reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

reklama
aisak ja na 90 nastawiałam tylko tetry, białe bodziaki jak się uzbierało itp a reszta normalnie :tak:

muro ja mam ten długi kojec, i do spania jest boski ;-) mąż się śmieje, że strzelił sobie w kolano jak mi go dał na urodziny, bo teraz przytulam się do kojca a nie do męża :-D a co do karmienia to zobaczymy czy się nada, czy będzie trzeba kupić ten mniejszy

aisak ja w ogóle nie myślałam o praniu w 90st, ja będę "dzidziusiem" w praniu codziennym prała ;-)

ok to super bo u mnie 90 stopni to 2 godziny pranie trwa wiec super dzieki za odpowiedzi :)

a któras sie orientowała jakie sa ceny tych proszków dla dzieci i ktory gdzie taniej bo ja 4 lata temu uzywałam loveli a teraz cena loveli jest strasznie wysoka...i zastanawiam sie jaki kupic a naprawde mam wielka sterte tych ubran wiec tego proszku tez pojdzie duzo :)

pscółka nie łódź się, że się lepiej wyspisz jak dziecko będzie w innym pokoju... będziesz jeszcze bardziej czujna...
a zrywać się z wyra, żeby utulić dziecko w drugim pokoju jest bardziej uciążliwe, niż np. bez wstawania włożyć rękę przez szczebelki do łóżeczka i chwilę pogłaskać po rączce (czasami wystarcza).
Matki już sa tak skonstruowane, że słyszą każde stęknięcie dziecka, w szpitalu będziesz wiedziała czy płacze twoje czy cudze, a jak już będzie płakać twoje, to jeszcze zrobisz się mokra jak mysz, dopóki nie przestanie:-D

aisak ja nic nie gotuję, bo to niszczy materiał, trzeba czytać wszywski w ubraniach z przepisem prania
jak zerkam na metki nowych rzeczy - niemal wszystko ma teraz max. temp. prania 40C, kurtki i niektóre swetry - 30C
sporadycznie pościel czy ręczniki mają 60C, a już mega rzadko spotykam sie z dopuszczalną temp. do 90C - są to zazwyczaj ochraniacze na łózko (bo posciel już nie)

pscółka a może ten kot to był jakiś astmatyk, co głośniej oddycha od noworodka:-D

a tak swoją drogą, jak nie będzie słyszała miarowego oddechu noworodka, to dopiero nie zaśniesz... taki instynkt matki:-D

Nef - tak to kot asmatyk:-D ale małe dziecko ma podobnie. ja mam straszną schizę na punkcie mojego snu, muszę mieć idealne warunki. Moja mama ma podobnie, ale na szczęście w nieszczęściu ogłuchła nieco na jedno ucho i teraz jak chce się wyspać to się na zdrowym kładzie:-D

reklama
wiosna - ja bym teraz nie kupowała takiego cuda. Jeżeli będziesz karmiła piersią to butelki są zbędne i nie przyda Ci się też sterylizator. Jak będą jakieś problemy z karmieniem i w ruch pójdzie mm to zawsze można wtedy kupić. Chociaż jak tak patrzę na koszt takiego urządzenia to w sumie drogie to nie jest.

Ja przy antku miałam podgrzewacz z TT. Butelki wyparzałam przez pierwszy miesiąc, a może i dwa w garnku z wrzątkiem.

Do góry