reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowa Mama jest zadbana!

Ostatnia edycja:
reklama
Ale obsiadłyście Hrudzie:-D a co mogła się kiesyś nie przyznawać do swojej pasji to by miała spokój a tak i ja sie dołączę;-) poproszę o opinie o składzie tego kosmetyku:
aqua, sodium cocoamphoacetate, glycerin, cocamiidopropyl betaine, metyhlchloroisothiazolinone (and) mathylisothiazolinone, penthenol, betaine, propylene glycol, oryza sativa extract, allantin, mathylparaben, disodium EDTA.
Bo nie wiem czy dokupywać resztę z tej seri bo z płynu jestem bardzo zadowolona:tak: czy znów trafiłam na jakiś szajs:baffled:

Ja tez...ale farmona ostatnio wprowadzila suplementy wspomagajace pielegnacje i pewnie stad:sorry:
A ATW nie jest katalogowy...przynajmniej do niedawna tak bylo.
Ta Farmona jest bardzo tania i dość sporo różności,a ATW znam sprzed chyba 10 lat jako produkty z katalogu, nigdzie w sklepach ich nie było i w zasadzie do tej pory nigdzie nie widziałam

Ale obsiadłyście Hrudzie:-D a co mogła się kiesyś nie przyznawać do swojej pasji to by miała spokój a tak i ja sie dołączę;-) poproszę o opinie o składzie tego kosmetyku:
aqua, sodium cocoamphoacetate, glycerin, cocamiidopropyl betaine, metyhlchloroisothiazolinone (and) mathylisothiazolinone, penthenol, betaine, propylene glycol, oryza sativa extract, allantin, mathylparaben, disodium EDTA.
Bo nie wiem czy dokupywać resztę z tej seri bo z płynu jestem bardzo zadowolona:tak: czy znów trafiłam na jakiś szajs:baffled:
To chyba cos myjacego bo ma sodium na poczatku...cos z ryzem? Z myjacych to sie nie za bardzo pomoge bo one generanie nie maja duzo skadnikow aktywnych ...tyko raczej myjace czyli sodiumy
Pewnie nie sa ze (skladow nie ma) ale zwykle takie rodzime uzdrowiskowe produkty maja bardzo proste i przecietne wsady i jedynie podkresaja ten skadnik z ktorego sa znani. Czyli podstawowy (tani) sklad a w srodku jest np woda z ujecia leczniczego lub np borowina..a reszta to nic specjanego.
Ale nie chce tu weszyc podstepu... bo jak pisalam nie zam skladu.
Kosmetyki Farmona nawet ciekawe z tego co poczytałam sobie. Można je kupic w jakims sklepie czy tylko w necie????
Widzialam Farmone w Rossmanie ale glownie praparaty do ciala...wlasnie rzucilam oko na niektore sklady - jest ok.(bo znalam je z lini profesjonalnej i szamponow)

hruda, a znasz kremy Dermiki i Iwostinu? moja siostra teraz sie na kosmetyki tych firm przerzucila. warto?

kiedys czytalam i od dawna sama tak myslalam, ze nie warto inwestowac duzej kasy w kosmetyki myjace typu: zele pod prysznic, zele do twarzy, mydla, szampony. one sa oparte glownie na skladnikach myjacych i niewiele daja dobrego skorze. natomiast :kremy, balsamy, odzywki, to jest najwazniejsza sprawa

Ja bardzo polecam kosmetyki Farmony do ciała zwłaszcza piling cukrowy chyba wanilia i miód zostawia taką tłustawą powłokę na ciele że nawet balsam nie jest już konieczny a ja mam dośc suchą skórę
ma też bardzo ładny zapach

hruda, a znasz kremy Dermiki i Iwostinu? moja siostra teraz sie na kosmetyki tych firm przerzucila. warto?
Znam ale nie stosowalam. Iwostin to takie nasze rodzime Vichy ( a o lie tanszy).
Dermika dobra ale to kometyki konwencjonalne...czyli nie-naturalne...ale na pewno dobre. Nie stoowalam tzn kiedys kiedys ale technologia kometyczna tak idzie na przod.

reklama
To płyn micelarny do demakijażu oczu DELIA Cosmetics i ma ekstrakt z ryżu;-) czyli co uważasz że warto czy nie:baffled:
Niewiele slyszalam o tej firmie...ale micele(technologicznie skonstruowane czasteczki myjace) moge polecic bo choc nie maja z natura wiele wspolnego to rzezcywiscie ladnie usuwaja zanieczyszczenia, nie podrazniaja i nie powoduja sciagania skory.

Do góry