reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

Przedstawiam Paklanki :-D

Super PAKLANKI woreczki na zużyte pieluszki 50szt (2742653479) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

tylko nie kupujcie na allegro bo na carrefourze są za 3,5

Kosza na zużyte pieluchy TT nie miałam i korzystałam z Paklanek

co do ilości butelek to jeśli masz zamiar karmić piersią to wystarczy jedna 150 ml a jak dziecko nie będzie chciało cycka mamy to kupisz większe 260 ml 2-3 sztuki i wystarczy

Ja bym nie kupowała butelek antykolkowych bo nie wiadomo czy dziecko w ogóle będzie je miało a w razie co taka butelka co najwyżej w dwa dni jest u ciebie:tak:

Jestem zachwycona paklankami, ze ktos cos takiego wynalazl:)

Z butelkami faktycznie macie racje, kupie ze dwie, bo zamierzam karmic piersia choc tego nie da sie do konca zaplanowac...Nie wiem czy wam mowilam, ze tutaj bardzo rzadko kobiety karmia piersia i dla tych co sie zdecyduja sa specjalne gratulacje i grupy wsparcia heh;-)

reklama
Izunia23 - ciekawe czemu nigdzie nie piszą o tym nakryciu:rofl2:. ale w styczniu się w sklepie dowiem jak wejdą nowe modele... a jeszcze pytanko, fotelik też był w zestawie??

krolewnazmarcepana - koniecznie przymierz córcie do spacerówki bo o ile mi się dobrze kojarzy to siedzisko nie było duże, no chyba że to zmienili

Pchla_Szachrajka - ja miałam dla Mai tomee tippe , ale ona była na cycu 1,5 roku więc butelki służyły do herbatki itd ale ona nie była wybredna każda butla jej pasowała :-) Tylko że one są szerokie i jeśli się na nie zdecydujesz to pamiętaj że smoczki, podgrzewacz, czy też takie opakowanie utrzymujące temp musi być już firmowe. Nie wiem na co się nastawiasz kochana bo jeśli na karmienie piersią to tych butelek jest za dużo! Bo dziecko będzie piło z niego herbatkę np a później i tak musisz zmieniać smoczki bo są rozmiary w zalezności od wieku pierwsze są chyba do 3 mca. Jeśli chodzi o kosz nie miałam takiego cuda, ale nie oszukujmy się smurd z pampersa jest niesamowity... my używalismy paklanki takie woreczki zapachowe...
A i wracając do smoczków butelkowych TT one są imitowane na kształt sutka jak dziecko pije

Ankzoc: ja wlasnie szukam malej spacerowki, dla dziecka zeby 4 miesieczne juz jexdzio na rozlozonym oparciu, moja maja jest malenka i nasz wielki wozek jest w dalszym ciagu na nia za duzy:/

Co do butelek dla mnie avent i lovi to porazka, mam zamiar kupowac TT jak Lena zaakceptuje :p
podgrzewacz kupuje na pewno
kosz na pieluchy :d niiiee :p

aa dzis nie obejrzalam wozka, bo sie wkurzylam na meza bo mi mowi po co mi iny wozek zeby znowu kase wydac, a ja mu to po co on kupil iphone za 1000zl skoro ma dobry telefon :p i on chce wypasiony tel a ja wygodny wozek :p
ale jutro pojade ze szpitala do sklepu i zobacze
za to kupilam w tkmaxx sliczy 5pak body na 0-3miesiecy :d oczywiscie w kwiatki itp :p

Ja przy Antku używałam najpierw Aventu, później Lovi. Nie sprawdziły sie. Dopiero TT nam odpowiadały.
Wczoraj wyrzuciłam wszystkie butelki po Antku. Tak czy siak będzie trzeba kupić nowe, a te sie tylko po szafce walały.

Paklanki używałam na wakacjach jak trzeba było kupsko wrzucić do śmietnika. W domu nawet paklanek nie używam i nie używałam. Pieluchy lądowały w normalnym koszy pod zlewem, a ten codziennie opróżniany. A jak kupsko już na prawdę dawało czadu to wrzucałam do zwykłego woreczka śniadaniowego albo reklamówki :p. Paklanki to w sumie też tylko reklamówki - z tym, że zapachowe ;)

Ja o wózku na razie nie myślę. W styczniu się zastanowię co z naszym przeklętym XA - kupić gondolę czy od razu cały nowy wózek. Bartatina już u rodziców czeka na kolejnego potomka. Nie będziemy zmuszeni wozić wózka do Opola i z powrotem.

co do butelek, to ja karmiłam cycem przez rok, a zostało mi z 10 szt. aventu tych najmniejszych... bo ciągle je dostawałam w prezencie, jak nie u gina, to na szkole rodzenia, to znowu u gina, to od ciotki... szok:szok:
Poza tym moje dziecko nie tolerowało butelek, smoczków. W szpitalu jak była potrzeba dokarmienia, to dawały mleko strzykawką - polecam. Bo do butli maluch może się przyzwyczaić, a potem nie chce cycka i zabawa laktatorem, a potem do butelki. Moja szwagierka tak ma i moja kuzynka, karmiły piersią i jednocześnie nie karmiły

co do paklanek, to ja używałam zwykłych woreczków (siateczek) na rolce, takich jak w markecie na wrzywniaku. Warto mieć kosz na śmieci z pokrywką i wsio;-)

królewnazmarcepana ja mam spacerówkę britaxa b-agile i ona jest od noworodka (ma mozliwość zamontowania bardzo nisko pasów). Spacerówka sama w sobie wydaje się dosyć duża, ale jest lekka i składa się do bardzo małych rozmiarów.
Moze zerknij sobie co britax oferuje, maja kilka modeli wózków.

smile możesz mi jeszcze raz napisać jaki fotelik wzięliście dla Antka? Dzisiaj oglądałam w Askocie na Braniborskiej i najbardziej mi podpasował Casualplay Protector Fix. Wydaje się wygodny i ma 4 w testach ADAC, no i ma fajną możliwość rozkładania. Czy to ten macie? Naspisz prosze czy jestes zadowolona, czy nie ujawniły się jakies wady w uzywaniu.

Jeśli chodzi o butelki, to z Julą miałąm Lovi i jestem z nich mega zadowolona. Mała do tej pory pije z nich mleko rano.
Dla Leny kupię chyba jednak z TT, może akurat jej podpasują :-)

ankzoc nie, fotelika nie było w cenie, a o tym śpiworku pamiętam w spacerówce bo chciałam w nią wsadzic Julkę i szarpałam sie, żeby go wyciągnąc, tazke był na 100 %

Nef - jeszcze nie kupiliśmy kolejnego, bo nie ma kiedy pojechać, więc nie pomogę :/... A zmiana jak najbardziej konieczna. Głowa wystaje. A na krótkich trasach nie da rady zapiąć Antka w pasy, bo kurtka przeszkadza.

Ja też miałam kilka butelek Aventu od ginekologa, a to z jakieś gazety... Nie pamiętam czy aby w paczce w szpitalu nie było butelki. Na pewno był smoczek Aventu.

smile a ile wzrostu ma Antek?

Gosia ma teraz jakieś 92 cm i mam obawy czy ten większy fotelik nie jest jeszcze ciut za duży

U nas w King Plusie zagłówek jest równo ze skorupą fotelika, zawsze mamy mega problemy z ta regulacją zagłówka, ale może da sie go wyciągnać trochę ponad obrys skorupy? Jak jest u Ciebie?

co do butelek, to ja karmiłam cycem przez rok, a zostało mi z 10 szt. aventu tych najmniejszych... bo ciągle je dostawałam w prezencie, jak nie u gina, to na szkole rodzenia, to znowu u gina, to od ciotki... szok:szok:
Poza tym moje dziecko nie tolerowało butelek, smoczków. W szpitalu jak była potrzeba dokarmienia, to dawały mleko strzykawką - polecam. Bo do butli maluch może się przyzwyczaić, a potem nie chce cycka i zabawa laktatorem, a potem do butelki. Moja szwagierka tak ma i moja kuzynka, karmiły piersią i jednocześnie nie karmiły

co do paklanek, to ja używałam zwykłych woreczków (siateczek) na rolce, takich jak w markecie na wrzywniaku. Warto mieć kosz na śmieci z pokrywką i wsio;-)

królewnazmarcepana ja mam spacerówkę britaxa b-agile i ona jest od noworodka (ma mozliwość zamontowania bardzo nisko pasów). Spacerówka sama w sobie wydaje się dosyć duża, ale jest lekka i składa się do bardzo małych rozmiarów.
Moze zerknij sobie co britax oferuje, maja kilka modeli wózków.

smile możesz mi jeszcze raz napisać jaki fotelik wzięliście dla Antka? Dzisiaj oglądałam w Askocie na Braniborskiej i najbardziej mi podpasował Casualplay Protector Fix. Wydaje się wygodny i ma 4 w testach ADAC, no i ma fajną możliwość rozkładania. Czy to ten macie? Naspisz prosze czy jestes zadowolona, czy nie ujawniły się jakies wady w uzywaniu.

Ja mam taki fotelik dla młodej i jestem bardzo zadowolona, kupiliśmy jakoś na początku roku i jak do tej pory żadnych wad nie zauważyłam :-) Co do gwiazdek w testach to ogólną ocene ma 4* ale za bezpieczeństwo ma 5* ;-)
Bardzo łatwo można wyregulować fotelik, aby dobrze do kanapy przylegał. No i podoba mi się, ze nie trzeba dzieciaka zdejmować żeby "rozciagnąć" siedzisko, tylko wystarczy pokręcić pokrętłem i jak ma się na IsoFixie to dodatkowo się rozciąga.
Ja w każdym badź razie polecam bardzo ;-)

reklama
a własnie, to chyba ty dominiczka pisałaś o tym foteliku, bo coś pamiętam o tych stalowych ramach.
dziwi mnie tylko, że nie ma go na allegro, a koleś w sklepie mówił że jest od kilku lat na rynku.

A od jakiego wzrostu stosowaliście ten fotelik.

Gosia ma romera king plusa i ma 92 cm, w kurtce juz ciasnawo, zaś w tym protectorze fix jak jest wyprostowana to ok, ale jeśli bedzie się opuszczać (zjeżdżać dup.kiem) to pasy chyba będa za wysoko, a wtedy w razie w. uraz szczęki:baffled: Wiec mam dylemat.
W inne foteliki już się nie dała posadzić... uciekła:sorry:

A pamiętasz ile płaciłaś? U mnie jest teraz niby promocja i 689zl, na necie ceny wyższe, na allegro wogóle go nie ma.

Do góry