reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wrześniówkowe mamy

Witam się i ja
dziś mi się wcale nie chciało wstawać. A że wczoraj orzekliśmy z mężulkiem że przechodzimy z kartoflano mięsnej diety na warzywną muszę zaraz iść na zakupy w poszukiwaniu kalafiora :-D czas wrócić do zdrowego i lekkiego żywienia.
U mnie weekend był bardzo pracowity. W sobotę świętowaliśmy w domu, oczywiście rajd po sklepach w poszukiwaniu prezentu a w niedzielę Omar poszedł na urodziny do kolegi.
Dla mnie coraz ciężej się chodzi już nie jestem jak hipopotam a słonica w ciąży :eek: mam dość i liczę na to że za jakieś 2-3 tyg będzie po wszystkim. Nie mobę na siebie w lustrze patrzeć.

A dla 8-śmiolatka niedawno kupowałam zestaw deskorolek takich na palce. Były tam też dodatki jakieś. Chłopaki to lubią. A wcześniej kupiłam motor do samodzielnego skręcenia. Kupowałam jako upominki za ubrania, które jego mama dała Omarowi, nie kosztowało dużo... 20-30 zł.

pogubiłam się na jakie święta. na te Wasze z tym kompotem?
:-)

Tak na nasze święta, te z kompotem, na zakończenie postu i na święto ofiarowania. To trzy , jest jeszcze jedno, ale średnio je obchodzimy, tzn, jak ktoś podpowie że jest bo to taki tylko dzień świąteczny jak z tym kompotem ale nie trzeba nic gotować czy nie ma jakiejś dodatkowej tradycji.
A żeby wam naplątać bardziej napisze że nasze święta sa ruchome, tzn co roku odbywają się innego dnia w roku. Nasz (muzułmański) kalendarz jest krótszy od tego "normalnego" więc rok jest krótszy i te święta przypadają co roku kiedy indziej. Dlatego często ktoś mi musi przypomnieć kiedy mamy jaki dzień (bo ja średnio tego pilnuję).

reklama
Izka zawsze jak podajesz linka to ja czytam. Ambitnie. Bardzo ambitnie,ale to strasznie skomplikowane jest:-D A Gwiazdke macie? Obchodzicie? Glupie pytanie, pewnie,ze nie,ale macie cos na wzor naszych swiat Bozego Narodzenia?

Mateusz z siusiakiem walczy od jakichs 2-3 lat. Nie ma na szczescie stulejki, tylko ma przyklejony napletek. Teraz odkleil mu do konca i stwierdzilam,ze nie popuszcze, bede go maltretowala,bo drze sie jakbym go ze skory obdzierala,ale juz mam dosc wizyt u lekarza

My dziś byłyśmy na perwszej wizycie u dentysty. Jeden ząbek mamy do leczenia reszta jak to powiedziała pani doktor jak perełki:-) młoda była dzielna najpierw troche sie popłakała, ale później Pani doktor ja tak zagadała, że młoda wyszła rozczarowana, że jeszcze dziś nie będzie miała tej różowej brokatowej plomby;-)

Kurczę, Maciuś jeszcze ani razu nie był u dentysty. Raz był dla towarzystwa. Koleżanka jego miała leczonego zęba i od tamtej pory Maciuś sam pilnuje by nie jeść za dużo słodyczy i myć często zęby, bo go ta wizyta przeraziła :-D

Maciuś po szczepionce. Był dzielny, ale jak wyszedł to zeszło z niego i się popłakał biedak :-(

Witam się o poranku z kawą.
Justyna nie ma co się czarować mężczyźni mają niższy próg wytrzymałości bólu;-) Tuśka sobie powtarzała, ze skoro Szymka troche bolało to ją pewnie nic nie zaboli;-) ale zobaczymy na kolejnej wizycie jak będzie;-)

Witajcie porannie
Wczoraj miałam zdecydowanie zły dzień. Od rana się bardzo zdenerwowałam i dopiero wieczorne wymyślanie menu mnie trochę wyluzowało. Jak mi przejdzie całkowicie to Wam opowiem...

Izka zawsze jak podajesz linka to ja czytam. Ambitnie. Bardzo ambitnie,ale to strasznie skomplikowane jest:-D A Gwiazdke macie? Obchodzicie? Glupie pytanie, pewnie,ze nie,ale macie cos na wzor naszych swiat Bozego Narodzenia?

Gwiazdka... skomplikowany temat bo Bożego Narodzenia nie mamy. Wg islamu Bóg się nigdy nie urodził... był od zawsze więc tego święta nie mamy. A Mikołaj? Przychodzi do grzecznych dzieci :-D Święta mamy zupełnie inne.
A żeby zrozumieć zapraszam latem na Podlasie, zorganizujemy zwiedzanie, jakies wycieczki i wtedy można się wiecej dowiedzieć. A tu jest naprawdę pięknie.

My dziś byłyśmy na perwszej wizycie u dentysty. Jeden ząbek mamy do leczenia reszta jak to powiedziała pani doktor jak perełki:-) młoda była dzielna najpierw troche sie popłakała, ale później Pani doktor ja tak zagadała, że młoda wyszła rozczarowana, że jeszcze dziś nie będzie miała tej różowej brokatowej plomby;-)
Grunt to dobre podejście. Oby podczas leczenia nie zmieniła zdania :-D u nas nie daja kolorowych plomb :sorry2:

Kurczę, Maciuś jeszcze ani razu nie był u dentysty. Raz był dla towarzystwa. Koleżanka jego miała leczonego zęba i od tamtej pory Maciuś sam pilnuje by nie jeść za dużo słodyczy i myć często zęby, bo go ta wizyta przeraziła :-D

Maciuś po szczepionce. Był dzielny, ale jak wyszedł to zeszło z niego i się popłakał biedak :-(
Taka motywacja do dbania o zęby tez jest dobra :-D
Zuch chłopak jednym słowem, ma silny charakter, nie poddał się podczas szczepienia i wytrzymał. A stres każdego rozwala więc skoro tak przeżyl dobrze ze dał upust emocjom.

reklama
Do góry