reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wrześniowe mamy 2018

w wadze wyjściowej?;) jak to zrobiłaś..
mi przemiana materii w ciązy siada...raz na 3dni idę na kibelek :((
nie mam żadnych zachcianek. Jem 1 i drugie śniadanie obiad i owoc..chodzę do pracy i wiecznie latam...jaka to sprawiedliwość? ;))))

Badanie ok, mała w normie. Mam jeszcze tylko iść do innego lekarza od wad płodu tak dla potwierdzenia :)
Jaki fajny brzusio, mi takiego nie widać jeszcze.

reklama
w wadze wyjściowej?;) jak to zrobiłaś..
mi przemiana materii w ciązy siada...raz na 3dni idę na kibelek :((
nie mam żadnych zachcianek. Jem 1 i drugie śniadanie obiad i owoc..chodzę do pracy i wiecznie latam...jaka to sprawiedliwość? ;))))

Badanie ok, mała w normie. Mam jeszcze tylko iść do innego lekarza od wad płodu tak dla potwierdzenia :)
Mi też przemiana materii siada coś, wiecznie jakieś wzdęcia i problemy z wypróżnianiem ale cóż takie uroki ciąży, a nie jem rzeczy ciezkostrawnych.

Dzis wizyta kolejna szczerze nie chce mi sie na nia jechac skoro tydzien temu bylam na genetyce u tego samego lekarza i znowu bedzie to samo mowil. Chociaz jak zobaczy moje badania zwlaszcza mocz to sie za glowe zlapie...znowu mam leukocyty i bakterie i to duzo :/. Dzisiaj go zmolestuje o te wiezadla co dalej robimy bo no spa nie dziala juz

Mi też przemiana materii siada coś, wiecznie jakieś wzdęcia i problemy z wypróżnianiem ale cóż takie uroki ciąży, a nie jem rzeczy ciezkostrawnych.

Ja mam podobnie z przemiana materii siadla mi. A nie jem znowu bog wie ile troche i starczy i staram sie zdrowo duzo warzyw owocow, wedliny to mamy swoje bo tata moj wędzi dla domowego uzytku. Obiady na te pore lekkie

Hej chętne bym pomogła , ale ja ani razu nie miałam badania moczu . ..
To aż nienormalne. U Nas to jedno z ważniejszych badań w ciąży ważniejsze niż morfologia. Zlecenie na mocz mam co miesiąc.

Co do leukocytów mam w normie. U mnie za to bywa ślad bakterii i standardowo jak w każdej ciąży erytrocyty wpw 10-15 póki nie skoczą powyżej 20 to olewam.

Maura mi zawsze jak się nie chce to potem wychodzi że wizyta była potrzebna. Mam nadzieję że uda Ci się zmobilizować i jechać.
I że nie na darmo. O tych wiezadlach koniecznie przyduś. Do września jeszcze daleko.
Mi na przemianę pomaga szklanka ciepłej wody rano na czczo, albo nawet 2

A pijesz w nocy coś?Ryby bałtyckie można jeść maksymalnie raz w tygodniu ze względu na zanieczyszczenie morza.Ja jestem w wadze wyjściowej teraz, ale brzuch mam.
Ja mam lekką niedowagę ale kałdun jak u piwosza...
Co do ryb z Bałtyku to weź je kup... zazwyczaj nie ma bo ograniczenia UE. Większość ryb jest z hodowli. Pół biedy jak są ekologiczne...

To aż nienormalne. U Nas to jedno z ważniejszych badań w ciąży ważniejsze niż morfologia. Zlecenie na mocz mam co miesiąc.

Co do leukocytów mam w normie. U mnie za to bywa ślad bakterii i standardowo jak w każdej ciąży erytrocyty wpw 10-15 póki nie skoczą powyżej 20 to olewam.
Tutaj nie ma takiej potrzeby widocznie na zachodzie jest trochę inaczej ale jakoś kobiety rodzą zdrowe dzieci więc ok . Będę miała mocz pod koniec ciąży badany .

reklama
Tutaj nie ma takiej potrzeby widocznie na zachodzie jest trochę inaczej ale jakoś kobiety rodzą zdrowe dzieci więc ok . Będę miała mocz pod koniec ciąży badany .
Nie no spoko. Mnie to dziwią te standardy w każdym kraju (o Europie piszę) totalnie różne. I weź człowieku ogarnij szczególnie jak masz świadomość ;-)

Do góry