Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Dziewczyny jak dziś mam 22+1tc czyli zaczęłam 23tc tzn ze zaczelam 6mc???czy dopiero jak skończe 23tc to wtedy znaczynam 6?dzieki za podpowiedź
Liczymy raczej skończone tygodnie. Tak samo, jak dla lekarza jak masz np. 39+1 to nie rodzisz w 40 tygodniu, bo go zaczęłaś tylko liczy skonczone tygodnie, czyli dziecko urodzone w 39 tygodniu.Dziewczyny jak dziś mam 22+1tc czyli zaczęłam 23tc tzn ze zaczelam 6mc???czy dopiero jak skończe 23tc to wtedy znaczynam 6?dzieki za podpowiedź
Mi ginekolog powiedział,że z tym żelazem w szpinaku to są trochę zabobony, bo nie jest tam go na tyle dużo,żeby wspomóc suplementacjęUwielbiam rukolę ale wczoraj skończyłam z nią na kilka dni. Szpinak jem ze względu na tę anemię wolę takie liście niż suplementy.
Generalnie zielone warzywa w sensie liście jak szpinak, botwina, rukola, roszponka, jarmuż mają żelazo którego przyswajalność jest lepsza gdy łączymy je z produktami bogatymi w wit. C np. papryką sokiem z cytryny cebulą czy choćby pomidorem żółtym. Oczywiście najlepiej przyswajalne żelazo jest w mięsach ale w produktach roślinnych też i tofu którego niebawidzę w połączeniu z wit.C ma 150% dziennego zapotrzebowania. Natka pietruszki też ma sporo a tę kocham.Mi ginekolog powiedział,że z tym żelazem w szpinaku to są trochę zabobony, bo nie jest tam go na tyle dużo,żeby wspomóc suplementację
A jeszcze u mnie poleciła najniższą dawkę żelaza póki co. Jeśli morfologia do 19 czerwca mi się nie poprawi będę łykać tabsy. Na razie zielenina i orzechy.Mi ginekolog powiedział,że z tym żelazem w szpinaku to są trochę zabobony, bo nie jest tam go na tyle dużo,żeby wspomóc suplementację
A to tak jak mnie. Ja tam nie liczę tych miesięcy bo nie ogarniam tylko jak mnie pytają który miesiąc wtedy w głowie jazda.Zobacz załącznik 859984Zobacz załącznik 859985 mi się wczoraj zaczął 25 tydz. Podobno 6 mc [emoji23]