reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

pchełka pytałaś o rady i opinie, pisałam więc co myślę
nie będę Cię przekonywać, skoro masz wyrobione zdanie;-)

moja Gosia trochę przed 2 urodzinami przeniosła się do takiego (już wcześniej wklejałam)
ŁÓŻKO DLA DZIECKA LUX 80X160 80X170 80X180 80X200 (2907676349) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
to łóżko ma barierki, które można całkowicie zdemontować (zdjęcie prawie na samym dole - przed kolorami wybarwień)

reklama
Nef, hehe nie mam wyrobionego zdania, tylko rowniez pisze to co mysle:)))

Dokladnie twoje lozeczko jest super wiec widze ze blokady beda pelnily dokladnie taka sama funkcje...Staram sie kupic meble na ok 2-3 lata, bo pozniej bede kupowac dom i zmieniac wszystkie meble, stad staram sie uniknac niepotrzebnych wydatkow.

Kurcze ale ta cena ponad 1000 zl za lozeczko powala...Skad oni biora takie kwoty??

Pchła ja też mam problem jeśli chodzi o łóżeczko dla dziecka, mam mało miejsca i też będę kupowała takie, które będzie na 2-3 lata bo potem dzieciaczkom kupie piętrowe (mieszkamy u rodziców i mam tylko dwa pokoje). Znalazłam takie: Łóżeczko-tapczanik z szufladą DELFINEK Produ Bydg (2936432660) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.,
Zobacz załącznik 530060ma wymiary standardowego łóżeczka (120/60) i moim zdaniem w mojej sytuacji jest najlepszym rozwiązaniem. Do tego dokupuje fajną pościel (troche mnie pociągnie po kieszeni ale myśle że warto) Zobacz załącznik 530059
Ale każdy ma swoje gusta i wybór należy do was.

Wydaje mi sie ze dluzej mozna troszke stosowac wersje z wyjmowanymi szczebelkami jesli sie boimi, mozna rowniez kupic takie jakby boczne zabezpieczenia do lozek(widzialam w sklepie). Ale wiecie... ja od 1,5 spalam w normalnym lozku, teraz moja znajoma tez coreczke 1,5 roczna kladla do zwyklego lozka....mysle, ze nie ma co przesadzac-przeciez 3 latka nie bede w dziecinnym lozeczku trzymac...te zabezpieczenia to swietna sprawa jesli ktos sie boi...Ja chyba skusze sie na to lozeczko:)

A to ta barierka:

IKEA BARIERKA BARIERA BLOKADA DO ŁÓŻKA VIKARE (2894598162) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Właśnie też o takich zabezpieczeniach chciałam napisać. Ogólnie łóżeczko mi się podoba i jakbym miała kupować, to też na dłużej :-)

pchełka pytałaś o rady i opinie, pisałam więc co myślę
nie będę Cię przekonywać, skoro masz wyrobione zdanie;-)

moja Gosia trochę przed 2 urodzinami przeniosła się do takiego (już wcześniej wklejałam)
ŁÓŻKO DLA DZIECKA LUX 80X160 80X170 80X180 80X200 (2907676349) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
to łóżko ma barierki, które można całkowicie zdemontować (zdjęcie prawie na samym dole - przed kolorami wybarwień)

Też bardzo fajne łóżko. My chcemy spróbować Małego przełożyć do normalnego łóżka. Niestety zabezpieczeń się nie da zamontować, ale on dość szybko miał wyjęte szczebelki i sobie wspaniale radzi, więc liczę że i to poskutkuje. Na początku będziemy kłaść materac na podłogę, a jak się to nie sprawdzi, to kupimy mu nowe łóżeczko.

A co tam pochwale sie pierwsza zdobyczą :)

Przewijak komoda z wanienka w jednym - oczywiscie uzywane ale w miare dobrym stanie :) kocyk i tak na ten przewijak idzie wiec nie martwilam sie pęknięciami..mały szkopuł ze niema śróbek na środkowe polki ale męza powiedział ze cos sie dopasuje :)

2komoda.JPG

daliśmy 50 zł :) mysle ze warto było, chociaz z tego wzgledu ze wszystko bede miała pod reka a w dodatku ta wanienka ktorej niebede musiała dzwigac chcac wylać wode, w poprzedniej ciazy sie nadzwigałam teraz podziekuje :)

reklama
Do góry