reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

Dziewczyny, juz kiedys wklejalam te otulacze, bardzo mi sie podobaja i mieszcza sie w budzecie domowym. Nie wiem tylko ktora wersje wziac-zwykly kocyk czy podszyty misiem?

ja bym wziela bez misia. na wiosne-lato bedzie w sam raz :-)

Mam pytanko bo wiele dobrego slyszalam o tych kocykach la millou a te malpki i plarek wygladaja tak samo :biggrin2: Myslisz ze to to samo? Pewnie cenowo duzo lepiej wyszloby samodzielne szycie, tylko gdzie zdubyc taki material?

to dokladnie to samo ;) polar Minky a do tego zazwyczaj bawelna projektu Michael'a Millera etc.
tak duuzo lepiej to cenowo nie wychodzi, bo jakies 90-100zl za kocyk (zalezy jaki material sie kupi i gdzie), ale ja mam zamiar z materialu ktory mi zostanie uszyc jeszcze zabawke sensoryczna i jakas maskotke i tu mi sie juz bardziej zaczyna oplacac, bo sama zabawka sensoryczna z tego polarka to 50zl... nie mowiac juz o maskotkach.
generalnie na materialy typu polar, bawelna, antyalergiczne wypelnienia kocyka, tasiemki etc. mam zamiar wydac 150zl, a rzeczy ktore chce zrobic w sklepie kosztowalyby mnie conajmniej 250zl... wiec i tak bede stowke do przodu ;)

no i ja mam zamiar uszyc 75x100cm, a te za 150zl sa mniejsze...

co do tych kocykow sygnowanych przez Muche to tez mi sie wzory nie podobaja :baffled:
ale wszelkie sowki, malpki, wielorybki itp. baaaardzo :-)

reklama
Dzięki tym kuponom do tesco też poszalałam, dzięki jeszcze raz!
i jeszcze dzięki punktom payback w smyku kupiłam wanienkę, smoczki i kocyki :-)
IMG00253-20121204-1014.jpgIMG00254-20121204-1015.jpgIMG00255-20121204-1016.jpg

Załączniki

• DSCN3553.jpg
    DSCN3553.jpg
    20 KB · Wyświetleń: 50
  • DSCN3555.jpg
    DSCN3555.jpg
    23 KB · Wyświetleń: 51
  • DSCN3557.jpg
    DSCN3557.jpg
    24,7 KB · Wyświetleń: 52
  • DSCN3559.jpg
    DSCN3559.jpg
    25,5 KB · Wyświetleń: 52
Aguś super zakupki ;))

ja juz chyba nawet smoczkow nie bede kupowala, bo juz z "Bezpiecznego Malucha' mam uspokajajacego NUKa z silikonu, wczoraj w Koali (centrum poloznicze w Krk) m.in. dynamiczny uspokajajacy Lovi... to juz chyba wiecej mi na poczatek nie trzeba:)

dziewczyny jakby ktoras sie wahala jakie kosmetyki dla dzieci maja dobre sklady i co wybrac to polecam ta strone do poczytania Zapiski Podwojonej: Moje Analizy
ja sama jestem zbyt leniwa zeby analizowac sklad za skladem a tu podane na tacy...
i tak stwierdzam, ze z kosmetykow postawie na Hippa, Flos Lek i moze Babydream (musze powachac czy zapach tak samo bedzie mnie odrzucal jak tych Babydreamowych mazidel na rozstepy)

A oto moje pierwsze poważniejsze zakupy, dzięki kuponom od Nef udało się zaoszczędzić sporo pieniążków, a gdyby nie mój K nakupiłabym jeszcze więcej :-D
pierwszy raz wklejam fotkę, mam nadzieje że nic nie spieprzę...jak to zazwyczaj bywa :)

Załączniki

• DSC08952.JPG
    DSC08952.JPG
    39,6 KB · Wyświetleń: 61
dotkass bo ja sie wlasnie naczytalam, ze to Oilatum jednak lepiej na zapas nie uzywac tylko jak rzeczywiscie cos by sie mialo dziac ze skora dziecka... podobno tez tak mowia na szkole rodzenia, na ktora sie wybieram.
wiec ja chyba od poczatku bede wlasnie tego Hippa lub FlosLek, a jakby sie cos dzialo to siegniemy po Oilatum lub Emolium:-)

co jest dziewczyny? co tak ostroznie? tylko ja poszlam w ubranka typowe pod plec? (znaczy sie chlopiece):D

reklama
oj dziewczyny ale wam zazdroszczę tych zakupów :sorry2:ja muszę nie wiele rzeczy kupić i są to rzeczy letnie więc bryndza póki co u mnie z ubraniowymi zakupami a i reszta rzeczy też dopiero gdzieś w przyszłym roku:sorry2::-(

Do góry