po domu. Po czym ok 14-15 łapie mnie zmęczenie. Co do mdłości, narazie są słabiutkie, jeszcze nie "wylądowałam" w wc ale czuję wieczorami i nad ranem jak się budzę jak mnie mdli ale po chwili przechodzi.
Od czasu do czasu w przeciągu dnia kuje mnie w podbrzuszu, tak jak na @. Ale najbardziej denerwują mnie obolałe sutki, lekko się dotknę czegokolwiek to już ból. Czy to tak przez całą ciążę będzie czy może ustąpi po jakimś czasie?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry