reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

Paulinka na Smoluchowskiego jest w miarę tanio sklep nazywa sie rampers i z tego co ja się rozglądałam to jest w nim najtaniej jeśli chodzi o wózki łózeczko i te inne akcesoria.
AAAA niestety u nas nie ma mathercare.

reklama
Dziewczyny z Warszawy moge wam polecic fajny wielki sklep Mama i Tata cala wyprawke tam kupowalam sklep sssuper!!!!i ceny naprawde w porzadku.Sklep znajduje sie w Babicach ale godny polecenia!!!warto sie przejechac!!!

A co do łóżeczek młodemu kupilismy za 100zł na allegro najprostsze z sosny z wyjmowanymi szczebelkami i jestem zadowolona bardzo do tego posciel i ochraniacz w baldachimy sie nie bawilismy bo tylko kurz sie na tym zbiera:)
Przy Marcelku musimy pomyslec bo musze kupic odzdzielna kolosyke mala cos takiego Nowa FIRST YEARS Kołyska łóżeczko nosidło 5w1 (2818480527) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. tylko używke bo to jest do 5mż ,i bedzie przy naszym łożku bo Alan bedzie sobie smacznie spał w swoim pokoju ,Marcel troche podrosnie i kupie mu takie same łóżeczko jak u Alanka;)Ogólnie młody majac juz 3 miesiace spał sam w pokoju .

Ostatnia edycja:
ja mam lozeczko po synku!:)) troche obgryzione z jednej strony ale co tam hehe

Ostatnia edycja:
nie:)) moj mial ponad 2 latka i spal na takim lozku:)
z zabezpieczeniem.. wrazie czego podkladalam miekkie poduszki na dol.. wrazie gdyby spadl.. ale nigdy sie to niezdarzylo
mojej kolezanki corka ma 2 latka i tez spi w takim lozku:) i jej sie podoba
nie spadla tez

Dotkass; koleczka nie sa niezbedne ale fajnie gdybysmy mogli przestawiac polozenie lozeczka na noc, jescze ta marsylia druga ma wyciagane ale jest drozsza i bardziej zabudowana ;-/

Dziewczyny co do łożeczek moge polecic płozy (odzielnie kupowane) na allegro tanie i sie SPRAWDZAJA!!! i pasuja prawie do kazdego lóżeczka jak młody mi zaplakał w nocy to lekko noga z łożka kopnelam i Aluś sie bujał:-)teraz juz zdjelismy ale naprawde polecam:)

ladies, Phelania - mój Antek śpi jakoś od roczku na zwykłym materacu. W łóżeczku obijał się o boki i się budził. Poza tym zawsze był ryk. Nie lubił w nim spać. Teraz ma zwykły, duży materac na podłodze w swoim pokoju. Nie spada z niego, więc chyba nie będzie też spadał jak dostanie normalne, duże łóżko. Wszystko okaże sie w marcu jak sie przeprowadzimy :)

reklama
Phelania moja Gosia przeniosła się do łóżka z niską barierką ochronną (demontowaną) jakoś na krótko przed 2 urodzinami. Była zachwycona, że sama może się wgramolić do łózka. Mamy 80/180.
Zaś syn mojej sąsiadki jeszcze wcześniej, miał góra 1,5 roku. A to dlatego, że zaczął w nocy wyłazić z własnego łożeczka niemowlęcego i włazić siostrze do łóżka z barierką.

smile u mnie Gośka tak wypadła górą łózeczka... i ja to widziałam i mało zawału nie dostałam, bo spadła na głowę. Myslałam, że sobie kręgosłup przetraciła:szok:
to było łóżeczko turystyczne, na urlopie, od razu zaczełam zostawiać rozsuniety dół (wyjście)
Być może przyczyną było to, że w domu spała już w normalnym łózku i przyzwyczaiła się, że wyłazi,kiedy chce, bo w łóżeczku niemowlęcym nigdy nie musiałam wyciągć szczebelek, bo nie próbowała przełazić. I tu nagle taki zonk:no:

shy dobrze kombinujesz z tym zestawem łóżeczko z pościelą. To naprawdę wychodzi taniej, nawet jeśli moskitiere rzucisz w kąt. Ja też kupiłam zestaw, ale wybrałam taki, który nie ma moskitiery. Spróbuj napisać do sprzedawcy, może da się zrezygnować z moskitiery (czy co tam jeszcze zbędne) i zamist tego np. przewijak gratis, albo obnizenie ceny.

Co do baldachimów - wyglądają genialnie na zdjęciu, ale w codzinnym użyciu mogą być utrapieniem. Co kto lubi.:tak:

Do góry