reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ale mnie dobijacie ta swoją wagą :/ chyba przestanę jeść. Kurcze jak to jest, że jedne nic nie tyją, a inne absorbują komórki tłuszczowe z atmosfery? Bardzo rzadko pozwalam sobie na jakieś grzeszki, nie jem dużo, a już od pierwszego trymestru tyje. W 7 t.c. byłam już 2 kg na plusie, a pod koniec 12 t.c. aż 7 kg! Powiedzcie, że to moja tarczyca, bo już nie wiem na co zwalić :/

Dzień dobry.
Idę dalej spać. Dopadła mnie ciążowa deprecha.

Tarczyca pewnie tez. To ze dużo musisz leżeć napewno tez się odbija, a wyglądasz naprawdę ok tylko brzuch masz duuzy. Ja na Twoim miejscu bym się nie dobijała tymi kg.

reklama
Ale mnie dobijacie ta swoją wagą :/ chyba przestanę jeść. Kurcze jak to jest, że jedne nic nie tyją, a inne absorbują komórki tłuszczowe z atmosfery? Bardzo rzadko pozwalam sobie na jakieś grzeszki, nie jem dużo, a już od pierwszego trymestru tyje. W 7 t.c. byłam już 2 kg na plusie, a pod koniec 12 t.c. aż 7 kg! Powiedzcie, że to moja tarczyca, bo już nie wiem na co zwalić :/

Dzień dobry.
Idę dalej spać. Dopadła mnie ciążowa deprecha.
Ale ty jesteś laska a ja gruba więc mi nie wypada przytyć 20kg chyba bym się załamała! Teraz muszę się pilnować aby nie przytyć więcej niż jeszcze 2kg trzymajcie kciuki,....
Co jest dziś z moim kręgosłupem? Matko przecież mnie nic tak nie bolało

A ja aż sześć kilo, bez wymiotów prawie. Może z raz się zdarzył ale mdłości jak przy chorobie morskiej :) . I jeszcze nie odzyskałam ich w 100%. Kg zaczęło dopiero w piątym mc znów przybywać ... a teraz już młody zajmuje tyle miejsca ze jeść mogę tylko małe porcje i zbyt często to tez się nie da. Myśle ze jak tak dalej pójdzie to moje wcześniejsze ubrania będą wisieć na mnie ... bo teraz mam wrażenie ze młody rośnie a ja znów chudnę.Przynajmniej właśnie ręce nogi tyłek
To rzeczywiscie duzo schudlas na poczatku. A jak Twoje wyniki? Bo jesli masz dobre, racjonalnie sie odzywiasz i dzidzius dobrze sie rozwija to chyba wszystko jest ok.
A o co chodzi z ta lekarka z poczatku ciazy? Ja tez prowadze kanapowo -lozkowy styl zycia, bo ciagle cos: plamienia, bole brzucha, twardnienie brzucha. Odpoczynek pomaga. A tak sobie marzylam o basenie i jodze dla ciezarnych. Teraz sobie marze jak to bede cwiczyc po porodzie - zobaczymy czym sie skonczy ;).

To rzeczywiscie duzo schudlas na poczatku. A jak Twoje wyniki? Bo jesli masz dobre, racjonalnie sie odzywiasz i dzidzius dobrze sie rozwija to chyba wszystko jest ok.
A o co chodzi z ta lekarka z poczatku ciazy? Ja tez prowadze kanapowo -lozkowy styl zycia, bo ciagle cos: plamienia, bole brzucha, twardnienie brzucha. Odpoczynek pomaga. A tak sobie marzylam o basenie i jodze dla ciezarnych. Teraz sobie marze jak to bede cwiczyc po porodzie - zobaczymy czym sie skonczy ;).

Wyniki w normie , na początku były nawet lepsze. Ludz miał ostatnio 1,6 kg wiec o niego jestem spokojna. Mi tez basen się marzy, ostatnio nawet byłam na termach ale weszłam tylko do takiej letniej i powiem ze na takie bóle pleców jakie miałam wtedy to mi fajnie pomogło:) ale wiadomo infekcje i inne można złapać. U mnie tez ciagle coś wiec dużo leżę. Są dni ze nie podnoszę się nawet do jedzenia a są takie ze jest ok i funkcjonuje normalnie. A co do lekarki to mam torbiel ciałka żółtego / przetrwały pęcherzyk żółtkowy jakos tak. I o ile lekarze w piątym mc jak w końcu trafiłam do innego wiedzieli co to jest i nie robią z tego problemu , tak pani doktor od początku straszyła ze może być problem z ta ciążą ze poronie , potem ze trzeba usunąć ta zmianę , potem wywnioskowała ze nowotwór, dostałam skierowanie na gin onk i dopiero tam mi powiedzieli ze tego się wogole nie rusza, nie leczy w ciąży i raczej nie ma większego problemu z tym bo kobiety często maja. A ta to nie wiem czy pierwszy raz widziała taka zmianę czy co .. ale od pierwszych tygodni byłam zestresowana tym a a drugi trzeci i czwarty mc to nie wiem jak przeżyłam nawet ...

U mnie już 1800 żywej wagi. Termin dla helenki to już 29 sierpien :D
Dzisiaj miałaś USG? :)
Teraz już nie zwracaj uwagi na szacowane terminy, one są podawane tylko tak o :) jak termin "przesuwa" się do tyłu, to znaczy tyle, że dzieciątko zapowiada się troszkę większe niż średnia ;)

Dzisiaj miałaś USG? :)
Teraz już nie zwracaj uwagi na szacowane terminy, one są podawane tylko tak o :) jak termin "przesuwa" się do tyłu, to znaczy tyle, że dzieciątko zapowiada się troszkę większe niż średnia ;)

Mi tez podobnie lekarz mówi. Termin z 12 na usg oscyluje koło 4. Ale lekarz mówi ze będzie w szoku jak dotrwam do któregokolwiek :)

Mój lekarz tak samo mówi, że liczy się termin z usg tego do 12 tygodnia, a że z 14 września zrobił się 5 to znaczy że Mała rośnie i łożysko jest dobrze wydolne.
Chociaz z tej końcówki sierpnia pewnie żadna z nas by nie płakała :)

Dokładnie. Każdy sensowny lekarz mówi ze usg z 12 tyg jest najbardziej miarodajne. No ja nie ,tym bardziej ze obie miałam dwa tyg przed przewidywana data .

reklama
Mi to się tak marzy żeby 29 sierpnia już Mała z nami była cała i zdrowa, mamy rocznicę ślubu i to jest takie moje wieeeelkie marzenie :)

A na kiedy masz przewidywany ? Ja to 35-36 tydz wracam do normalnej aktywności bo mam za dużo różnych żeby chodzić w tej ciąży w nieskończoność, no chyba ze bardzo nie będzie chciał wyjść ale póki co to ciagle się bardzo spieszy :)

Do góry