reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka - co powinna kupić mamusia dla siebie i dzidziusia?

Znalazłam i w poniedziałek po dogadaniu wysyłki kupuję :)
Ja miałam upatrzony Jedo Bartatinę. Znalazłam na gwarancji do lutego za rozsądną cenę jak na wózek używany rok. Jak się uda dogadać z wysyłką, wrzucę zdjęcia :) mam nadzieję, że na żywo spodoba mi się tak jak na fotkach (chodzi o kolor, bo sam wózek znam).

reklama
No to czekamy z niecierpliwością :rofl2:

Mika - Dokładnie, każdy potrzebuje czegoś innego od wózka a życie i tak zweryfikuje nasze wybory, a przynajmniej mam-po-raz-pierwszy, bo doświadczone już wiedzą na co zwracać szczególną uwagę :tak: A na jaki się zdecydowałaś?

Ostatnia edycja:
Dla córki miałam X-landera X-A, ponieważ dostałam od siostry. Więc brałam co było.
Jako spacerówkę gdzieś w ok 7-8 msc kupiłam Jane Nomada . Ma wielkie siedzisko i duży kosz na zakupy,tylne pompowane koła.
.Później kupiliśmy Maclarena XT. Z tego ostatniego jestem chyba najbardziej zadowolona. Świetna parasolka....
A teraz dokupiłam gondolę Capazo do Nomada ( bardzo duża, chyba 80 cm wew, wbudowana moskitiera, wentylacja z tyłu budki) i Jane Solo w wersji spacerowej.
Solo składa się jak parasolka,mąż twierdzi ,że mało miejsca zajmuje. Nie jest tak lekki jak XT, ale jak pisałam wcześniej potrzebny mi stelaż w domu i ew na wyjazdy.
Na stelażu Nomada i Solo mogę montować gondolę bez adapterów , a także foteliki z tej firmy.
Wszystkie 3 mają spacerówki rozkładane prawie na płasko, Solo i XT mocno zabudowane budki,że można w razie potrzeby zakryć prawie całe dziecko.
Gdybym nie miała ograniczeń wagowych, wybrałabym inaczej. Coś z lepszą amortyzacją, na pompowanych kołach...

No i skasowałam długiego posta....:wściekła/y:
Do samochodu kupimy pewnie Jane Strata,żeby nam na oba stelaże pasował.Ma dobre opinie i 4 *. Ale na żywo jeszcze nie oglądałam. Choć przy pierwszym dziecku prawie nie korzystaliśmy z tej opcji. Może ze 2 razy...

A Maclaren fajny. Wybrałam kilka modeli parasolkowych i porównałam sklepie i wypadł najlepiej.Wg moich kryteriów oczywiście...A byłam przeciwnikiem tej marki...:tak:

Bellina będziesz zadowolona:tak: Nie wiem jak ze spacerówki, bo opinie są różne, ale z gondoli na pewno:tak: Ja mam go w takiej tapicerce:

135489729_1_644x461_wozek-jedo-bartatina-gondola-spacerowka-gorzow-wielkopolski.jpg

Nie widać brudów, kurzu, nie nagrzewa się. No i uniwersalny i dla dziewczynki i dla chłopca - celowo kupowałam taki kolor.

Załączniki

• 135489729_1_644x461_wozek-jedo-bartatina-gondola-spacerowka-gorzow-wielkopolski.jpg
    135489729_1_644x461_wozek-jedo-bartatina-gondola-spacerowka-gorzow-wielkopolski.jpg
    21,7 KB · Wyświetleń: 81
Jagódka wiem, wiem ;-) Znam ten wózek. Myślałam nad roanem maritą, ale jednak ten znam i w dodatku jest na paskach. Spacerówki używać raczej nie będę, bo mi się total nie podoba, a będę miała spacerówkę po siostrzenicy. Ten mój jest grafitowo-zielony, trochę ciemny, ale strasznie mi się spodobał, więc mam nadzieję, że jak jeszcze będą upały, to tylko w sierpniu. A z resztą z dzieciem się nie chodzi w słońcu pełnym i nie w godzinach południowych, więc myślę będzie oki :cool2:
A ten kolor fajny rzeczywiście. Patrzyłam z ciekawości na nowe, to w tym roku, jakoś średnio z kolorami :-p

Kopacz, a ktory ręcznik wzięłas? Moja mama tez dzis była w ikei i kupiła mi kilka drobiazgów m.in.dwa ręczniki z kaprurkiem, lampkę led bezprzewodowa i lampkę gwiazdkę na sciane.

reklama
Do góry