reklama
aspekt
Fanka BB :)
Czy pamiętasz jak składałaś kiedyś deklarację do lekarza POZ ("rodzinnego","pierwszego kontaktu")? Prawie na pewno składałaś wtedy też deklarację wyboru pielęgniarki i położnej, bo to taka przyjęta praktyka, że jak ktoś się zapisuje do lekarza, to od razu każą mu wybrać pielęgniarkę i położną. Sprawdź to w swojej przychodni, niech Ci podadzą, jak nazywa się położna, do której formalnie jesteś przypisana. Mnie w szpitalu pytano o to przy przyjęciu do porodu.
Jadąc do porodu powinnaś wiedzieć, do której przychodni zapiszesz dziecko - jemu po narodzinach składa się deklarację na lekarza, pielęgniarkę i położną. Wg mnie wygodną opcją jest, gdy Twoja położna to ta sama osoba co położna dziecka.
Ustalmy, czego byś chciała? Chcesz się spotykać z położną przed porodem? Chcesz żeby przyszła do Ciebie po porodzie? Czy właśnie za wszelką cenę chciałabyś uniknąć tych wizyt i interesuje Cię, co naprawdę jest obowiązkowe wg prawa?
Jadąc do porodu powinnaś wiedzieć, do której przychodni zapiszesz dziecko - jemu po narodzinach składa się deklarację na lekarza, pielęgniarkę i położną. Wg mnie wygodną opcją jest, gdy Twoja położna to ta sama osoba co położna dziecka.
Ustalmy, czego byś chciała? Chcesz się spotykać z położną przed porodem? Chcesz żeby przyszła do Ciebie po porodzie? Czy właśnie za wszelką cenę chciałabyś uniknąć tych wizyt i interesuje Cię, co naprawdę jest obowiązkowe wg prawa?
W szpitalu podajesz jaka przychodnie wybierasz i pozniej tam wypelniasz druk o polozna.Kurcze chyba tak bo juz nie pamietam:
Szczerze u mnie byla dwa razy a miala byc 6 ..pozniej pojechalam do mamy i przelozylam wizytę, pozniej ona zachorowala i juz nie przyszla..I tyle nie byla mi do niczego potrzebna
Ale wiadomo czasem sie przydaje
jeszcze jak jest madra u douczona
Szczerze u mnie byla dwa razy a miala byc 6 ..pozniej pojechalam do mamy i przelozylam wizytę, pozniej ona zachorowala i juz nie przyszla..I tyle nie byla mi do niczego potrzebna
Ale wiadomo czasem sie przydaje
Twój mąż będzie musiał wypełnić deklarację dziecka u lekarza rodzinnego podczas Twojego pobytu w szpitalu (przynajmiej u nas było to obowiazkowe) i wtedy też wybierze położną dla dziecka. U nas było tak że po wypełnieniu takiej deklaracji przychodnia z nami się kontaktowała żeby umówić wizytę z położną.
Możesz też przy okazji zapytać w swojej przychodni jak to u nich wygląda.
Możesz też przy okazji zapytać w swojej przychodni jak to u nich wygląda.
U Nas wyglądało to tak że po powrocie do domu zadzwoniłam do przychodni i poprosiłam o wizytę patronażową. Położna przyszła raz pogadała oglądała mnie i dziecko i już.Rozumiem, zapytam.
Absolutnie nie chcę unikać wizyt położnej po porodzie tylko nie wiem jak sie do niej zapisać i jak pozniej dac jej znać że urodziłam.
reklama
To to samo chyba.Poszlam sie zapisac po porodzie i odrazu położna .U Nas wyglądało to tak że po powrocie do domu zadzwoniłam do przychodni i poprosiłam o wizytę patronażową. Położna przyszła raz pogadała oglądała mnie i dziecko i już.