• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wrzesień 2014:)

reklama
o właśnie! odwieczny problem z body, które są wyciete tak, ze pół klatki piersiowej dziecka jest na wierzchu. Polecam bodziaki z zapięciem na ramionach :-)

o własnie ja też:tak:

moje połówkowe już w czwartej , jak ja się nie mogę doczekać !!! :-D

mnie czeka w środę i się stresować zaczynam

Co do zakupów, to my dziś byliśmy w Smyku bo tak mnie coś naszło :-) no i kupiliśmy na stoisku z przecenami niebieskie body 56 za 15 zł (bardzo miłe w dotyku, na jakości jeszcze się nie znam) i komplet jesienny 62 za 35 zł (polarowe spodenki, bluzeczka i polarowa czapeczka) słodziaśne :-D

o może wyciągnę dzisiaj męża do Smyka

mi się tez raz zdarzyło, że w sklepie w kasie kasjerka wystawiła tabliczkę, że kasa zamknięta, a obok była kolejka, zobaczyła, że podeszłam i kazała mi podejść jeszcze do niej.

Ale debil ze mnie dziewczyny! Pieke ciasto, wlasnie siedzi w piekarniku no wyglada pieknie ale.... Nie dodalam cukru!!!! Eh ta ciaza...

:-D bywa, będzie dietetycznie

Ja oglądałam coś takiego Ala i As - pościel 3el SERCA 90x120 (4198644232) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Nie chcę nic za bardzo wzorzystego, właśnie coś tego typu szukam, jeden kolor, niebieski lub zielony, ew. biały (pod kolor ścian) z jakąś aplikacją właśnie.

fajna ta poście, te w paseczki są przesłodkie

Maddlena a to sprawdzona pościel? też muszę jakąś kupić i chciałabym, żebyście poleciły jaką macie i nic się z nią nie dzieje :-)

no właśnie ja też szukam, słyszałam bardzo dobre opinie o tej Feretti, rożka używałam był rewelacyjny, ale się jeszcze rozglądam

Choco ja mam legitymacje ZHDK i z niej może raz korzystałam aby taniej antybiotyk kupić ale to już dawno, z wejściem do lekarza poza kolejnością nie miałabym odwagi (czyt. z poprzedniego mojego posta, babcia z laską :-p).

Kusiak heh nieźle, ale można tak jak pisze Maddlena :)

Kusiak :D:D:D tez tak kiedys zrobilam! ale usmialam sie hehe

Jestesmy po kontroli, Ola prawie zdrowa, wg lekarki antybiotyk byl niepotrzebny... ale ze jestesmy w polowie, to mamy kontynuowac...

Dziewczyny, jakie leki zabrały byscie na urlop za granica dla maluchow? Lekarka powiedziala ze na taki wyjazd najwazniejsze wziac leki przeciwgoraczkowe, czyli wezmiemy paracetamol i nurofen, coś na oparzenia, penthanol w piance, wode morska do toalety nosa, smecte na biegunki, cos na uczulenie czyli zyrtec, i syrop przeciwkaszlowy.
Chcemy wziąć jeszcze nebulizator + ampulki wody morskiej i koncowke do odkurzacza "katarek".
Co jeszcze?

Wesolutka ja jestem przewrażliwiona ogolnie zawsze biore więcej niż potrzeba. nie zapomnij termometra woda morska do noska czegoś na komary bdb jest pianka bross dla dzieci krem na słońce i ja zawsze mam octanisept na wszelki wypadek przy upadku albo coś i plastry. na wszelki wypadek orsalit, właśnie smekte. jakiś aviomarin?? nigdy jeszcze nie dawałam ale wy samolotem nie? jak coś jeszcze przyjdzie mi do głowy to napiszę :)
no i leki ktore mała musi brać oczywiście :D

Ostatnia edycja:
Jestem po kosmetyczce :-) siedziałam 1,5h a wizyta niezwykle przyjemna bo chodzę do Pani co ma termin na początek sierpnia więc jest o czym rozmawiać :tak: buzia gładziutka, trochę zaczerwienień bo Pani nieźle "cisnęła" hihi, ale za kilka dni ja się wygoi to ma być ładnie zobaczymy czy warto było, choć nie wątpię że tak :-)

co do ciasta to może jakiś słodki dżemik lub owce na wierzch :-)

Nie bylo tak zle z ciastem jednak :D mialo powidla w sobie wiec to je jakos oslodzilo :D

Wesolutka nie doradze Ci. Jak jedziemy z dziecmi zagranice to tylko do Polski wiec nic nie bierzemy ze soba. Ale jak zapytalas to tylko przyszlo mi do glowy przeciwgoraczkowe i na odwodnienie cos. Naprawde nie wiem co mozna jeszcze....

Tynusia chyba juz polowa z Nas miala :) na wizytowym watku znajdziesz wiecej info.

reklama
O, matko!
W koncu nadrobilam:szok:

Ja dzis juz po pracy....pieke pieczen na obiadokolacje ;-)

Wczoraj bylismy z dzieciakami na basenie...super bylo, choc ludzi masa...
U nas pogoda od zeszlego czwartku - raz slonce, raz deszcz...ale podobno jeszcze jutro tak, od srody ocieplenie i slonko :-)

Jutro jedziemy z mezem na polowkowe usg....mam nadzieje,ze dzieciaczek sie pokaze ;-)

Co do ubranek - to z dosw. powiem,ze warto miec pare mniejszych na 56cm, ale rzeczywiscie dzieci najdluzej nosza 62 i 68....
Moi oboje 54 i 55cm dlugosci i te na 62 wprawdzie za duze byly, ale z kolei w tych mniejszych nie pochodzili za dlugo....

anusiaszymka pociesze Cie, ze kolejne dzieci 'zwykle' rodza sie z podobna masa lub wieksze (o ile wszystko jest w porzadku i w terminie)....moja Ola 3700, Filip 4100, to boje sie pomyslec, ile bedzie wazyc trzecie ;-) Ale z drugiej strony - wbrew pozorom - Ole rodzilam 18h od odejscia wod, a Filipa w 2.5h od skurczy, ktore mnie w nocy obudzily (po pol godzinie lezenia w lozku zorientowalam sie,ze mam je co 5min, wiec pojechalismy do szpitala, a 2h pozniej Filip sie urodzil (samego parcia to moze 5-10min.) ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry