reklama

Wrześniówkowe mamy

no to super Aneta ze Natalka taka pilna wydaje mi sie ze juz tak zostanie. U nas piszą ołówkiem dopiero pod koniec 1 klasy będą pisac piórem chyba tak przynajmniej u Oli było....Mateuszowi pisanie zajmuje dużo czasu bo ne umie tego tak ładnie dokładnie i co chwile jest gumowanie i od nowa....on nie ma ambicji żeby miec najlepszą ocenę niestety :no:porównując Ole i Mateusza to niebo i ziemia:sorry:Oli odrobienie lekcji zawsze zjamowało chwilkę a z nim niekiedy to i po kilka godzin siedzę........

reklama
Nasza pani powiedziała na zebraniu, ze będzie chciała od razu dzieci uczyć piórem, bo potem jest maskara jak już umieja pisać i naraz każe im się piórem;-)nie wiem nie znam się, ale moze i lepiej niech sobie od początku charakter pisma wyrabia:tak: tyle, że zarekwirowałam jej zmazik. bo normalnie masakre z zeszytu jednego razu zrobiła :-D

Aneta teraz są takie fajne pióra z gumką super sie nimi pisze i gumują fajnie i można pisac po zgumowanym piórem tym samym a po tym normalnym to juz nie szło tylko zmazikiem trzeba było.
PILOT FRIXION PIÓRO Z GUMKĄ DŁUGOPIS WYMAZYWALNY (4591387733) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
u Oli w klasie wszystkie dzieci tym piszą
To ja myslałam, że takim prawdziwym piórem piszę Ola:sorry: takim moja też od 3 klasy pisze, wczesniej tylko ołówek i tak tez młody ma.

Hejka
u nas spoko, własnie wymysliłam sobie że nie będę sperzedawac mebli Mai ( a miłam od pół roku taki plan) tylko sama je wybielę:tak: bo nabrały innego koloru bo ten naturalny przyciemniny jak to bywa w meblach sosnowych mi już nie podoba się:no:

Adaś troche marudzi przy lekacjach, choc ich bardzo mało mają zadanych, ale wprowadziłam zasadę od początku roku więc nie ma zmiłuj się.................. przychodzą, jedzą obiadek , z zegarkiem w ręku potem 30min na oglądanie tv ( odpoczynek) a potem lekcjeeeeee............. jak skończa to są przyjemności

Witam kobietki,

moja gwiazda dziś znowu ubrała się do szkoły bez majtek!!! na szczęście jeszcze będąc w domu to zauważyłam:szok: momentami to niuńka jest taka rozkojarzona, że szok!!!

Na targach było spoko, lepiej dzień minął, niż się spodziewałam

Ja czytałam, że jęczmień na oku jest powodowany przez gronkowca. będę teraz z Julitką w laboratorium na badaniach, to od razu zrobię jej wymaz dla pewności.

jak wasze dzieciaczki radzą sobie w szkole? chetnie odrabiają lekcje? ładnie piszą?

Julitka nie za chetnie robi cokolwiek w domu. ja widzę, że ona cały czas woli jeszcze się bawić, niż odrabiać lekcje. Postanowiłam, że mimo wszystko ze 2razy w tyg. będe jje w domu zadawała jakieś liczenie, czy pisanie.
U nas też piszą na razie ołówkiem, a potem pani poradziła, żeby mieli długopisy z gumką, bo dzieci chcą miec wszsytko ładnie w zeszycie.
Nie mam porównania z pisaniem przez inne dzieci, ale wydaje mi się, że nie jest takźle u Julitki. Nawet kształtne te literki i słowa pisze.

A dużo mają Wasi zadawane? Często?

Donuś jak tam po targach? Wysłałam Ci wiadomośc na FB, ale coś nie odpisujesz:baffled: więc pytam tutaj: nadal chcesz przygarnąć jeżyka?

Anetka, odpisałam :tak:

W ten weekend jedziemy do mojej siostry, bo już powoli sie przeprowadza do nowego M, a za tydzień w sobotę mamy firmowego grilla:-)

No u nas właśnie piszą takim normalnym ze stalówką:tak: więc to z linka odpada:no: co do ilości zadawanych lekcji to duzo tego nie ma:no: ale zawsze coś jest zadane i dobrze bo muszą sie uczyć systematyczności:tak:
Donuś sorki ale uśmiałam sie do łez czytając o zapominalstwie Julitki:-D

Z religii faktycznie tylko kolorowanie, ale już cała lista modlitw do nauczenia. Aniele Boże już zdawała teraz 6 ma Zdrowaś Maryjo a potem Ojcze Nasz, a dalej w kolejce wszystkie akty wiary itp wogóle całe mnóstwo. Z trudniejszych zadań to już wiersz mieli na pamieć:tak: a no i jutro ida pierwszy raz na basen w ramach w-f

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry