reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka oraz zakupy dla malucha i mamy

Ja dzisiaj chciałam sprawdzić ile mniej więcej wydam na zakupy w aptece i sobie powrzucałam do koszyka na gemini rzeczy, które uważam za niezbędne. Wyszło mi ponad 300 zł ale mniejsza o to, zauważyła kilka fajnych promocji, może ktoś skorzysta:
Moja lista zakupów aptecznych plus odnośniki do tych fajnych promocji:
Butelki avent http://www.aptekagemini.pl/avent-butelka-natural-260ml-butelka-nieb.html
Podkłady poporodowe baby ono i canpol po opakowaniu
Podkłady higieniczne seni soft 10 szt
Maść bepanthen przyda się za równo do pupci jak i do sutków http://www.aptekagemini.pl/bepanthen-baby-masc-ochronna-100g.html
Majtki poporodowe jednorazowe Baby ono 5 szt
Wkładki laktacyjne Tommee Tippee 2 op
Octenisept 50ml, większe opakowanie też ma bardzo atrakcyjną cenę ale stwierdziłam, że nie zdążę zużyć :)
Lactacyd ultra delikatny
Tantum Rosa
Sudocrem
Patyczki i płatki higieniczne dla niemowląt
Nożyczki dla niemowląt
Szczoteczka i grzebyk dla niemowląt z miękkim włosiem
Kosmetyki zdecydowałam się na Penaten: płyn do mycia ciała i główki oraz oliwka
Mydełko Oillan Med+
Natrium Chloratum do przemywania oczu w ampułkach
Woda morska do nosa http://www.aptekagemini.pl/marimer-baby-spray-izotoniczny-x-100ml.html
Gruszka na wszelki wypadek bo też zamawiam katarek
Herbatka laktacyjna
Termometr do kąpieli
Pampersy http://www.aptekagemini.pl/pampers-premiumcare-1-newborn-22szt.html

Katarek, laktator avent ręczny i osłonki na piersi zamówię u HubiWorld bo jest spora różnica w cenie :)
Z apteki mogą się jeszcze przydać czopki glicerynowe i paracetamol, witaminy d i k oraz termometr ale jeszcze się nie zdecydowałam czy będę kupować bezdotykowy.

Coś z zakupów aptecznych byście jeszcze dopisały bo chciałabym za jednym zamachem prawie wszystko kupić, a mogłam o czymś zapomnieć ;)
Dodałabym gaziki jałowe i krem z filtrem ;-)

reklama
Ja jeszcze domówiłam z aptecznych rzeczy witaminę D i K, ponadto sól fizjologiczną, espumisan i dicoflor w kropelkach oraz maść majerankową :)

Malutka nie kupuj już ciuszków- masz dużo, a potem może Ci się podobać coś nowego, innego za pół roku, więc nie ma sensu towarować się na rok. Szkoda kasy, a dzieci bardzo szybko wyrastają. Kup sobie coś ładnego :-)

Dziewczyny kremy z filtrem kupcie sobie w maju jak będzie świeża partia.z tego roku. Teraz są dostawy z zeszłego roku.
Poza tym co do filtrów - filtry zatykają pory i jeśli w maju nie będzie gorąco a i tak dziecko nie eksponujemy na słońcu specjalnie tylko je ochraniamy w wózku to moim zdaniem nie ma co smarować przez pierwszy miesiąc.

Wszelkie maści majerankowe, espumisany itd, flory bakteryjne to będę kupować jeśli będzie potrzebne i jak się dziecko urodzi.

Tak samo ubranka - można kupić po porodzie, szczególnie te większe, promocji będzie mnóstwo a i moda rożna.
Pieluch tez nie ma co robić zapasów, szkoda kasy, lepiej rozłożyć wydatki na bieżąco.

Malutka nie kupuj już ciuszków- masz dużo, a potem może Ci się podobać coś nowego, innego za pół roku, więc nie ma sensu towarować się na rok. Szkoda kasy, a dzieci bardzo szybko wyrastają. Kup sobie coś ładnego :-)
No. Nie kupuję już. Sobie też nie, bo ostatnio pokupowałam kilka ciuszków ale takich cieplejszych. Jestem ciekawa czy wejdę w ciuchy letnie czy nowe będę musiała kupić ;) chodzi mi głównie o spodenki, sukienki, spódniczki.

Ja apteczną (lekową) wyprawkę zostawiam sobie na później. Nie kupuję tych wszystkich maści, kropelek bo nie wiem czy się przyda. Kupię tylko do kąpieli i oliwke jakąś. Pewnie te witaminy co przy karmieniu piersią są ważne też kupię.

Tak, witaminki warto zakupić :)

Ala ta butelka avent wydaje mi się, że w HubiWord jest w korzystniejszej cenie, porówaj sobie ;)

Klamka zapadła, łóżeczko W KOŃCU zamówione :yes:

Czas na wózek....

Mauri jakbyś zdecydowała się na quinny to w dziecięcym ekspercie mają -20%

Dla dziecka do kąpieli polecam Oilatum. Sprawdził się nam przy córce. Od razu nawilża skórę i nie trzeba żadnych oliwek

Olenka mnie polozna właśnie mówiła ze właściwie to Oilatum na start wystarczy. Jakieś próbki przyniesie ona, a kosmetyki zaczniemy wprowadzać po obserwacji w pierwszych tyg dziecka.
Chwale sie, z racji tego, ze moja wyprawka daleko w tyle, doznałam dzis motywacji i zamówiłam fotel i stolik do pokoju. Taki pod karmienie. Cos sie rusza, chociaz ja cały cZas uważam, ze jest jeszcze czas. Tym bardziej ze mebelki, wózek... Wanienka już sie kurza w piwnicy. Na resztę przyjdzie czas :)

Ala_25 też robiłam zakupy w Gemini :) Powyżej 300 zł wysyłka jest gratis, więc można zakupić to i owo, co i tak się przyda. Ja mam dużo rzeczy takich samych jak Ty. Zakupiłam jeszcze wodę morską do nosa, waciki dla dziecka takie większe i osłonki na sutki. Teraz wydają mi się one bardzo duże, a sutek mały. Nie wiem, jak z tego korzystać i czy sutek się powiększa na tyle, żeby wlazł w tę osłonkę?

reklama
Do góry