reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

dziewczyny a macie jakies pomysly na ubranie dla dziecka na wyjscie ze szpitala?
wiadomo zależy od pogody.. ale ja wlasnie nie wiem czy lepiej żeby dziecko bylo ubrane w jakiegoś bodziaka i śpiochy i na to jeszcze jakiś pajacyk z kapturkiem z polaru, czy jakaś bluza polarkowa z kapturem i nóżki otulić kocykiem??...
ja się boję że będzie mi ciężko wyczuć w co dziecko ubrać żeby się nie zgrzało lub żeby nie zmarzło...
kupowałyście jakieś grubsze pajacyki typu kombineozony...?
ja mam niby termin na koniec kwietnia... blizej maja i nie wiem czy mi sie to przyda...

reklama
lenka śliczne te ubranka:tak:
A wy już wiecie kto mieszka w brzuszku? bo mi jakoś umknęło?

mm83 ja mam termin na 20 kwietnia i planuję założyć body i pajacyk, a na to kombinezonik wiosenny (mam taki pluszowy z 5-10-15 bez podszewki). Oczywiście czapeczka i skarpetki. Kupiłam też kocyk do fotelika samochodowego i w razie potrzeby opatulę dodatkowo tym kocykiem.
U nas pogoda jest niestety nieprzewidywalna. Teoretycznie powinno być ok. 15 C, ale równie dobrze może być 20 albo śnieg. Pamiętam, że jak byliśmy z malutką Gosią jakoś 2 lata temu w maju w Chorwacji to dostaliśmy info, że w Polsce śnieg. Myślałam, że to żart, dopóki nie dostałam mmsa z fotką z mojego własnego balkonu:szok: bo szwagier przychodził kwiatki podlewać:-D

dziewczyny a macie jakies pomysly na ubranie dla dziecka na wyjscie ze szpitala?wiadomo zależy od pogody.. ale ja wlasnie nie wiem czy lepiej żeby dziecko bylo ubrane w jakiegoś bodziaka i śpiochy i na to jeszcze jakiś pajacyk z kapturkiem z polaru, czy jakaś bluza polarkowa z kapturem i nóżki otulić kocykiem??...ja się boję że będzie mi ciężko wyczuć w co dziecko ubrać żeby się nie zgrzało lub żeby nie zmarzło...kupowałyście jakieś grubsze pajacyki typu kombineozony...?ja mam niby termin na koniec kwietnia... blizej maja i nie wiem czy mi sie to przyda...
mm83 przygotuj se ubranka lżejsze i cieplejsze, polożne podczas wyprawiania dziecka do domu same zdecyduja jak ubrac malucha a reszte oczywiscie zabierzesz :)

Ja materaca też nie kupuje nowego. Mam po Antku. A Antek praktycznie w swoim łóżeczku nie spał, więc jest jak nowy.

mm83 - ja mam podobnie jak Nef. Ubiorę małego w body + śpiochy i wpakuje do kombinezon wiosennego. Jak będzie zimno to go przykryję jeszcze kocem na te kilka metrów z szpitala do auta. Jak będzie cieplej niż powinno być to najwyżej się trochę zgrzeje :/... a

aisak - u was ubierają dziecko do wyjścia??? U nas nie. Ubrałam sama Antka i poszłam się pożegnać to się zdziwiły, że ja już gotowa do wyjścia. Kontrola pediatry była 2h wcześniej i wtedy dali nam zielone światło do wyjścia.. nic więcej ich już nie interesowało.

Mi tez położne nie ubierały młodej, choc wtedy był upał wiec niewiele trzeba było zakładać ;-)
Ja planuje naszykować body dł. rękaw, pajac welurowy i na to mam kombinezon taki wiosenny bawełniany i w zaleznosci od pogody gruby albo cieńszy kocyk. Ja mam termin na sam początek kwietnia więc jakby się okazało, ze jednak jest zimno i nie daj Boze śnieg... no to mam jeszcze taki grubszy kombinezon (tylko rozmiar moze być za duży, ale trudno na 1 raz nie będę kupować).

AAA co do wyprawki dla nas polecam przygotować sobie w apteczce czopki glicerynowe... ja po porodzie miałam straszne problemy w tej kwestii, a jak przyszło co do czego to płakałam z bólu i prawie zamdlałam. Mama biegiem do apteki leciała po czopki bo nie mieliśmy. Całe szczęście pomogły...

Ostatnia edycja:
dzieki dziewczyny czyli w kwestii ubrania myslimy podobnie:)
bede polowala na lżejszy polarkowy kombinezonik...
podoba mi sie tego typu i jest niedrogi... ale juz mam dosc rozowego i chcialam jakis inny kolo typu czerwony, bezowy itp... a tu jak na zlosc w tych sklepach dla tak malych dzieci to sa albo roze albo niebieskie...
no ale niedlugo wejda kolekcje wiosenne to moze cos znajde... tyle ze to pewnie bedzie droższe... eh

ROCK A BYE BABY ** PAJAC KOMBINEZON FROTTA 0/1 56 (2888050141) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

ja mam termin na 10 kwietnia więc w ogóle nie wiadomo jaka będzie pogoda. Wy z kolei na koniec kwietnia to i z 25st możecie mieć:-). Pamiętam, że zeszłoroczna majówka była bardzo ciepła

Tasia no problem mamy wszystkie, bo zeszłoroczna majówka była bardzo ciepła, a 2 lata wcześniej śnieg...
i bądź tu mądry:-D

reklama
Do góry