reklama

Wyniki badań - normy, wątpliwości :)

Temat na forum 'Dzieci urodzone we wrześniu 2011' rozpoczęty przez Mononoke, 18 Styczeń 2011.

  1. Mononoke

    Mononoke Fanka BB :)

    Znowu ja zakladam temat :p
    Pomyslalam sobie ze moze warto zalozyc taki temat bo sama po sobie wiem jak sie stresuje kiedy nic nie rozumiem z tych cyferek :>

    Ja moge sie pochwalic ze dzisiaj odebralam badania ktore zlecil mi ginek:
    Tak jak sie juz wczoraj pochwalilam (dzwonilam wczoraj po wynik) beta w przeciagu tygodnia wzrosla mi z 6800 do 37800 wiec chyba dobrze:p
    Testy na kile, HBC, HCV ujemne wiec kamien z serca a mocz i morfologia dobre, ale w moczu widac bakterie (no tak jak ja na antybiotyku jestem to nie dziwne).

    Jedno tylko pytanko: Wiecie moze co to oznacza jesli w madaniu moczu jest cos takiego?

    ciała ketonowe : +-

    szukalam tego w necie ale jakos nie moge znalezc przyczyny ktora bylaby ta wlasciwa (jeszcze w grudniu bylam u urologa zapytac jak tam stan moich nerek bo kiedys mialam problemy z kamica ale wszystko bylo w porzadku ani piasku ani kamieni, badania super - poprzedne badanie moczu robione tydzien wczesniej nie wykazalo tych cialek ketanowych a z moim pecherzem jest wszystko ok - robie czesciej siusiu ale to nie przez infekcje jakas na pewno:/ )
     
  2. wakako

    wakako Aktywna w BB

    witam!
    dziewczyny zrobiłam 2 razy bete, wczoraj było ok 2500 dziś ok 3600.. czy to dobry wynik? szukam i szukam czegoś na ten temat i nie moge znaleźć :/

    znalazłam!
    "W prawidłowej ciąży poziom HCG wzrasta przynajmniej o 66 % w ciągu 48 godzin i o 114 % w ciągu 72 godzin."
    uf! czyli u mnie jakieś 40% w ciągu 24 godzin czyli chyba dobrze? :D
     
    Ostatnia edycja: 19 Styczeń 2011
  3. reklama
  4. Mononoke

    Mononoke Fanka BB :)

    Ja ekspertem nie jestem ale mnie sie zdaje ze to bardzo dobrze :)
     
  5. Motyl 12

    Motyl 12 mama Veroniki i Rysia

    Wakako betka rosnie Ci pieknie tylko pogratulowac.
     
  6. sawi

    sawi szczęśliwa żona i mama

    wakako beta prawidłowo przyrosła (tylko dziwi mnie czemu robiłaś dzień po dniu?)
    przeciez tak się nie zaleca bety (zawsze sprawdza się przyrost min. 48h)czyli co dwa dni i wtedy wiadomo jaki jest przyrost
    ale betke masz prawidłową
     
  7. Magda84

    Magda84 Mama Julki i Danielka

    hey a więc ja miałam zlecone:

    morfologia_wyszła ok, niewielkie odchylenia mchc36,2(norma 31-36) i rdw-cv 11,3(norma11,5-14,5)
    mocz-super
    glukoza-ok 83
    usr- ok ujemny
    hbs-ok ujemny
    toxoplazmoza- igm-ujemny, igg-ujemny
    antyTPO- <1,0 więc chyba ok
    ft4-0,49(norma 0,7-1,6)--więc tu się kłania tarczyca i dostałam hormony Euthyrox n 50 -1x1
     
  8. zaxa

    zaxa Fanka BB :)

    Mononoke ciała ketonowe mogą się pojawić kiedy się wymiotuje bądź biegunkę ma, dotyczy do Ciebie? :-)

    Ja wynik
    +- rozumiem jako zerowy ;-) bo żadnych liczb tam nie było?
     
  9. Mononoke

    Mononoke Fanka BB :)

    Eeeee no mdli mnie ale wymiotowalam tylko 2 razy i to tak lekko bo wlasnie nie moze mnie zwymiotowac raz a porzadnie i sie mecze:/ Biegunki nie mam. A liczb tam zadnych nie bylo, ale mam nadzieje, ze ten wynik nie jest jakis tragiczny - zreszta zobaczymy u ginka w srode ;p
     
  10. reklama
  11. Szarka

    Szarka Zaciekawiona BB

    Mononoke, ten wynik z pewnością nie jest tragiczny :)! (słowo honoru :)). Tak jak pisała Paula - może on się pojawić gdy się wymiotuje, ale też np gdy mniej jesz (bo masz np mdłości ;)). Twój wynik świadczy o minimalnym poziomie tych ciał . Jednym słowem : nic złego - nie martw się. Pozdrawiam bardzo :)
     
  12. Mononoke

    Mononoke Fanka BB :)

    Odebralam wyniki :D

    betahcg - 114 000 :D (mnie sie wydaje ze niewiele urasla os ostatnego yniku tydzien temu - 37800, ale dzwonilam do ginka zestresowana i mowi ze jest dobrze i zebym sie uspokoila :D)

    zrobilam sobie jeszcze
    tsh 2,040 (norma 0,400-4,000)
    ft3 3,78 (norma 1,71 - 3,71) - tu niby powyzej normy ale mowi zeby sie nie stresowac bo to niewiele a przebadamy to jeszcze i w razie czego do endokrynologa pojde
    ft4 1,12 (norma 0,80-1,90)

    bedzie?
     

Poleć forum