reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

Phelania kosz cudny, zwłaszcza z białym stelażem.... ale zwróciłaś uwagę na wymiary?
On jest mniejszy od gondoli, na dnie ma tylko 65 cm (moja gondola miała 80cm, a starczyła na 5 czy 6 m-cy)... maluch będzie nosił rozmiar 62 i już mu może być ciasno....
nie chcę mącić, ale zastanów się jeszcze, bo może ta kołyska starczyć na góra 1-2 m-ce.

reklama
Phel - to samo chciałam pisać. Dosyć mały ten kosz. Taka malutka gondola na 2-3m. Ja pamiętam, że tą naszą kołyskę z coneco schowaliśmy w lipcu czyli Antek miał 6,5m. Nie korzystał z niej w ogóle, a jak go tam położyłam to już się obijał o ścianki, bo był taki duży.

Nef - ja mam Jedo Bartatine Alu plus na paskach u moich rodziców. Wózek cudowny pod względem amortyzacji :).. Tylko ta spacerówka taka niezbyt ładna.. Nam teraz będzie służył podczas pobytu u rodziców.

smile to ja mam to samo, buja cudnie, więc pewnie przez pierwsze 2-3 miesiące będę korzystać
a najlepsze jest to, że wybierając kolor patrzyłam tylko na gondolę i wzięłam 2-kolorowy. Nawet nie oceniałam wyglądu spacerówki, z której przecież się więcej korzysta (przynajmniej teoretycznie)... a potem zauważyłam u innych, że ta spacerówka dużo lepiej wizualnie wygląda jak jest jednokolorowa. Kiedyś widziałam dziewczynę z zieloną spacerówką i w środku identyczny śpiworek - nawet fajnie to wyglądały.

a ja u rodziców zostawiłam Lirę 4, trochę się nadwyrężyła, ale do okazjonalnego korzystania się jeszcze nadaje.

Teraz najbardziej mnie wkurza, że mam lekko rozdartą budę w Bartatinie, bo mieliśmy mały "wypadek" na działce i zarazem wielkie szczęście. Mieliśmy świeżo postawioną altankę a na niej wielka, ciężka połać dachowa, ale jeszcze nie przyśrubowana (stało tak ze 2 -3 dni).
I zerwał się silny wiatr i wyobraźcie sobie, że zwiało tą ciężką płytę i sru w wózek, który stał kilka metrów dalej. Była rozłożona buda, wózek wyjątkowo nie miał zaciągniętych hamulców, więc tylko rozdarło tą budkę, a wózek z Gosią pchnęło dalej:szok: a młoda nawet się nie obudziła... ma ta moja mała jakiegoś dobrego anioła stróża:tak:

Nef - to mieliście szczęście!! Mogło się skończyć o wiele gorzej..
Nasza bartatina ma wypłowiałą budkę, bo Antek wiecznie spał na dworze w wózku. Mamy kolor ciemnoszary z zielonymi kółkami w niektórych miejscach. Chciałam kupić nową budkę, ale ponoć nie ma takiej możliwości. Trzeba kupić budkę + poszycie gondoli czy całą gondolę.. jakoś tak. A cena była kosmiczna. Poza tym teraz już nie ma tego wzoru w ofercie. No cóż. Na weekendy u rodziców może być. Chociaż tych pasków będzie mi brakować. Jak przeniosłam Antka w wieku 8m z bartatiny do X-landera XA to miałam wrażenie, że mu zaraz plecy połamię jazdą po dziurach. Jednak na takie drogi jak u mnie to taki wózek na paskach jest cudny.

Phel ja nie mam zadnego typu, bo jak w ciąży z Gosią się rozglądała, to w ogóle nie patrzyłam na wymiar - to tylko teraz jestem taka mądra, bo wiem kiedy młoda mi z gondoli wyrosła... U mnie pzewazają teraz względy praktyczne, wydaje mi się , że warto patrzeć, żeby była jak największa, a nie koniecznie najładniejsza:tak:

Własnie mi sie przypomniało jak byłam z Gosią taką 5-6 miesięczną w sklepie dzidziusiowym i ona ledwo się mieściła w gondoli (zima) i jakaś para w ciąży, spytała o jej wiek... a właśnie sprzedawca próbował im opchnąć wózek za 4 tys... mina przyszłego taty - jakby obuchem dostał (to tylko na pół roku?!!!) mina sprzedawcy - jakby chciał mnie zabić wzrokiem - BEZCENNE:-D

Dziewczyny, zostało mi właściwie kupić butelkę/butetki, smoczki i laktator.
Wiecie może czym się różnią te dwa rodzaje między sobą (oprócz koloru :-))
TOMMEE TIPPEE BUTELKA 260 ANTYKOLKOWA NIEB RÓŻOWA (3020005223) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Tommee Tippee Butelka antykolkowa 260 ml 0%BPA (3017178890) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Jak dla mnie to nie widzę różnicy, obie są antykolkowe....
I jeszcze jedno. Planuję karmić piersią, i nie wiem ile powinnam buteleczek zakupić. Jedną, dwie czy jakiś zestaw (to byłby i na później)???

Wiosna o ile sie orientuje to ta 2 jest antykolkowa bo ma ta rurke odpowietrzajaca, ktorej nie maja te kolorowe...
Ja narazie kupilam 1 taka jak w 2 linku bo nie wiadomo czy mlodemu podpasuje, a dokupic zawsze mozna.

reklama
Do góry